Dagverksamheten Vårdbo

Dagverksamheten Vårdbo

Österskärsv 3, Åkersberga

Besök hemsida
Inriktningar
Social samvaro
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Dagverksamheten Vårdbo ligger i centrala Åkersberga och erbjuder social samvaro i en trygg och fin miljö. Vi strävar efter att våra gäster ska känna gemenskap, genom att vara delaktiga och aktiva. Vi njuter av trivsamma måltider och gör många trevliga aktiviteter och inte minst spenderar vi mycket tid ute i vår fina trädgård, framförallt sommartid.

Våra gäster bor hemma och kommer till oss för att slippa den ensamhet de kan uppleva hemma. Vi erbjuder alltid ett besök hos oss innan gästen kommer. Vi informerar om verksamheten, visar gästen runt i våra fina lokaler och lämnar ut kommunens värdighetsgarantier i syfte att skapa delaktighet, självbestämmande och individanpassat. Vi lyfter vikten av individuella aktivites-önskemål, delaktighet i social samvaro och hälsofrämjande insatser.

Dagverksamheten ligger i samma byggnad som äldreboendet Vårdbo. Våra lokaler består av en stor entré med soffor och fåtöljer där alla samlas när de kommer. Vi har en stor salong där vi intar våra måltider samt samlas med äldreboendet när vi har musikunderhållning eller andra evenemang. I vårt aktivitetsrum ”pysslar” vi bla och i vårt tv rum tittar vi på filmer/video och så har vi tillgång till en gymnastiksal. Vi har också ett rum med en säng för den som behöver vila.

Kostnader

Du betalar en avgift till Österåkers kommun.

Öppettider

10.00 – 14.00 måndag till fredag.

Antal platser

10

Aktiviteter

Att umgås med varandra är viktigt och att bara kunna sitta ner och få prata om något betyder väldigt mycket för våra gäster. Varje dag har vi sittgympa och då går vi igenom alla muskelgrupper, balansträning och inte minst promenerar vi i trädgården eller längs vår vackra kanal och tillbringar mycket tid utomhus i vår berså sommartid. Vi odlar tillsammans på våren och skördar på hösten, syltar och saftar.

Vi pratar om aktuella nyheter och andra gånger tillbakablickar på historien eller så pratar vi om ett specifikt ämne. Andra aktiviteter är ”pyssel” efter årstid, kunskapsspel, bingo, lyssnar på musik eller ser på en film.

En dag på Dagverksamheten Vårdbo
Dagen börjar med att färdtjänsten hämtar upp våra gäster hemma. När alla kommit fikar vi tillsammans. Varje dag har vi sittgympa som sedan följs av andra aktiviteter innan lunch. Lunchen är viktig och vi lägger stor vikt på miljön kring måltiden samt vad vi äter. Efter lunch gör vi något gemensamt som att läsa en bok, frågesport eller bara pratar gamla minnen. Vi sitter ofta ute om det är fint väder. På eftermiddagen är det sedan dags för fika innan vår chaufför kommer för att skjutsa hem våra gäster igen.

Personal

Personalen på Dagverksamheten har lång erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorg och dagverksamheter. Det är en stabil personalgrupp med låg personalomsättning där våra medarbetare trivs och stämningen är god och inte minst är det alltid nära till ett gott skratt.

Vi har också tillgång till en sjuksköterska som har hälso- och sjukvårdsansvar för våra gäster under tiden de befinner sig här.

För oss är det viktigt att lära känna våra gäster, deras behov och vad de tycker om. Tillsammans upprättar en individuell plan och alla gäster får en kontaktperson. Vi lämnar även ut en levnadsberättelse till gästerna som är ett bra individuellt underlag för oss. Kontakt och samarbete med anhöriga en viktig del i vår verksamhet. Tack vare en bra dialog med anhöriga skapar vi fina dagar och ser till att våra gäster trivs och mår bra när de är hos oss. Vi gör uppföljningar på genomförandeplanen två gånger per år och även kontinuerligt följer vi upp önskemål och andra behov.

Kompetensutveckling

Vår personal får ständig kompetensutveckling.

Språk
Engelska

Mat & Dryck

Trevliga gemensamma måltider
Måltiderna är en viktig del av dagen då vi sätter oss ner i vår salong för att äta god mat och umgås. Vår personal sitter med under måltiderna och äter tillsammans med våra gäster, både för att vara sociala och som stöd för de som behöver hjälp. Att äta tillsammans är ett sätt för våra gäster att öva sig på sociala sammanhang och vi har märkt att våra gäster blir piggare och klarar mer när de får i sig näringsrik mat.

Maten som serveras
Vi serverar förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Maten kommer från Dafgårds och ibland lagar vi egen mat från grunden. Ibland bakar vi också eget kaffebröd.

Var lagas maten?
Färdiglagad mat från Dafgård och vi lagar även egen mat

Ta sig hit

Transport till och från oss sker med turbunden färdtjänst. För gäster som behöver extra stöd och hjälp när de kommer hem ser vår chaufför till att de tas emot av hemtjänsten eller en anhörig som finns på plats.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Kontaktperson
Emma Samuelsson, biträdande verksamhetschef, 072-085 68 34
Gatuadress
Österskärsv 3
Postnummer
184 53
Postort
Åkersberga

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.