Häggviksgården

Häggviksvägen 17 B, Sollentuna

Om oss

Här på Häggviksgården erbjuder vi gemenskap, omsorg och sysselsättning utifrån våra besökares behov och önskemål. Vi välkomnar dig som bor hemma och har någon form av demenssjukdom och som har fått ett biståndsbeslut från kommunen.

Lokalen är ljus, ligger på bottenplan och är hemtrevliga med en öppen planlösning. Här finns också vår fina sinnenas trädgård och en uteplats. Vår personal är utbildad i arbetsmetoder anpassade för demenssjukdomar. Här äter och fikar vi tillsammans och all mat lagas på plats. Vi lägger pussel, läser och spelar spel och vistas ofta i vår fina utemiljö.

På Häggviksgården jobbar vi för att bryta ensamhet och isolering och för att ge alla en meningsfull och trevlig vardag.

SOLOM är Sollentuna kommuns eget vård- och omsorgsföretag. Vår personlighet och kulturen hos oss på SOLOM beskrivs med våra tre värdeord: glädje, engagemang och respekt – GER. De präglar hela vår verksamhet.

 

Fakta Om oss

Öppettider

Måndag till fredag 9-15

Antal platser

Cirka 15

Målgrupp

Äldre personer med demenssjukdom

Aktiviteter

Vi börjar varje dag med gemensam fika klockan runt 9.30. Varje dag har vi olika aktiviteter som den som vill kan delta i. Exempel på det vi hittar på är att lägga pussel, spela spel, ha högläsning ur böcker och dagstidningar och löser korsord. Vi har också inomhusboule och en tv som vi tittar på tillsammans liksom går på promenader i området.

Vi har speciella temalådor som vi brukar ta fram. De är lådor med föremål som väcker minnen, som kaffekannor eller porslin för förr som brukar leda till samtal och diskussioner.

Det viktigaste vi erbjuder är gemenskap och vad vi hittar på beror på gruppsammansättningen och dagsformen på besökarna. Vill man bara sitta och titta på eller lyssna så går det alldeles utmärkt.

Under de varmare årstiderna är vi mycket utomhus, vi har en stor fin uteplats och en så kallad sinnenas trädgård med blommor och örter. Vi uppmärksammar högtider som jul, påsk och midsommar med speciell mat och dukar extra fint.

När man kommer hit första gången är man välkommen tillsammans med en anhörig för att hälsa på och prata med oss som finns här.

Personal

På Häggviksgården arbetar tre personer dagligen, vårdbiträden och undersköterskor med erfarenhet och kunskap om demenssjukdom. 

Kompetensutveckling

Personalen deltar i SOLOMs internutbildningar och den kompetensutveckling som erbjuds.

Faktaruta personal

Språk

Svenska

Mat & dryck

Varje dag ordnar personalen frukost och eftermiddagsfika. Klockan 12 serveras en gemensam lunch med en efterrätt som lagas på plats. Personalen planerar maten två veckor i taget tillsammans med gästerna, ofta blir det husmanskost. Vi kan alltid ordna specialkost vid behov.

Fakta mat

Var lagas maten?

Maten lagas på plats

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

AB SOLOM

Organisationsform

Kommunal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-128 243 51

Kontaktperson

Leila Alizadeh, verksamhetschef

Gatuadress

Häggviksvägen 17 B

Postnummer

191 50

Postort

Sollentuna

Söker du jobb?

Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa vård och omsorg med hög kvalitet och stark utveckling! SOLOMs medarbetare är mycket kompetenta, har ett stort engagemang och är utvecklingsorienterade. Läs mer här

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-128 243 51

Translate

Tyck till