Lidnersgårdens dagvård

Stadshagsvägen 5, Kungsholmen, Stockholm

Om oss

På Lidnersgårdens dagverksamhet erbjuder vi en trygg och fin miljö för personer över 65 år med demensdiagnos. Vi njuter av trivsamma måltider och gör många trevliga aktiviteter och inte minst spenderar vi mycket tid ute i vår fina trädgård, framförallt sommartid.

Våra gäster bor hemma och kommer till oss under dagen för social samvaro. Vi erbjuder alltid ett besök hos oss innan gästen kommer. Vi informerar om verksamheten och visar gästen runt i våra lokaler. Vi lyfter vikten av individuella aktivitetsönskemål, delaktighet i social samvaro och hälsofrämjande insatser.

Lidnersgårdens dagverksamhet är belägen på Attendo Solbackens äldreboende

Fakta Om oss

Kostnader

Du betalar en avgift till Stockholm stad

Öppettider

Måndag till fredag mellan 08.30 – 16.00

Antal platser

15

Målgrupp

För personer över 65 år med demenssjukdom

Aktiviteter

Våra aktiviteter bygger på vad våra gäster vill göra, det är dem som bestämmer. Vi pratar om aktuella nyheter, om gamla minnen och historiska ögonblick. Vi pysslar efter årstid, spelar spel, lyssnar på musik, har frågesport, ser på film. Vi har externa underhållare som kommer ca 1 gång i månaden. Alla aktiviteter skapas efter gästernas behov och önskemål. Vi firar olika högtider och vistas mycket ute i vår fina trädgård som ligger i anslutning till våra lokaler.

För oss är det viktigt att lära känna våra gäster, deras behov och vad de tycker om. Tillsammans upprättar vi en individuell plan och alla gäster får en kontaktperson. Vi lämnar även ut en levnadsberättelse till gästerna som är ett bra individuellt underlag för oss. Vi skickar ut ett månadsbrev till anhöriga och gäster varje månad. Kontakt och samarbete med anhöriga är en viktig del i vår verksamhet.

Träning
Vi har tillgång till en träningslokal och regelbundet anordnar vi sittgymnastik för de som vill delta. 


Personal

Våra två undersköterskor Annika och Lisa som arbetar på Lidnersgården har specialkunskap i demenssjukdomar och har lång erfarenhet av att arbeta med bland annat aktiviteter och social stimulans.  

Kompetensutveckling
Våra medarbetare genomgår kontinuerlig kompetensutveckling inom områden som demens och BPSD.  

Faktaruta personal

Språk

Svenska, Engelska

Mat & dryck

Trevliga gemensamma måltider
Hos oss på Lidnersgården lägger vi stor vikt vid måltiderna vilket innebär att vi fokuserar på att skapa en fin måltidsmiljö och en social samvaro som innehåller mycket glädje och skratt. När alla våra gäster har anlänt serverar vi en näringsrik och god frukost. Våra gäster får gärna vara med och förbereda lunchen som vi brukar servera vid kl 12.30. Kaffe och hembakat serveras på eftermiddagen. Aktiviteterna kring måltiderna och själva måltiden är en stor del av dagen hos oss. Våra gäster får gärna hjälpa till med dukningen och andra förberedelser som hör till måltiderna.

Ta sig hit

När du blir beviljad en plats hos oss ingår transport till och från Lidnersgårdens dagverksamhet. Transport sker antingen med färdtjänst eller taxi.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Lidnersgården, 08-672 59 10

Kontaktperson

Trine Rydheim, 070-269 05 45

Gatuadress

Stadshagsvägen 5

Postnummer

112 50

Postort

Stockholm

Vill du delta?

Om du vill bli en av våra gäster kontaktar du en biståndshandläggare på Stockholms stad och ansöker om en plats. Om du har frågor om Lidnersgården eller vill komma på besök för att titta runt, tveka inte att höra av dig till våra undersköterskor Annika och Lisa.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Lidnersgården, 08-672 59 10

Translate

Tyck till