Pärlan

Rosenlundsgatan 44A, Södermalm, Stockholm

Om oss

Välkommen till Pärlan, Norlandias dagverksamheter på Södermalm. Våra fyra dagverksamheter Grindstugan, Guldägget, Magda och Pärlan ligger alla på Södermalm i Stockholm i närheten av Södra station.

Norlandia driver, sedan 2014, dagverksamheten på uppdrag av Södermalms Stadsdelsförvaltning. Vårt mål är att erbjuda våra gäster en meningsfull och stimulerande dag, att ge både gäster och anhöriga stöd i det som är svårt i vardagen. Men också att ge anhöriga avlastning och förlänga möjligheten till att bo kvar i hemmet.

Pärlan dagverksamhet ligger i anslutning till Tanto Trygghetsboende. Här finns en park, fina promenadvägar och det är nära till buss, T-bana och pendeltåg.

Fakta Om oss

Öppettider

Vi har öppet måndag till fredag

Antal platser

Vi tar emot 12 gäster varje dag

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer över 65 år som bor kvar hemma, har en demensdiagnos eller är under pågående minnesutredning

Aktiviteter

Vi utgår från våra gästers behov och önskemål och gör därefter vårt yttersta för att forma våra aktiviteter efter detta. Viktigt för oss är att gästen så långt det är möjligt ska få vara den hon är, göra det hon vill, på det sätt hon vill och kan.

Inbjudande miljö och kompetent personal bidrar till en trygg och givande vistelse. Fokus ligger på uteaktiviteter som promenader, utflykter, museibesök och liknande. Vi ser därför gärna att våra gäster har egna färdtjänstkort eller SL-kort för att underlätta för utflykter. Högtider som påsk, midsommar, kräftskiva och jul uppmärksammar vi givetvis.

Samverkan med anhöriga är viktig för oss. Vi erbjuder träffas och föreläsningar. Även stödsamtal för den som behöver detta. 

Personal

Vår personal har en grundläggande vård- och omsorgsutbildning med kompletterande kunskaper om demens. Sjuksköterska finns nära.

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje gäst har en egen kontaktperson, denne ansvarar för att besöken hos oss så långt som möjligt utformas i enlighet med gästens behov och intressen. Detta dokumenteras i en genomförandeplan. Genom att skapa en god relation med våra besökare så kan kontaktpersonen vara ett stöd i frågor och behov som dyker upp samt även vara en länk till våra gästers personliga nätverk som anhöriga, hemtjänst och biståndshandläggare.

Mat & dryck

Måltiderna är en av de viktigast aktiviteterna både utifrån välbefinnande och som en social funktion. Vi äter frukost när alla gäster anlänt på morgonen, lunch med efterrätt efter dagens utflykt och till eftermiddagskaffet, strax innan hemgång, serveras något bakverk. 

Ta sig hit

Resorna till och från dagverksamheten sker med taxi. En chaufför hämtar och lämnar gästen i bostaden vid överenskommen tid.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0766- 77 75 76

Kontaktperson

Verksamhetschef: Johanna Fahlander Fallgren,0766-77 75 55

Gatuadress

Rosenlundsgatan 44A

Postnummer

118 63

Postort

Stockholm

Vill du delta?

För att ansöka om en plats kontakta Äldre direkt, telefon 08-8065 65 eller biståndshandläggare på din stadsdelsförvaltning/hemkommun.

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0766- 77 75 76

Translate

Tyck till