Ångarens dagverksamhet

Eskadervägen 5 , Täby

Inriktning

Demens, Social samvaro

Om oss

Ångarens dagverksamhet finns för att bryta den isolering och ensamhet som många äldre ibland känner. Dagverksamheten har två inriktningar, en som vänder sig till personer med en demenssjukdom och en med social inriktning. 

Hos oss fyller vi dagarna med meningsfullt innehåll. Med hjälp av till exempel musik, läsning, fysisk motion och samtal kan vi hjälpa till med att stärka identitet, självkänsla och ge ett sammanhang i livet. Vi har lunchgympa varje dag och försöker vara ute så mycket som möjligt utifrån var och ens önskemål.

Hos oss på Ångarens dagverksamhet pratas och skrattas det mycket. Samtal är viktiga och hos oss finns det alltid någon att prata med.

Vårt arbete präglas av respekt, ansvar och professionalitet. Här jobbar vi individanpassat genom att lära känna varje enskild gäst och ta reda på vad de har för intressen och behov. Vi försöker alltid hitta aktiviteter som passar var och en.
 

Fakta Om oss

Öppettider

Dagverksamhet demens: mån – fre, 09.00- 14.30
Social dagverksamhet: ti – fre, 09.00 – 15.30

Antal platser

20-22 platser per dag; 10-12 platser på demens respektive social dagverksamhet per dag.

Aktiviteter

En dag hos oss börjar med en gemensam förmiddagsfika med goda smörgåsar, kaffe och te. Då planerar vi tillsammans med våra gäster upplägget för dagen. På förmiddagen brukar vi gå ut, vi försöker spendera mycket tid utomhus när vädret tillåter. Sen är det dags för sittgympa som vi har varje dag innan lunch. Efter lunch är det många som vill ta det lite lugnt och vila på maten. Vi har flera sköna soffor och fåtöljer för detta. På eftermiddagarna varierar aktiviteterna; ibland spelar vi bingo, har frågesport eller bokstavsträning. Vad vi gör beror på önskemål från våra gäster. Dagen avslutas med ”gofika”. 

Aktiviteterna anpassas efter årstid, traditioner och högtider. Exempel på aktiviteter:
- Högläsning av tidningar och dikter
- Sång och musikstunder
- Olika spel, bingo, korsord och frågesporter
- Gymnastik och dans
- Bakning
- Mycket utevistelse när vädret tillåter. Vi har en fin altan där vi brukar äta, fika och umgås
- Storbildsfilm
- Handarbete

Ångarens dagverksamhet ligger i samma hus som Ångarens äldreboende och ibland brukar vi delta vid deras aktiviteter.

Individuell genomförandeplan
På Ångarens dagverksamhet jobbar vi individanpassat vilket innebär att vi lär känna varje enskild gäst för att ta reda på vad just den personen har för intressen och behov. Utifrån detta görs en individuell genomförandeplan tillsammans med gästen och eventuellt också anhöriga.

Genomförandeplanen innehåller information om hur du som gäst vill ha det hos oss, vilka dina hjälpbehov är, vad du har för intressen, vad du tycker om och vad du inte tycker om och vad du gillar att äta. Detta hjälper oss att skapa en trivsam miljö för varje enskild individ.

Personal

Vår personal har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen och kan sitt jobb väl. Gemensamt för all personal är att de har ett intresse och engagemang för att jobba med äldre och fokus ligger alltid på våra gäster. Våra medarbetare är undersköterskor med vidareutbildningar inom demensvård. Här jobbar också en Silviasyster som har specialutbildning inom demensvård.

Vi har ett nära samarbete med våra gästers anhöriga, vilket är en viktig del i vårt arbete för att våra gäster ska trivas och känna att deras dagar hos oss upplevs som meningsfulla och stimulerande.

Faktaruta personal

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Kurdiska, Persiska, Spanska

Mat & dryck

Vi börjar alltid dagarna med att fika tillsammans. Lunchens serveras kl. 12 och den består alltid av varmrätt och efterrätt. Fredagar firas lite extra med en trerätters lunch. Lunchen kommer från Svea Cater och är uppskattad av våra gäster. Om det är fint väder kan vi ibland äta lunchen ute eller så avbokar vi ordinarie lunch och grillar istället ute i trädgården. Dagen avrundas med gemensam eftermiddagsfika med dopp.

Vi uppmärksammar speciella dagar som till exempel semmeldagen, våffeldagen och kanelbullens dag. Har du speciella behov på grund av allergier eller trosuppfattning kan vi tillgodose detta.

Fakta mat

Var lagas maten?

Svea Cater

Ta sig hit

I samband med beviljad plats på dagverksamheten får man också persontransport beviljad. Chauffören hämtar dig vid dörren och personal från Ångaren tar emot dig när du kommer fram. När du ska hem igen följer personal dig till bilen och chauffören följer dig till din dörr så du ska känna dig trygg.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Täby kommun

Organisationsform

Kommunal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08- 55 55 73 05

Kontaktperson

Shahla Saleh

Gatuadress

Eskadervägen 5

Postnummer

183 58

Postort

Täby

Vill du delta?

Ansök om dagverksamhet genom att kontakta oss på Täby kommun. Du får sedan träffa en handläggare som utreder ditt behov av hjälp och beslutar om plats på dagverksamhet. Tillsammans bestämmer ni sedan hur många dagar i veckan du besöker oss.

Om du är intresserad går det bra att komma på besök för att se hur vi har det här på Ångarens dagverksamhet. Ring gärna innan så vi kan boka in en tid för ditt besök.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08- 55 55 73 05

Translate

Tyck till