Om oss

På Linden får du ta del av gemenskap, träning och möjlighet att delta i aktiviteter som du tycker är meningsfulla och utvecklande. Vi vänder oss till personer med en demensdiagnos och du har möjlighet att besöka oss från en till fem dagar i veckan.
Hos oss är det gästerna som bestämmer vad som ska göras på dagarna. Vi tillbringar mycket tid utomhus och gör många utflykter. Vår funktionsbevarande inriktning innebär att våra gäster deltar i många olika vardagssysslor.

Linden ligger belägen i lugna Gribbylund nära till naturen och fina promenadvägar. Lokalen ligger på markplan och är hemtrevligt inredd med stora sällskapsytor, avskilda aktivitetsrum samt vilorum för den som önskar.

Kostnader

Du betalar en avgift till Täby kommun, som baseras på hur stor din inkomst är och hur ofta du deltar. En avgift för mat tillkommer.

Öppettider

Måndag till fredag 08.30 till 16.00

Antal platser

Maximalt 23 gäster per dag

Målgrupp
Personer med en demensdiagnos

Aktiviteter

Många av de aktiviteter som vi hittar på bygger på vad våra gäster vill göra, det är de som bestämmer. På morgonen sitter vi ner och bestämmer vad vi ska hitta på under dagen beroende på hur dagsformen känns och hur vädret är. Vi tillbringar mycket tid utomhus och gör många utflykter, vi har bland annat besökt Vaxholm, Fjärilshuset och olika museer. Vi har en funktionsbevarande inriktning vilket innebär att vi sysselsätter oss med olika vardagssysslor, som att hjälpa till i köket och påta i trädgården.

Våra aktiviteter sker både inom- och utomhus, enskilt eller i gemenskap. Exempel på aktiviteter är filmvisning, musik, kreativt skapande, massage, utflykter, promenader, gymnastik och mycket annat. Utöver dagsaktiviteter har vi även kvällsträffar med olika föreläsningar och kulturarrangemang. Självfallet är anhöriga välkomna.

En dag på Lindens Dagverksamhet
Det är lugnt och avkopplande, men inte händelselöst på Lindens dagverksamhet. När våra gäster anländer på morgonen står en lättare frukostbuffé uppdukad. Därefter väljer du själv hur du vill att din dag ska se ut och vilka aktiviteter som känns intressanta. Lunch äter vi tillsammans, liksom för- och eftermiddagsfika. Vid 15-tiden kommer en bil och skjutsar dig hem.

Personal

Hos oss arbetar fyra undersköterskor med god erfarenhet och vidareutbildning inom demens.

När du börjar hos oss
Innan du börjar hos oss på Lindens dagverksamhet får du och eventuella anhöriga, träffa någon av oss som arbetar på dagverksamheten. Vid det inledande mötet lyssnar vi på dina önskemål och vi gör tillsammans en personlig plan som regelbundet utvärderas och uppdateras. Varje gäst får en egen kontaktperson samt en informationsmapp.

Anhöriga
Anhöriga är viktiga för oss och vi vill bidra till att du som anhörig ska känna ökad trygghet samt avlastning i din anhörigsituation. Vi erbjuder enskilda anhörigsamtal, arrangerar anhörigträffar och föreläsningar.

Kompetensutveckling

Vår personal genomgår löpande olika kompetensutvecklande utbildningar inom exempelvis demenssjukdomar, bemötande och hur man involverar anhöriga.

Mat & Dryck

Då många personer med demenssjukdom glömmer att äta när de är ensamma hemma försöker vi se till att våra gäster får i sig tillräcklig med näring när de är här. Vi inleder våra dagar med att äta frukost tillsammans. Vi serverar även lunch samt för- och eftermiddagsfika. Lagad mat varje dag från Svea Cater och vi tillreder själva tillbehör som potatis, ris och sallad. När det är fint väder ute brukar vi grilla. Vi brukar också baka eget fikabröd.
Aktiviteterna kring måltiderna och själva måltiden är en stor del av dagen hos oss. Våra gäster får gärna hjälpa till med dukning och andra förberedelser som hör till måltiderna, som vi sedan äter tillsammans i vår trevliga matsal.

Vi tar alla tillfällen i akt att fira högtider och bemärkelsedagar. Då brukar vi pynta och äta traditionsenlig mat.

Var lagas maten?
Svea Cater

Ta sig hit

När du beviljas en plats hos oss ingår transport till och från Lindens dagverksamhet. Du hämtas vid din dörr och vi tar emot dig när du kommer fram. Du kan också ansöka om att hemtjänsten möter upp dig hemma för att hjälpa dig med att öppna dörren och se till att du kommer hem ordentligt.

Kontakt

Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Awaale Abib, verksamhetschef 08-473 56 85
Gatuadress
Gribbylundsvägen 9
Postnummer
187 62
Postort
Täby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.