Seniorträffen Östberga

Seniorträffen Östberga

Östberga kulturhus/ Östberga torg 14, Östberga

Östberga kulturhus/ Östberga torg 14, Östberga

Besök hemsida
Typ av gemenskap
Mötesplatser och träffpunkter
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Seniorträffen Östberga är öppet för dig som fyllt 65 år. Vi vill att fler ska klara sig själva en längre tid med ökat välbefinnande. Vårt mål är att ha trevliga mötesplatser där vi har fokus på social samvaro och fysisk aktivitet. Våra aktiviteter är gratis. Fika finns att köpa.

Du är viktig för oss!
Var med och påverka programmets utförande. Kom gärna med förslag och idéer. Kan du tänka dig att ansvara för någon aktivitet eller vara till hjälp vid olika tillfällen? Kontakta oss i personalen.

Frågor och information
Har du frågor når du oss varje vardag på telefonnummer 08 508 14 149.
Om vi inte svarar så kan du lämna namn och telefonnummer på vår telefonsvarare så ringer vi upp.
Obs! Inga anmälningar till fester/ underhållningar/ aktiviteter m.m. via telefonsvararen.

För vem
För personer som är 65 år och äldre

Aktiviteter / Träffar

Måndag
Shared reading 14.00 (delad läsning. Samtal om olika livsfrågor och fika). Anmälan 08-508 30 795 eller frida.ulvegren@stockholm.se.

Onsdag
Balansträning kl. 10.00 i stamparken tom. 11 oktober sedan är vi vid Kulturhuset.
Dansglädje kl. 13.30
Språkcafé kl. 16.00, Drop-in.
Boktips till kaffet. Anmälan 08-508 30 795 eller frida.ulvegren@stockholm.se.

Torsdag
Bokcirkel med biblioteket. En bok i månaden. Anmäl intresse till frida.ulvegren@stockholm.se
18.00 Kulturafton, se anslag i Kulturhuset.
Eller ring 08-508 30 795.

Vid frågor om äldreomsorgen i Stockholm stad,
 ring Äldre direkt 08-80 65 65.

Bli volontär
Vi skapar seniorträffarna tillsammans med er! Med hjälp av ert engagemang, er kompetens, hjälpsamhet och driv så har vi seniorträffar med ett brett utbud.

Engagera dig du med och bli en i gänget som gymvolontär, bingoutropare, promenadledare, underhåll, ha en grupp eller annat. Göra skillnad för andra genom att hjälpa till med att minska ofrivillig ensamhet och bli en del av ett sammanhang.

Ring volontärsamordnaren Margareta för mer information, 08– 508 142 28.

Svårt att hitta motivationen?
Vill du prova nya träningsformer, träffa nya vänner och förbättra din balans? Men har svårt att hitta orken eller modet att komma igång? Häng med aktivsenior i vår! Sju prova-på- tillfällen för dig som inte är aktiv idag och vill få hjälp med att komma igång. Det blir härlig träning, utflykter, gofika och samtal kring olika teman som rör hälsan och livet. Inledande Motivationssamtal och uppföljning med hälsopedagog. Information kring stadsdelens utbud, stöd och tjänster för dig som är senior.

Anmälan: Hälsofrämjande enheten 08-508 14 149
Dag: Måndagar kl. 13.00-15.00  (Startar i mars)
Plats: Högdalens simhall. 
För: För dig som är senior i Enskede- Årsta-Vantör
Arrangör: Hälsofrämjande enheten i samarbete med Högdalens simhall.

Tips! Besök ett utegym!
Vill ni variera er promenad och utmana er lite extra? Dalbottenparkens utegym ligger mellan Harpsundsvägen och Trollesundsvägen i Högdalen. Blåsutparkens utegym ligger intill blåsutvägen i Blåsut.

Personal / Volontärer

Vi håller kontakten med dig
Vill du ha sms och brev från oss? Ring: 08-508 14 149. Följ oss på Facebook: Hälsofrämjandeenheten EÅV

Mår du psykiskt dåligt och längtar efter någon att prata med?
Ring Äldrelinjen som är öppen vardagar 8-19 och helger 10-16, ring: 020-22 22 33.

För dig som behöver extra stöd i vardagen:

Digitalfixare
Vi hjälper dig med din telefon och surfplatta samt erbjuder enklare it-hjälp i hemmet. Tjänsten är avgiftsfri och du behöver inget biståndsbeslut. Vi lär dig att ladda ner appar, komma igång med videosamtal, handla på nätet och hitta upplevelser på webben. Vi kan också visa dig hur du sms:ar och skickar e-post. Du behöver ha din digitala utrustning och ett fungerande internetabonnemang.
Ring Catrin, telefon 08-508 14 829.

Fixartjänst hjälper dig i din lägenhet
Du som är 75 + kan få hjälp av vår fixartjänst med fallförebyggande åtgärder, som exempelvis att byta glödlampor, ta upp och ned gardiner eller hämta lättare kartonger från förråd. Du kan få hjälp av oss, även om du har hemtjänst. Tjänsten är avgiftsfri och du kan få hjälp 5 timmar per år. Vår fixare nås på telefon 08-508 14 303.

Syn- och hörselrådgivning
Vi erbjuder syn- och hörselrådgivning. Heminstruktören kommer till dig och ger stöd och rådgivning kring hörsel- och synhjälpmedel. Rådgivningen är till för alla som är över 18 år. Ring 08-508 14 228.

Anhörigstöd
Du som är över 18 år som vårdar och stödjer en närstående som är långvarigt sjuk, äldre, har funktionsnedsättning, demens, stroke, psykisk ohälsa eller har missbruksproblem kan få stöd, råd och tips av anhörigstödjaren.
Ring 08-508 20 528.

Engagera dig och bli volontär
Tillsammans med oss kan du göra skillnad för andra och minska ofrivillig ensamhet. Som volontär kan du exempelvis bli promenadvän, telefonvän, träffa likasinnade kring gemensamma intressen eller vara värd/värdinna. Du bestämmer själv hur aktiv du vill vara.
Ring volontärsamordnaren på telefon 08-508 20 535.

Äldrelinjen (Mind)
Äldrelinjen riktar sig till dig som är över 65 år, som mår psykiskt dåligt eller som bara behöver någon att prata med. Äldrelinjen är bemannad av utbildade volontärer.
Ring 020-22 22 33.

Äldrekoordinator
För dig som behöver råd, information och vägledning kring vilket stöd som erbjuds för dig som är senior. Du får hjälp med att komma i kontakt med rätt biståndshandläggare, vårdinrättning eller annan insats. Tjänsten är avgiftsfri, kräver inget biståndsbeslut. Du kan få hjälp och stöd via telefon eller vid ett bokat hembesök. Ring: 08- 508 200 18.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Cina Söderberg, enhetschef, 08-508 145 94
Gatuadress
Östberga kulturhus/ Östberga torg 14
Postort
Östberga

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.