Mariastadens trygghetsboende

Mariastadens trygghetsboende

Axeltorpsgatan 13-15, Helsingborg Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Anmäl ditt intresse

Allmänt

Välkommen till Mariastadens moderna trygghetsboende 65+
Mariastadens moderna trygghetsboende ger dig som är 65+ möjlighet att bo i gemenskap med andra. Närhet till din trygghetsvärd/värdinna kan öka tryggheten samt bryta ensamhet och oönskad isolering. Stöd och omsorg via hemtjänst är ytterligare en faktor som kan göra din vardag enklare och tryggare. Hög tillgänglighet gör det enklare att röra sig med eller utan hjälpmedel och därigenom bibehålla ditt oberoende.

Trygghet - Närhet till grannar, service och omsorg.
Tillgänglighet - Möjliggör kvarboende.
Gemenskap - Möjlighet att göra saker tillsammans och bryta oönskad ensamhet och isolering.

Välkommen på öppet hus följande datum under 2024:

  • 18 Januari, 12-14
  • 15 Februari, 12-14
  • 14 Mars, 12-14
  • 18 April, 12-14

Föranmäl gärna intresse för att komma eller kontakta oss redan idag angående bostad på e-post eller telefon: sandra.kvant@croisette.se, 0707-744882.

JUST NU: 15% Rabatt på månadshyran i 2 år från tillträde. Sista datum att skriva under kontrakt för detta erbjudande är 31 Januari. Vi bjuder även alla nya hyresgäster på 5 timmar hantverkshjälp från Veteranpoolen – utan kostnad.

Bo tryggt och socialt efter 65

Att bo i trygghetsboende är som att bo i en vanlig hyresrätt, med flera fördelar:

  • De som bor i trygghetsboende ska kunna ha ett socialt utbyte i sitt hus, bland annat med hjälp av den anställda trygghetsvärden.
  • Trygghetsvärden ska vara en drivkraft för att skapa sociala aktiviteter och finnas tillgänglig som ett stöd vid vardagliga bestyr.
  • Bostäderna ska vara funktionellt utformade och boendet ska ha gemensamhetslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation.

Minimiålder
65 år

Lägenheter

Mer om lägenheterna
Trygghetsboendet har sex våningsplan med tegel- och putsfasad. Det finns totalt 38 lägenheter fördelat mellan 1, 2, 3 och 4 rum och kök.1:or 39-46 m² (9 st)


2:or 49-79 m² (23 st)


3:or 63-86 m² (3 st)


4:or 87-98 m² (3 st)

- Tröskelfritt
- Ljust målade väggar
- Parkettgolv
- Ljusa helkalkade badrum med kontrasterande färg bakom tvättställ och WC-stol
- Förberett för installation av tvättmaskin
- Klinker i hall med plats för rullator
- Ljus inredning i kök
- Fönsterbrädor i natursten
- Förråd i lägenheten
- Balkong/uteplats
- Tvättstuga finns för de som inte vill installera egen tvättmaskin. Denna är utrustad med 2 tvättmaskiner samt 2 torktumlare. Bokas via bokningssystem utanför tvättstugan, belägen i markplan.


Faciliteter

En lokal med kök för gemensamma aktiviteter och möten finns i entréplan. I entréplan ligger även den gemensamma tvättstugan och cykelförråd. En gemensam uteplats som ligger intill äldreboendets trädgård finns också att tillgå.

Läge

Välkomna till Mariastaden
I den expansiva stadsdelen Mariastaden, beläget i norra Helsingborg, driver Newsec ett modernt trygghetsboende om 38 lägenheter i det natursköna området.


I Mariastaden finns alla typer av bostäder. Här samsas klassiska tegelhus från 1920-talet med nyare flerfamiljshus, radhus och parhus. Det är nära till Pålsjö skog med strövområden och någon kilometer västerut ligger även Sofiero slott med sin fantastiska parkanläggning, utställningar av olika slag och konserter.

Service & Aktiviteter

Fördelar med att bo i Mariastadens trygghetsboende
På trygghetsboendet har du tillgång till vår trygghetsvärd/värdinna alla dagar i veckan som bland annat finns till hands för att ha nära kontakt med dig och dina grannar. Tillsammans utformar ni aktiviteter såsom kaffestunder, middagar, frågesporter, högläsning och annat som ni kommer överens om.


Trygghetsvärden/värdinnan kan också
- Stötta med enklare uppgifter som att läsa och fylla i blanketter
- Förmedla kontakt med olika serviceinrättningar
- Löpande kontrollera funktion av brandvarnare, spisvakt etc.

Kontakt

Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Sandra Kvant
Gatuadress
Axeltorpsgatan 13-15
Postort
Helsingborg
Vill du bo här?

Är du intresserad av att flytta hit anmäler du ditt intresse genom Boplats Syd där du behöver registrera ett konto. Du finner lediga lägenheter på Mariastaden här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Mariastadens trygghetsboende

Helsingborgs kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.