Sigtuna Stadsängar trygghetsboende

Sigtuna Stadsängar trygghetsboende

Katt Anders gränd 23, Sigtuna Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor?

Allmänt

Välkommen till Sigtuna Stadsängar - trygghetsboende för dig över 65 år!
Sigtuna Stadsängar trygghetsboende ger dig möjlighet att bo i gemenskap med andra. Närhet till din boendevärd/boendevärdinna kan öka tryggheten samt bryta ensamhet och oönskad isolering. Stöd och omsorg via hemtjänst är ytterligare en faktor som kan göra din vardag enklare och tryggare. Hög tillgänglighet gör det enklare att röra sig med eller utan hjälpmedel och därigenom bibehålla ditt oberoende.

Välkommen på öppet hus!
Den 21 september och 19 oktober mellan kl. 13-15 är du välkommen på öppet hus på Katt Anders Gränd 23 i Sigtuna. Vi bjuder på fika, svarar på frågor och visar gärna runt! Om du undrar något kan du mejla oss på esteabostad@newsec.se.
Sigtuna Bostadsförmedling ansvarar för uthyrningen av lägenheterna. Du kan anmäla ditt intresse via deras hemsida här.

Trygghet - Närhet till grannar, service och omsorg.
Tillgänglighet - Möjliggör kvarboende.
Gemenskap - Möjlighet att göra saker tillsammans och bryta oönskad ensamhet och isolering.

Minimiålder
65 år

Lägenheter

Mer om lägenheterna
Det finns totalt 33 lägenheter fördelat mellan 1, 2 och 3 rum och kök.Kök

- 1:or 36-37 m² (12 st)
- 2:or 42-64 m² (16 st)
- 3:or 72-82 m² (5 st)

Sovrum

- Tröskelfritt
- Ljust målade väggar
- Parkettgolv
- Ljusa helkalkade badrum med kontrasterande färg bakom tvättställ och WC-stol
- Förberett för installation av tvättmaskin
- Klinker i hall med plats för rullator
- Ljus inredning i kök
- Fönsterbrädor i natursten
- Förråd i lägenheten
- Balkong/uteplats

Badrum

Trygghetsboendet utifrån
Fasaden består av puts och tegel med inspiration från Sigtuna Stads smala hus. Trygghetsboendets fasader är byggda av en blandning av grå tegelsten i olika nyanser med gråa fönsterpartier. Entréytan till trygghetsboendet är belagd med marksten, murar med stenbeklädnad och uppbyggda planteringar. Byggnaden har plåttak med solceller på vissa delar.

Faciliteter

En lokal med kök för gemensamma aktiviteter och möten finns på bottenplan. På bottenplan ligger även en gemensam tvättstuga och cykel/rullstolsförråd. En gemensam uteplats som ligger intill äldreboendets trädgård finns också att tillgå.

Vardagsrum
Till lägenheterna finns 11 tillhörande parkeringsplatser för våra hyresgäster. Här finns även möjlighet till bilpool. Cykelparkeringar finns vid entrén mot Ragvaldsbovägen.

Miljökausun för hushållssopor finns intill huset och källsortering finns i närområdet.

Läge

Ny stadsdel som växer fram
Sigtuna Stadsängar är en helt ny stadsdel som växer fram i Sigtuna stad med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel.

Sigtuna Stadsängar ligger ca 1 500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna och präglas av små, trevliga kvarter med varierande byggnadshöjder. Härifrån tar det mindre än:
- 1 timme till Stockholm C med bil
- 30 minuter till Uppsala C
- 10 minuter med bil till Arlanda.

Stadsdelen erbjuder ett behagligt promenadavstånd till Mälaren och vackra skogsområden precis runt knuten. Sigtuna Stadsängar är en levande, trygg, praktisk och intressant plats att leva på.

Det finns ett trygghetsboende och ett äldreboende i samma kvarter som har utformats i enlighet med den tydliga visionen för området där småskalighet, trygghet och varierad bebyggelse är ledord.

I närområdet
Några hundra meter från trygghetsboendet finns restauranger, café, apotek och frisör. Inom kort öppnar livsmedelsbutik, vårdcentral, tandläkarklinik, träningsanläggning, padelhall, förskola och skola.

Service & Aktiviteter

Fördelar med att bo på Sigtuna Stadsängar trygghetsboende
Målsättningen med trygghetsboende som boendeform är att skapa möjlighet till gemenskap mellan er boende och att ni som boende ska ges möjlighet att kunna delta på gemensamma aktiviteter. På trygghetsboendet har du tillgång till vår trygghetsvärd/värdinna, måndag till fredag, som bland annat finns till hands för att ha nära kontakt med dig och dina grannar. Tillsammans utformar ni aktiviteter såsom kaffestunder, middagar, frågesporter, högläsning och annat som ni kommer överens om.

Trygghetsvärden/värdinnan kan också:
- Stötta med enklare uppgifter som att läsa och fylla i blanketter
- Förmedla kontakt med olika serviceinrättningar
- Löpande kontrollera funktion av brandvarnare, spisvakt et.c.

Kontakt

Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Jonas Egnell
Gatuadress
Katt Anders gränd 23
Postnummer
193 37
Postort
Sigtuna
Vill du bo här?

Då behöver du registrera dig och anmäla intresse via Sigtuna Bostadsförmedling. Kontakta oss på esteabostad@newsec.se om du har frågor.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Sigtuna Stadsängar trygghetsboende

Sigtuna kommun

Har du frågor?

Via formuläret kan du ställa frågor om Sigtuna Stadsängar Trygghetsboende. Observera att det endast går att anmäla intresse via Sigtuna Bostadsförmedling.

Kontakta oss om du har frågor

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.