Norlandia Björknäsgården

Björknäsgränd 1, Boden Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Björknäsgården, ett nybyggt och modernt äldreboende beläget i centrala Boden. Verksamheten omgärdas av en vacker utemiljö med rogivande grönområden, och inom promenadavstånd nås Bodens affärer, restauranger, caféer och övriga serviceinrättningar.

Norlandia är på uppdrag av Bodens kommun ansvariga för driften av verksamheten. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Björknäsgården erbjuder 126 moderna lägenheter fördelade på två huskroppar med 3-4 plan per hus. Varje enhet har mottagningskök, matsal, vardagsrum och balkong eller uteplats där vi umgås, intar måltider och genomför en del aktiviteter. I vår vidsträckta utemiljö med promenadstråk, pergola och ett utegym anpassat för seniorer, erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

126

Aktiviteter

På Björknäsgården anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje vecka presenterar våra aktivitetsansvariga medarbetare ett veckoprogram baserat på de boendes önskemål. Programmet redogör även för årets fester och högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer. Utöver de gemensamma aktiviteterna har våra boende egen tid med sin kontaktman för individuella aktiviteter.


Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen
Vi förbereder måltiderna i våra kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö. Huvud- och mellanmålen serveras i varje vånings gemensamma matsal och för de boende som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med måltiden.

Våra matintresserade boende får givetvis delta när vi bakar och förbereder måltiderna. Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.


Vård & Omsorg

Vi erbjuder en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg där sjuksköterskan finns på plats dygnet runt. Teamet kring den äldre med kontaktman, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut säkerställer den äldres behov av omsorg och sjukvård. Läkare finns att tillgå.

Kontaktmän
Våra kontaktmän jobbar för att de boende ska trivas, och säkerställer att all omsorg utförs enligt de äldres behov och önskemål.

Personal

Under ledning av vår verksamhetschef och enhetschefer arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och aktivitetsansvariga medarbetare med vård och omsorg till våra boende.

Språk

Svenska

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

  •  och ISO 14001 miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072 155 96 84

Kontaktperson

Hanna Malmström, Verksamhetschef

Gatuadress

Björknäsgränd 1

Postnummer

961 64

Postort

Boden

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Norlandia Björknäsgården krävs ett biståndsbeslut från Bodens kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nummer 0921-620 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072 155 96 84

Translate

Tyck till