Norlandia Solliden

Om oss

Välkommen till Solliden, ett boende för personer med demenssjukdom, naturskönt beläget i Arlövsgården som omgärdas av parkmiljö och hästhagar. Vandringsstråken, uteplatserna och de inglasade balkongerna gör att de boende kan njuta av naturen varje dag. Vi har vackra trädgårdar som inbjuder till utevistelse när vädret så tillåter – och kaffe avnjuter vi gärna där under sommarhalvåret.

Verksamheten drivs i egen regi och har genom Skånes kommuner som i egenskap av ombud för 43 kommuner tecknat ramavtal med oss.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Stadsområde Söder
Stadsområde Norr
Stadsområde Väster
Stadsområde Innerstaden
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun
Hylte kommun
Markaryds kommun
Falkenbergs kommun
Halmstads kommun
Laholms kommun
Alvesta kommun
Ljungby kommun
Lessebo kommun
Uppvidinge kommun
Varbergs kommun
Växjö kommun
Älmhults kommun
Tingsryds kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Idag erbjuder vi 97 boendeplatser fördelat på sju avdelningar, allt från gruppboende demens till korttidsboende. Våra sju avdelningar täcker alla stadier av sjukdomen och därför behöver ingen flytta från Solliden. Här bor du kvar så länge du vill.

Lediga platser
Demens - Permanent
Demens - Korttid
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
97
Avdelningar
Sju

Aktiviteter

På Solliden anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Vår strävan är att fylla denna härliga byggnad med liv och rörelse och vi har aktivitetsansvarig personal och en äldrepedagog som hjälper oss med detta. Vi väljer ut lämpliga aktiviteter för våra boende, som de aktivitetsansvariga genomför ute på avdelningarna. Återkommande musikunderhållning, studiecirklar och utflykter är bara några exempel på aktiviteter som verkligen uppskattas av de boende på Solliden.

norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. På Solliden har vi ett eget kök där vi tillagar god och näringsrik mat som de boende själva får betygsätta. Inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. För de som önskar äta i sin lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna.

Norlandia aktiviteter

 

Var lagas maten?
Maten lagas i det egna köket på Solliden

Vård & Omsorg

Vår strävan är att fylla vår härliga byggnad med liv och rörelse, samtidigt som vi ger de boende en vård av högsta kvalitet. Här är våra duktiga medarbetare vår främsta resurs och vår personal har specialistutbildning inom demens. Sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, äldrepedagog, omvårdnadspersonal m.fl. arbetar tillsammans för att göra vardagen för våra boende så bra som möjligt. Vi har även tillgång till läkare.

Personal

På Solliden jobbar cirka 100 personer. Arbetet leds av vår verksamhetschef och två enhetschefer. Hos oss finns även samordnare, bemanningssamordnare, sjuksköterskor, äldrepedagog, arbetsterapeut, sjukgymnast, aktivitetsledare, vaktmästare, BPSD-administratörer och utbildad kökspersonal.

norlandia personal

 

Kompetensutveckling

Varje månad har vi schemalagda utbildningseftermiddagar då vi bland annat behandlar ämnen som dokumentation, bemötande, demenssjukdomar, kvalitet och ergonomi.

Språk
Arabiska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Marina Lordén, verksamhetschef
Gatuadress
Arwidius väg 56
Postnummer
232 91
Postort
Arlöv
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Solliden krävs ett biståndsbeslut. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta din kommuns biståndshandläggare.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Norlandia Solliden

Burlövs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.