Norlandia Solliden

Arwidius väg 56, Burlöv Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård

Om oss

Välkommen till Solliden, ett boende för personer med demenssjukdom, naturskönt beläget i Arlövsgården som omgärdas av parkmiljö och hästhagar. Vandringsstråken, uteplatserna och de inglasade balkongerna gör att de boende kan njuta av naturen varje dag. Vi har vackra trädgårdar som inbjuder till utevistelse när vädret så tillåter – och kaffe avnjuter vi gärna där under sommarhalvåret.

Solliden är ett boende för personer med demenshandikapp. Vår långa erfarenhet och våra medarbetares höga kompetens gör att vi tar emot personer med alla typer av demensbehov. Vi arbetar aktivt med BPSD och detta arbetssätt är väl implementerat i verksamheten. Fråga gärna våra medarbetare mer om detta arbetssätt.

Verksamheten drivs i egen regi och vi har ramavtal med SKL och Malmö Stad. Detta betyder att vi erbjuder boende och kan ta emot boende från ett flertal kommuner runt om i Skåne. Våra sju avdelningar täcker alla stadier av sjukdomen och därför behöver ingen flytta från Solliden. Här bor man kvar så länge man själv vill. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Skåne län, Burlövs kommun, Båstads kommun, Bromölla kommun, Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs kommun, Klippans kommun, Kristianstads kommun, Höörs kommun, Höganäs kommun, Hässleholms kommun, Kävlinge kommun, Hörby kommun, Svedala kommun, Tomelilla kommun, Landskrona kommun, Staffanstorps kommun, Skurups kommun, Trelleborgs kommun, Vellinge kommun, Örkelljunga kommun, Östra Göinge kommun, Ängelholms kommun, Åstorps kommun, Ystads kommun, Sjöbo kommun, Svalövs kommun, Lunds kommun, Malmö kommun, Stadsområde Söder, Stadsområde Norr, Stadsområde Väster, Stadsområde Öster, Stadsområde Innerstaden, Simrishamns kommun, Lomma kommun, Perstorps kommun, Osby kommun

Boendet

Alla rummen ser olika ut då Solliden är en gammal gård. Utanför har vi en fin trädgård som vi är väldigt stolta över och spenderar mycket tid i. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

97

Avdelningar

Sju

Lägenheterna

 • Lägenheterna är mellan 20-30 kvadratmeter
 • Eget handikappanpassat badrum
 • Säng ingår, förövrigt möblerar man med egna möbler
 • TV och telefonuttag finns i varje rum
 • På korttidsboendet är rummen möblerade
 • Alla lägenheter på nedreplan har egen uteplats
 • På kortidsboendet finns lakan, på permanentboendet tar man med sig egna

På boendet

 • Balkong eller uteplatser på varje avdelning
 • Varje avdelning har eget kök, matplats, gemensamt vardagsrum och tv-rum. Flera uteplatser
 • Gemensam trädgård
 • Wi-fi på hela boendet
 • Finns möjlighet för parboende
 • Vi tillåter husdjur

Hyra

5 400 - 9 000 kr/mån

Aktiviteter

Det är viktigt att det händer trevliga saker varje dag på avdelningen. Sådant som bryter rutinerna och sätter lite färg och krydda på vardagen. Det kan vara allt från rörelse- och minnesträning till utflykter, bakning, pratstunder, promenader och föreställningar med inbjudna gäster. En hel del aktiviteter gör vi tillsammans med PRO, kulturföreningar och lokala församlingar. Varje boende har egen tid med sin kontaktman då man hittar på saker utifrån eget intresse.

Vår strävan är att fylla denna härliga byggnad med liv och rörelse och vi har en aktivitetsledare och äldrepedagog anställda som hjälper oss med detta.Mat & Dryck

På Solliden har vi ett eget kök som ser till att servera god och näringsriktig mat. Vi är måna om att maten och måltiden ska vara en höjdpunkt på dagen. Ofta bakar vi eget bröd ute på avdelningarna.

Vi äter tillsammans i matsalarna som finns på varje avdelning. Självklart går det även bra att äta på sitt rum. Personalen sitter alltid med under måltiderna både som sällskap och stöd för de som behöver. Anhöriga är välkomna att äta tillsammans med oss.

Maten är en viktig del av en människas identitet och livskvalitet. Vi följer kontinuerligt upp vad de boende tycker om maten liksom deras viktutveckling.

 


Var lagas maten?

Maten lagas i det egna köket på Solliden

Vård & Omsorg

Vi står för en värdig demensvård baserad på hög kompetens bland personalen och vetenskapligt beprövade metoder. De äldre personer med demenshandikapp som bor hos oss behandlas precis som alla andra med fokus på individen bakom handikappet.

Kontaktmannaskap och genomförandeplan
Vår modell för kontaktmannaskap är speciellt framtagen för att förtydliga kommunikationen och definiera personalens arbete. Varje medarbetare har också rollen som kontaktperson för en eller två boende. Det innebär att man lär sig den boendes historia, intressen och aktuella situation och behov liksom tar in de anhörigas synpunkter. Därefter lägger man gemensamt upp en individuell genomförandeplan. Kontaktpersonen ansvarar för att vården sedan sker som man kommit överens om.

Anhöriga
Du som är anhörig har bäst kunskap om din närståendes behov och önskemål. Därför tar vi stor hänsyn till dina synpunkter när vi lägger upp den individuella handlingsplanen och naturligtvis även i det dagliga vårdarbetet. Vi är angelägna om att du känner dig hemma här och trivs med oss och de dina. Du är alltid välkommen att bo över, äta middag, följa med på utflykter eller bara titta förbi och stanna en stund.  

Omsorg

Solliden är bemannat med omsorgspersonal dygnet runt. Varje måndag till fredag finns sjukgymnast och arbetsterapeut hos oss.

Vård

Vi har egna sjuksköterskor som finns här dygnet runt. Läkare besöker oss en gång i veckan och går rond.

Sammarbetar med Oral Care som kommer till oss på Solliden. De utför munbedömningar och kan utföra behandlingar.

Tilläggstjänster

Både frisör och fotvård finns på plats på Solliden. 

Personal

På Solliden jobbar cirka 100 personer. Arbetet leds av vår verksamhetschef och hos oss finns även samordnare, bemanningssamordnare, sjuksköterskor, äldrepedagog, kvalitetsgranskare, arbetsterapeut, sjukgymnast, aktivitetsledare, vaktmästare, BPSD-administratörer och utbildad kökspersonal.

Kompetensutveckling

Varje månad har vi schemalagda utbildningseftermiddagar då vi bland annat behandlar ämnen som dokumentation, bemötande, demenssjukdomar, kvalitet och ergonomi.

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Filipino, Franska, Serbiska, Spanska, Turkiska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076 549 22 09

Kontaktperson

Suzane Erlandsson, verksamhetschef

Gatuadress

Arwidius väg 56

Postnummer

232 91

Postort

Arlöv

Vill du bo här?

Om du är intresserad av att flytta hit ska du kontakta din biståndshandläggare i din kommun. Har du frågor eller nyfiken på hur det ser ut här är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076 549 22 09

Translate

Tyck till