Frösunda Sätraåsen

Gavlehovsvägen 12, Gävle Karta

Typ av plats

Demens

Lediga platser

Om oss

Nytt toppmodernt boende i Sätraåsen
Frösunda Omsorg har 2020 öppnat ett nytt vård- och omsorgsboende i Sätraåsen med 72 platser. Boendet heter Frösunda Sätraåsen och är beläget i Gävles familjevänliga bostadsområde Sätraåsen, nära grönområden och sportarenorna för bland annat ishockey, fotboll och trav.

För boende med demenssjukdom och kognitiv nedsättning
Det nya boendet har utvecklats för äldre personer med demenssjukdomar och kognitiv nedsättning. Med vår inriktning med en egen sakkunnig inom kognitionskunskap kan vi skapa en hemlik miljö och omsorg som ger högre livskvalitet för personer med demenssjukdomar.

Höjdpunkter
- Ljuvlig trädgård som är handikappanpassad
- Unikt solrum med ljusterapi i skärgårdsmiljö
- Boendemiljö anpassad enligt expertkunskap i demens och kognition
- Massor av anpassade aktiviteter
- Lugnt område med goda kommunikationer

Intresserad?
Är du intresserad eller har frågor är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna längst ner. Du kan även skicka in en intresseanmälan via denna länk.

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Lugn, harmonisk och trygg miljö
Miljön inomhus och utomhus och boendets inredning tar hänsyn till de svårigheter kognitionsnedsättning medför. Den är lugn, harmonisk och trygg.

Det viktigaste rummet - uterummet
Vi har lagt extra omsorg på att skapa utemiljöer som är rofyllda och harmoniska, samtidigt som de stimulerar sinnena och bjuder in till aktivitet och samvaro. På Sätraåsen finner du en ideal kombination av detta.

Sommar och sol året om
Som enda äldreboende i Gävle kan Sätraåsen skryta med ett rum för solterapi. Det är inrett i skärgårdsstil med väggtapet som föreställer en plats vid gävlekusten. På en knappanel kan du välja olika sorters sol. Förmiddagssol, den varmare middagssolen eller varför inte en kvällssol med lite rödare ljus?

Skäm bort dig på vårt spa
Här finns ett spa med det mesta man kan önska sig. Sminkbord, spabadkar, fotbad – allt nytt och toppmodernt. 

Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

72

Lägenheterna

  • 30 kvm
  • Stort anpassat badrum
  • Pentry
  • Säng och sängbord
  • Två garderober och ett säkerhetsskåp
  • Detaljer som är speciellt utformade för att vägleda en person med demens

Aktiviteter

Fortsätt leva ett aktivt liv
Vem har sagt att det ska vara tråkigt att bli gammal? För den som orkar och har lust finns det närmast ett oändligt antal aktiviteter för den som bor på Sätraåsen. En av de fina sakerna med att bo på ett äldreboende är att ingen behöver vara ensam med så många grannar. Och våra aktivitetsombud pratar med alla för att tillse att det finns engagerande aktiviteter som passar oavsett hur rörlig och vital du är.

Kom och lek i vårt bibliotek
Här spelar vi ibland bowling – eller fia med och utan knuff. Fast oftast är detta ett rum för läsning och kontemplation. Du kan också slå dig ner i den trivsamt inredda caféhörnan med några av dina vänner.

Grön och naturnära utomhusmiljö
Frösunda Sätraåsen ligger bortom stadens stimmiga miljöer och får en naturlig koppling till olika former av sinnesstimulans, en grön och naturnära miljö, trädgård, boulebanor. I området har man även kontakt med arenorna som stärker kundernas sportsliga minnen av ishockey, fotboll och trav.

Mat & Dryck

Den viktiga måltiden och den goda maten
Måltiden och måltidssituationen är mer än ett sätt att tillgodose människans behov av näring. Det är en möjlighet till social samvaro, men också ett tillfälle för att aktivt arbeta med att bevara färdigheter, sinnesstimulering och aktivering.

För många tillhör måltiderna dagens viktigaste stunder, vilket vi tar största hänsyn till i såväl planering som genomförande.

 Menyerna har sitt ursprung i den klassiska svenska husmanskosten även om vi plockar in smaker från andra länder. Viktigt är att man förstår vad det är som serveras så man kan koppla ihop smak med det som står på menyn.

Personal

Här finns flera yrkesroller som har till uppgift att ta hand om dig. Undersköterskor och sjuksköterskor är på plats både dag och natt och dagtid hittar du även verksamhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vissa medarbetare har även specialistroller som måltidsvärd,aktivitetssamordnare, läsombud,hygienombud och dokumentationsstödjare.

Vi använder digital teknik för att underlätta för såväl kunder som medarbetare och närstående.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

I verksamheten finns det kvalitetsråd som arbetar med kvalitet och patientsäkerhet. Vi har ett digitalt ledningssystem för kvalitet där verksamhetens rutiner och dokument finns.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) utför varje år kvalitetsgranskning av verksamhetens hälso- och sjukvård och eventuella förbättringsförslag återkopplas till verksamheten. Patientsäkerhetsberättelse upprättas också för varje verksamhet. Frösundas årliga förtroenderedovisning innehåller kvalitetsberättelse och i den finns sammandrag av patientsäkerhetsberättelsen.

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

010-130 33 37

Kontaktperson

Antonio Mir Cabot, t.f verksamhetschef

Gatuadress

Gavlehovsvägen 12

Postnummer

806 33

Postort

Gävle

Vill du bo här?

Frösunda Sätraåsen är ännu under byggnation, men om du är intresserad eller har frågor är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna ovan. Du kan även skicka en in en intresseanmälan via denna länk.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

010-130 33 37

Translate

Tyck till