Om oss

Framtidens äldreboende
Funktionellt, familjärt och tryggt – så kan man sammanfatta det nya äldreboende Frösunda Sätraåsen i Sätra i Gävle. Allt är nybyggt och genomtänkt in i minsta detalj. Tomten och lokalerna rymmer utrymmen för olika aktiviteter, till exempel trädgårdsarbete, spa, bibliotek, växthus, solrum och boulebana.

På Sätraåsen har du också tillgång till den senaste välfärdsteknologin för bland annat personlig säkerhet och informationshantering. Men det finns tillfällen då vi tar in gamla beprövade metoder för att höja din livskvalitet.

Även för boende med demenssjukdom och kognitiv nedsättning
Här finns även specifika avdelningar för äldre personer med demenssjukdomar och kognitiv nedsättning. Med vår inriktning och en egen sakkunnig inom kognitionskunskap kan vi skapa en hemlik miljö och omsorg som ger högre livskvalitet för personer med demenssjukdomar.

Höjdpunkter
- Ljuvlig trädgård som är handikappanpassad
- Unikt solrum med ljusterapi i skärgårdsmiljö
- Boendemiljö anpassad enligt expertkunskap i demens och kognition
- Massor av anpassade aktiviteter
- Lugnt område med goda kommunikationerIntresserad?
Är du intresserad eller har frågor är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna längst ner. Du kan även skicka in en intresseanmälan via denna länk.

Organisation form
Företag

Boendet

Lugn, harmonisk och trygg miljö
Miljön inomhus och utomhus och boendets inredning tar hänsyn till de svårigheter kognitionsnedsättning medför. Den är lugn, harmonisk och trygg.

Det viktigaste rummet - uterummet
Vi har lagt extra omsorg på att skapa utemiljöer som är rofyllda och harmoniska, samtidigt som de stimulerar sinnena och bjuder in till aktivitet och samvaro. På Sätraåsen finner du en ideal kombination av detta.

Sommar och sol året om
Som enda äldreboende i Gävle kan Sätraåsen skryta med ett rum för solterapi. Det är inrett i skärgårdsstil med väggtapet som föreställer en plats vid gävlekusten. På en knappanel kan du välja olika sorters sol. Förmiddagssol, den varmare middagssolen eller varför inte en kvällssol med lite rödare ljus?Skäm bort dig på vårt spa
Här finns ett spa med det mesta man kan önska sig. Sminkbord, spabadkar, fotbad – allt nytt och toppmodernt. 

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
72
Lägenheterna
31,5 kvm
Stort anpassat badrum
Pentry
Säng och sängbord
Två garderober och ett säkerhetsskåp
Detaljer som är speciellt utformade för att vägleda en person med demens

Aktiviteter

Fortsätt leva ett aktivt liv
Vem har sagt att det ska vara tråkigt att bli gammal? För den som orkar och har lust finns det närmast ett oändligt antal aktiviteter för den som bor på Sätraåsen. En av de fina sakerna med att bo på ett äldreboende är att ingen behöver vara ensam med så många grannar. Och våra aktivitetsombud pratar med alla för att tillse att det finns engagerande aktiviteter som passar oavsett hur rörlig och vital du är.

Kom och lek i vårt bibliotek
Här spelar vi ibland bowling – eller fia med och utan knuff. Fast oftast är detta ett rum för läsning och kontemplation. Du kan också slå dig ner i den trivsamt inredda caféhörnan med några av dina vänner.Grön och naturnära utomhusmiljö
Frösunda Sätraåsen ligger bortom stadens stimmiga miljöer och får en naturlig koppling till olika former av sinnesstimulans, en grön och naturnära miljö, trädgård, boulebanor. I området har man även kontakt med arenorna som stärker kundernas sportsliga minnen av ishockey, fotboll och trav.

 

Hälsa med Friskis & Svettis
Hälsa och rörelse är som bekant viktigt för att må bra och bibehålla funktionerna. Varannan vecka får vi besök av Friskis & Svettis som genomför en hälsoaktivitet med våra boende och medarbetare. Under ledning av Friskis hälsoinspiratör uppmuntrar vi alla våra boende att vara med på rörelseaktiviteterna som är anpassade efter dina förmågor och förutsättningar.

 

Sätraåsen träning

Mat & Dryck

Den viktiga måltiden och den goda maten
Måltiden och måltidssituationen är mer än ett sätt att tillgodose människans behov av näring. Det är en möjlighet till social samvaro, men också ett tillfälle för att aktivt arbeta med att bevara färdigheter, sinnesstimulering och aktivering.

För många tillhör måltiderna dagens viktigaste stunder, vilket vi tar största hänsyn till i såväl planering som genomförande.

 Menyerna har sitt ursprung i den klassiska svenska husmanskosten även om vi plockar in smaker från andra länder. Viktigt är att man förstår vad det är som serveras så man kan koppla ihop smak med det som står på menyn.

Personal

Vi tar hand om dig – dygnet runt
Varje dag träffar du vårt erfarna vårdteam som tar hand om dig på bästa sätt utifrån dina egna önskemål och behov. Undersköterskor finns på plats dygnet runt och egen sjuksköterska alla dagar i veckan. Här finns naturligtvis också en verksamhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Vissa medarbetare har även ansvarsroller som måltidsvärd, aktivitetssamordnare, läsombud, hygienombud och dokumentationsstödjare.

Språk
Svenska

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

I verksamheten finns det kvalitetsråd som arbetar med kvalitet och patientsäkerhet. Vi har ett digitalt ledningssystem för kvalitet där verksamhetens rutiner och dokument finns.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) utför varje år kvalitetsgranskning av verksamhetens hälso- och sjukvård och eventuella förbättringsförslag återkopplas till verksamheten. Patientsäkerhetsberättelse upprättas också för varje verksamhet. Frösundas årliga förtroenderedovisning innehåller kvalitetsberättelse och i den finns sammandrag av patientsäkerhetsberättelsen.

Kontakt

Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Charlotte Ridling, verksamhetschef
Gatuadress
Gavlehovsvägen 12
Postnummer
806 33
Postort
Gävle
Vill du bli kund hos oss?

Frösunda Sätraåsen är ännu under byggnation, men om du är intresserad eller har frågor är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna ovan. Du kan även skicka en in en intresseanmälan via denna länk.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Frösunda Sätraåsen

Gävle kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.