Om oss

Ett modernt och attraktivt boende i Askim 
I början av 2021 öppnade vårt nybyggda äldreboende i det nya området Sisjödal som ligger i Askim, Göteborg. Vi på Sisjödal drivs av tanken att åldrande inte ska begränsa möjligheten till ett attraktivt boende och ett meningsfullt liv. Här ska man känna sig trygg och kunna njuta av livet till fullo.1 juli 2021 införs valfrihet i Göteborg
1 juli ökar valfriheten i Göteborg, detta innebär att du med biståndsbeslut har rätt att välja Sisjödal som din bostad. Om det då finns en ledig lägenhet är det bara att flytta in.

Aktiviteter
Att kunna nära och utveckla sina intressen är centralt på Sisjödal. Vårt mål är att ingen ska sluta längta och uppleva. Vi erbjuder en mängd meningsfulla och roliga aktiviteter som ska stimulera alla sinnen. Vi arrangerar matlagnings- och bakningskurser i vårt kök, pubkvällar i vår vinterträdgård, träning i gymmet, odling på takterrassen. Vi lyssnar alltid på vad just du är intresserad av och vill hitta på för att sedan kunna skräddarsy utbudet efter dina önskemål.Mat och måltider
Vi tycker att god och vällagad mat borde vara en rättighet för alla årsrika personer. Måltiden ska vara en av dagens höjdpunkter. På Sisjödal tillagas därför all mat av duktiga kockar i vårt fina restaurangkök. Vi kan på detta sätt alltid garantera att maten är nylagad, varierad, säsongbetonad med höga krav på kvalitet och hållbarhet. Alla måltider serveras på ett trevligt och aptitligt vis i din lägenhet eller i matsalen som du delar med några grannar (se nedan bild).

Vardagsrum med matsalFlera naturliga mötesplatser
Boendet består av fem våningar, på varje våningsplan inryms lägenheter, stora sociala ytor, uteplatser och balkonger. Därutöver finns det flera naturliga mötesplatser i byggnaden såsom en stor lobby (se nedan bild) med loungeavdelning, gym och en restaurang som är öppen för allmänheten. Längst upp i byggnaden finns en vinterträdgård som vetter ut mot en stor takterrass med odlingslådor.

LobbyVill du bo hos oss?
Det krävs ett biståndsbeslut för att kunna flytta in på Sisjödal. Om du kontaktar din kommun hjälper de dig med ansökan. Läs gärna mer om hur du går till väga för att flytta in på Sisjödal på vår hemsida.

Vi välkomnar alla som bor i Sverige, det spelar ingen roll i vilken kommun du bor i. Enligt lag har du rätt att ansöka om äldreboende i vilken kommun du vill. Om du inte bor i Göteborg men vill flytta till Sisjödal får du vända dig direkt till Göteborgs stad får att göra en ansökan.  

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna är ljusa, moderna och välplanerade med extra högt i tak. Mycket energi har lagts på att utforma lägenheterna för att möjliggöra ett självständigt och komfortabelt liv. I lägenheterna finns det en kokvrå med kylskåp och induktionshäll som möjliggör lättare matlagning. Badrummen är helkaklade och utrustade med japanska toaletter och justerbara handfat. I alla lägenheter finns en garderobsvägg, stora fönster och en smart-TV monterad på väggen. Självklart finns det WiFi i samtliga lägenheter.

Det finns möjlighet att flytta in i en fullt eller delvis möblerad lägenhet i samma utförande som vår fina visningslägenhet. Hör gärna av dig till oss om du vill komma på visning.

Våra medarbetare sköter självklart städningen av din lägenhet.

Läshörna med säng och nattduksbordVälfärdsteknologi för ökad självständighet
Boendet har en hög standard och vi har satsat på välfärdsteknologi för att möjliggöra självständighet för de boende. Exempelvis finns moderna belysningslösningar, högteknologiska toaletter och smarta underhållnings- och informationssystem på TV:n i varje lägenhet. 

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Profil - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
90
Avdelningar

Totalt 9 - varav 2 för psykogeriatrik, 3 för omvårdnad och 4 för demens

Lägenheterna

Ett rum med trinettkök (ca. 31 kvm).

Möjlighet att flytta in i en fullt möblerad lägenhet med nyinköpta möbler.

Helkaklade badrum med dusch, höj- och sänkbart handfat, högteknologisk toalett och förberedelse för tvättpelare.

Höj- och sänkbar säng ingår i hyran.

Alla lägenheter har WiFi och en smart-TV med kanaler som ingår i hyran.

Flera lägenheter har vacker utsikt över Askim och Mölndal.

På boendet

Härlig och välkomnande lobby med loungeavdelning.

Ljusa lägenheter med högt i tak.

Balkong eller uteplats på varje våning.

Nylagad mat från vårt eget restaurangkök.

Vinterträdgård och samlingslokal som vetter ut mot 250 kvm stor takterrass med odlingslådor och fantastisk utsikt.

WiFi i hela huset.

Stort gym och tillgång till rehab-personal.

Frisör och italiensk restaurang i byggnaden.

Endast 100 m till butiksområde och 300 m till Sisjöns naturområde.

Aktiviteter

Aktiviteter efter dina intressen
För oss är det viktigt att aldrig sluta längta, därför är möjligheten att nära och utveckla sina intressen centralt på Sisjödal. Vi arrangerar regelbundet aktiviteter som stimulerar både kropp och knopp. Vi vill dock att just du får dina aktivitetsönskemål uppfyllda, därför inkluderar vi en aktivitetsprofil i din genomförandeplan. Vi kan då arrangera aktiviteter som passar dig och se till att du får utöva dessa tillsammans med likasinnade personer.

Givetvis kommer daglig utevistelse att erbjudas, för oss är det viktigt att du varje dag får uppleva via dina sinnen: känsel, syn, lukt, hörsel och smak.

Varje vecka erbjuds du minst en timma tillsammans med din kontaktman då du bestämmer innehållet. Möjligen vill du åka iväg till Sisjön och grilla korv, besöka en butik, ta en fika på ett café eller bara sitta och diskutera en stund.

Vi vill även undersöka möjligheten att anlägga en knytpunkt för närområdets årsrika personer där aktiviteter kan anordnas tillsammans med andra seniorer från närområdet. AvAsta tror att ett sådant initiativ hade varit mycket uppskattat och i pandemins fotspår måste vi alla hjälpas åt för att motverka social isolering.

Vinterträdgård, gym och närhet till Sisjön
Sisjödal har flera samlingslokaler och på varje våning finns ett stort utrymme som möjliggör alla sorters aktiviteter. Vi är lite extra stolta över vår vinterträdgård som vetter ut mot en stor takterrass med odlingslådor. Här kan vi arrangera allt från konserter och pubkvällar till odlingskurser och bullbakning. Och vill du ha ett födelsedagsfirande med nära och kära så är det en perfekt lokal. I bottenplan har vi ett stort gym där vår fysioterapeut håller i olika gympass och hjälper dig även om du vill träna individuellt. Boendets närhet till Sisjön med dess vackra natur uppmuntrar till och möjliggör mycket utevistelse.

Vinterträdgård och samlingslokal

Mat & Dryck

Dagens höjdpunkt
Vi tycker att måltiden ska vara en av dagens höjdpunkter som de boende ska se fram emot att uppleva varje dag. Därför har vi ett eget tillagningskök i byggnaden för att kunna leverera nylagad mat av högsta möjliga kvalité. Menyn är varierad och säsongsbetonad med höga krav på kvalitet, hållbarhet och smakupplevelser.

Frukost förbereds på varje enhet och den lagade maten kommer från tillagningsköket. Alla måltider serveras i matsalen på varje enhet.

Matbord i interträdgårdenRestaurang/Café i huset
I byggnaden finns en restaurang/cafe som är öppen för allmänheten. Det ska vara en trygg och inbjudande atmosfär där man njuter av god mat, trevlig miljö och gemenskap. Tanken är att det kommer skapas möten och en mer levande miljö.

Var lagas maten?

Eget storkök/tillagningskök i huset

Vård & Omsorg

Det främsta målet för oss är att du ska få leva ett meningsfullt liv och känna välbefinnande. Det innebär att vi kommer att värna om din rätt till privatliv, kroppslig integritet, självbestämmande, delaktighet samt individanpassning. Tryggheten och tilliten har varit grunden i all omsorg som vi på AvAsta har levererat sedan 1956.

Vi är säkra på att du vill och kan bestämma själv och Sisjödal ska först och främst vara ditt hem, inte vårt kontor eller arbetsställe. 

Vi välkomnar personer som är i behov av omvårdnad.

Tilläggstjänster

Det finns möjlighet att flytta in i en fullt eller delvis möblerad lägenhet i samma utförande som vår fina visningslägenhet. Hör gärna av dig till oss om du vill komma på visning.

Frisörsalong och massagesalong finns i byggnaden.

Personal

Vår duktiga omvårdnadspersonal finns på plats, utanför din lägenhet, dygnet runt för att ge dig stöd, hjälp och omsorg oavsett när du behöver det. Alla våra medarbetare pratar svenska men några har ursprung från olika länder och behärskar därför flera språk. Samtliga våra medarbetare har en relevant vård- och omsorgsutbildning.

Högst ansvarig för boendet är verksamhetschefen och sedan har vi enhetschefer för varje enhet/avdelning.

- Majoriteten av medarbetare är undersköterskor.
- Sjuksköterska befinner sig på boendet 8 timmar/vardag och finns tillgänglig inom 30 min på helger.
- På Sisjödal kommer det finnas både arbets- och fysioterapeuter.
- Vi har ett bra samarbete med läkare på Närhälsan i Askim.
- Våra medarbetare sköter städningen av din lägenhet.

Kontaktman
När du flyttar in på Sisjödal får du en kontaktman och en vice kontaktman utsedd, dessa ska vara närmare dig i olika frågor och vara garanter för att dina önskemål och behov lyfts fram i din individuella omsorgsplan. Dina närstående har självklart också möjlighet till en nära kontakt med din kontaktman.

Kompetensutveckling
Förutom att säkerställa att vårdpersonalen har nödvändig kunskap vid anställning sker fortbildning av alla medarbetare kontinuerligt.
Språk
Engelska
Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Systematisk kvalitetsutveckling
För att leva upp till våra högt ställda förväntningar arbetar vi systematiskt med kvalitetsutveckling i alla led. Årliga mätningar och uppföljningar av kvalitetsarbetet har länge utförts men redovisas nu även i vårt kvalitetsbokslut.

Vi vill försöka överträffa förväntningar
Vår definition på kvalitet är hur väl vi lyckas tillfredsställa och helst överträffa de boendes nuvarande och framtida behov och förväntningar på vårt sätt att driva boenden som ger stöd och service eller omsorg och omvårdnad till människor med fysiska eller psykiska funktionsvariationer. Vi är och vill uppfattas som en verksamhet som är tillförlitlig, skapar trygghet, är tillgänglig, ligger i framkant och där man blir väl bemött. 

Transparenta kvalitetsresultat
Kvaliteten är den viktigaste framgångsfaktorn för en positiv upplevelse hos alla våra intressenter såsom boende, medarbetare, kommunen, leverantörer och driver verksamhetens fortsatta positiva utveckling framåt. Vi är transparanta med våra kvalitetsresultat och detta stimulerar oss till ständiga förbättringar.

Nationella kavlitetsregister
Som en del i att vara ett attraktivt och kvalitativt boende och att vi vill bidra till utvecklingen av vår framtida nationella vård och omsorg deltar vi i en mängd nationella kvalitetsregister, exempelvis BPSD, Palliativregistret och Senior Alert. Vi är övertygade om att ett gediget arbete med kvalitetsregister genererar stora samhällsvinster och mycket nytta för individen och verksamheten. Därför ser vi det som en viktig uppgift att vara en drivande kraft i arbetet och utvecklingen av kvalitetsregistren. Målen för våra nationella kvalitetsregister är att de ska rädda liv och att jämlik hälsa ska uppnås.

Kvalitet i flera nivåer
Våra verksamheter styrs, leds och följs upp på koncernnivå, verksamhetsnivå och individnivå. Grunden är vår affärsplan, verksamheternas kvalitetsplaner och årshjulets planerade aktiviteter. Men även uppdraget för den enskilde boende och den individuella planen för medarbetaren med tillhörande ombudsuppdrag.

Egenkontroll
Vi har en egenkontroll för att säkerställa att lagar, föreskrifter, tillstånd och ramavtal samt de utvecklingsprocesser som är igångsatta efterlevs. Vårt ledningssystem stödjer oss i detta arbete.

Vi är medlemmar i Svenska Vård.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Talaye Shahandeh
Gatuadress

Sisjövägen 61

Postnummer
436 32
Postort

Askim

Vill du bli kund hos oss?
Det krävs ett biståndsbeslut för att kunna flytta in på Sisjödal. Om du kontaktar din kommun hjälper de dig med ansökan. Läs gärna mer om hur du går till väga för att flytta in på Sisjödal på vår [link=https://avasta.se/]hemsida[/link].

Vi välkomnar alla som bor i Sverige, det spelar ingen roll i vilken kommun du bor i. Enligt lag har du rätt att ansöka om äldreboende i vilken kommun du vill. Om du inte bor i Göteborg men vill flytta till Sisjödal får du vända dig direkt till [link=https://goteborg.se/wps/portal/start/aldre/boenden-for-aldre/vardomsorgsboende/ansok-om-lagenhet-pa-vardomsorgsboende]Göteborgs stad[/link] får att göra en ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

AvAsta - Sisjödal

Sydväst

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta oss enkelt via formuläret nedan eller slå oss en signal.

Kontakta oss på AvAsta

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.