Terra Nova

Terra Nova

Terra Novavägen 20, Visby

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Äldreboende i naturskönt område
Attendo Terra Nova är ett modernt äldreboende på Gotland med 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar. På plan två finns tre avdelningar med särskilt boende och på plan 1 tre avdelningar med demensboende.

Attendo Terra Nova ligger i ett naturskönt område med skog och villaområden.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna är på ca 30 kvadratmeter med kokvrå, toalett och dusch. De är utrustade med säng, madrass och sängbord.

På varje avdelning finns 10 lägenheter samt utrymme för samvaro, kök och tvättstuga. På vår innergård finns fina gångvägar där man kan promenera självständig. På plan två har vi en stor samlingssal där vi har gemensamma aktiviteter och middagar samt musikunderhållning som är uppskattade inslag.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60
Lägenheterna
30 kvm

Aktiviteter

Vi skapar en trevlig vardag
Vi lägger fokus på god vård och omsorg som utgår från de boendes egna önskemål och behov. Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter som kan ske i grupp eller enskilt, inne och ute.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Personal

Medarbetare inom olika områden
På Attendo Terranova finns en verksamhetschef med ansvar för hela verksamheten. Vi har undersköterska/vårdbiträden dygnet runt och sjuksköterska på plats på dagtid. Övrig tid har vi hjälp från Attendo Sudergården.

Vi har besök av läkare varje vecka och vid behov från Unicare Vårdcentral. Två dagar i veckan har vi även arbetsterapeut och fysioterapeut på plats. Vi har också fotvårdare och frisör som kommer till oss.

Språk
Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Janet Useinovska Verksamhetschef
Gatuadress
Terra Novavägen 20
Postnummer
621 53
Postort
Visby
Vill du bli kund hos oss?

Om du är intresserad av att veta mer eller flytta hit är du välkommen att kontakta oss, det går bra att både maila och ringa. Vi ser fram emot att höra från dig!

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.