Om oss

Välkommen till Norlandia Fyllinge, ett nybyggt och modernt äldreboende beläget i Fyllinge, Halmstad. Verksamheten omgärdas av en vacker utemiljö, rogivande grönområden och trevliga bostadskvarter. I direkt anslutning finns ett promenadstråk till Hallarna med dess butiker, restauranger, caféer och Olofstorps djur och trädgård.

Varmt välkommen till Norlandia Fyllinge och ett gott liv – varje dag!

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Fyllinge erbjuder 54 moderna lägenheter fördelade på sex enheter; särskilda demens respektive somatiska enheter. Varje enhet har ett kök, matsal, vardagsrum och balkong eller uteplats där vi umgås, intar måltider och genomför en del aktiviteter. I vår trädgård erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6

Aktiviteter

På Fyllinge anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje vecka presenterar våra aktivitetsombud ett veckoprogram baserat på de boendes önskemål. Programmet redogör även för årets fester och högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer. Utöver de gemensamma aktiviteterna har våra boende egentid med sin kontaktman.
 

norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

I samverkan med kocken på vår systerverksamhet Norlandia Förskolor Snilleblixten i Eketånga, serverar vi goda och smakrika måltider tillagade från grunden med en inriktning mot husmanskost. Inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö för att skapa en förhöjd måltidsupplevelse.

Huvud- och mellanmålen serveras i enheternas matsalar och för de boende som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med måltiden. Våra matintresserade boende får givetvis delta när vi bakar och under förberedelserna.

Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.

Norlandia mat

Vård & Omsorg

Vi erbjuder en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg dygnet runt. Teamet kring den äldre med kontaktman, sjuksköterska, och rehabpersonal säkerställer den äldres behov av omsorg och sjukvård.

Våra kontaktmän arbetar för att de boende ska trivas, och säkerställer att all omsorg utförs enligt den äldres behov och önskemål.

Personal

Under ledning av verksamhetschef erbjuder vår omsorgspersonal, sjuksköterskor, rehab-personal och aktivitetsombud en kvalitativ och individanpassad vård och omsorg.

 

norlandia personal

 

Språk
Svenska

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Kristina Johansson, verksamhetschef
Gatuadress
Fyllingevägen 83
Postnummer
302 84
Postort
Halmstad
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats krävs ett biståndsbeslut från Halmstads kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nummer 035-13 70 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Norlandia Fyllinge

Halmstads kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.