Brattåsgården

Om oss

Brattåsgårdens äldreboende ligger vid gamla Kållered centrum, söder om Mölndal. Här bor du i närheten av Brattåsberget med tillgång till skog och lättpromenerade stigar. I området ligger Kållereds köpcentrum.

Brattåsgården är ett levande boende där det finns restaurang, aktivitetsrum, solrum och fin utemiljö. Hos oss finns stora fina lägenheter med balkong. 

Boendet ligger centralt och med både stadsmiljö och lantidyll inom samma område. Här har du nära till både service och kommunikationer.

 

skriv ut

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
Lägenheterna är cirka 50 kvadratmeter stora och har sovalkov, badrum, vardagsrum, hall och kök.

Parboende
Hos oss finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Lägenhet på Brattåsgården.


Gemensamma utrymmen
Här finns gemensamma utrymmen som matsal, sällskapsrum, vinterträdgård, solrum och aktivitetsrum för både aktivitet och vila.

Wifi och husdjur
I de allmänna utrymmena finns tillgång till gratis wifi. I lägenheterna finns det möjlighet att skaffa eget wifi.

Husdjur får gärna komma på besök, men på grund av allergier får de inte flytta in med matte och husse. 

Boendemiljö utomhus och omgivning
På baksidan av huset finns både trädgård och promenadstig. Trädgården har tre möblerade altaner där du kan vistas och ta en god fika. Intill trädgården ligger en lummig löv- och barrskog med vildäpplen. 

Vad finns i närområdet?
Brattåsgården ligger nära både gamla Kållereds centrum och Kållereds köpcentrum. Där finns allt från livsmedelsbutiker, blomsteraffär och restauranger till bibliotek, vårdcentral och apotek. Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både pendeltågsstation och busscentral.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
22
Avdelningar
4
Hyra
7155 - 7340 kr/mån

Aktiviteter

Vi arbetar med stadens volontärer som anordnar olika aktiviteter. Bingo, högläsning, dam- och herrklubb, styrketräning och gudstjänst är några exempel. Här finns också ett bibliotek med olika typer av litteratur.

På varje enhet finns ett aktivitetsombud som ansvarar för att anordna trevliga och roliga aktiviteter. De är också noga med att lyssna på vad du har för intressen och gillar att göra.

Boende, anhöriga och personal är också välkomna att delta i trädgårdsskötseln.

Gymnastik i Brattåsgårdens trädgård.

Mat & Dryck

Vi vet att måltiden är en viktig del av dagen. Därför är det också viktigt att kunna erbjuda en upplevelse kring maten med vacker dukning och en fin miljö.

Måndag till fredag erbjuder vi två alternativ på lunchrätter. Alla dagar i veckan erbjuds dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ och på fredagar serveras en härlig trerätters lunch. Här hittar du veckans meny.

Firande av högtider
Vi följer årets högtider och firar dessa med god mat och dryck, för den som önskar också i form av aktiviteter och gemenskap. Vi bjuder också in dina anhöriga att delta vid våra gemensamma firanden. Det kan handla om midsommarfirande, en härlig grillkväll, kräftskiva eller adventsmys med glögg. 

Restaurang
På boendet finns en restaurang som erbjuder lunch. Även de som inte bor på boendet har möjlighet att köpa lunch i restaurangen.

Var lagas maten?
Maten lagas i vår restaurang.

Vård & Omsorg

När du flyttar in bjuder vi in till ett välkomstsamtal där även dina anhöriga får delta om du vill. Tillsammans skriver vi en genomförandeplan som innehåller information om dina individuella behov, hur du vill bli bemött, hur du vill att ditt stöd ska ges, när och av vem.

Fotvård, tandläkare och frisör
I huset har du tillgång till fotvård. Tandläkare besöker oss vid behov eller så följer personal eller din anhörig med dig till din tandläkare. Frisör finns i närområdet.

Vård

När du flyttar in hos oss blir du automatiskt inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården i Mölndals stad. Insatserna utformas utifrån att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och sker i samarbete med personal, primärvård och sjukhus.

Personal

Hos oss jobbar cirka 20 personer. De flesta av våra medarbetare är utbildade undersköterskor. Flera har även utbildning inom demens.

Kompetensutveckling

Mölndals stad satsar på kompetensutveckling för all personal inom vård och omsorg genom att erbjuda interna utbildningar via vår egen akademi som går under namnet VOF akademin. Personalen deltar i gemensamma utbildningsdagar med fokus på ämnen så som demens, bemötande, hot och våld, sårvård, nutrition med mera.

Kvalitet

I Mölndals stad strävar vi efter ett personcentrerat arbetssätt. Det betyder att du som individ, dina önskemål och behov är vårt viktigaste fokus, varje gång vi träffar dig. Vi vet att god kvalitet kan vara många saker. Inte minst att i bästa möjliga mån vara så självständig som möjligt. Vid våra äldreboenden arbetar vi utifrån vad god kvalitet är för just dig. Därför är dina tankar och åsikter extra viktiga.

Synpunkter och förslag på förbättringar
Har du synpunkter eller förslag på hur något kan bli bättre kan du berätta för personalen eller fylla i en blankett digitalt eller på papper. På våra boenden får du kontaktpersonal som har ett särskilt ansvar att hörsamma vad som är viktigt för just dig. Vi försöker hela tiden bli bättre och kompetensutvecklar vår personal.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Gatuadress
Streteredsvägen 5
Postnummer
428 32
Postort
Kållered
Vill du bli kund hos oss?

Du kan ansöka om att flytta till ett äldreboende när dina behov av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses på annat sätt.

 

Kontakta en socialsekreterare via Kontaktcenter Mölndal om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Brattåsgården

Mölndals kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Mölndals stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.