Brogården

Om oss

Brogårdens ligger i Lindome, i södra Mölndal. Här bor du i ett område med mycket grönska, nära till promenadvägar och Lindome centrum.

Hos oss på Brogården är du som boende i fokus och vi finns här för dig. Vi erbjuder både många trevliga aktiviteter och bra mat. Brogården är ett äldreboende där många trivs, här finns både värme och gemenskap både bland personal och de boende.

Här finns fina trädgårdar, en liten inne trädgård som är lätt att gå ut till med fina sittmöjligheter. Demensenheten har en fantastisk trädgård med fina äppelträd, boulbana och gräsmattor.

 

skriv ut

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Boendemiljö inomhus
Lägenheterna är 25-30 kvadratmeter stora och har kokvrå, kylskåp, garderob, säng och badrum med toalett och dusch. Här finns gemensamt utrymme för aktiviteter, ett finrum och även en stor inglasad veranda som används hela året. Vi har också ett hobbyrum där man till exempel kan måla och sticka. 

Wifi och husdjur
I lägenheterna finns det möjlighet att skaffa eget wifi. Husdjur får gärna komma på besök, men på grund av allergier får de inte flytta in med matte och husse.

Boendemiljö utomhus och omgivning
Runt om Brogårdens äldreboende finns stora uteplatser och trädgård. Där kan du njuta av naturen utan störande trafik. Lindome kyrka och centrum ligger inom promenadavstånd.
 

Lägenhet på Brogården

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
63
Avdelningar
6
Hyra
5580 - 6430 kr/mån

Aktiviteter

Brogården är känt för sina aktiviteter samt samarbetet med Lions och Röda korset. Här erbjuds aktiviteter som bingo, sittgymnastik, pizzakvällar, musikunderhållning, filmvisning, julmingel pubkvällar och trevliga utflykter till exempel Liseberg och Mölndals museum. På vårt spa kan du bada, få manikyr och även taktil massage. Johanneskyrkan och Lindome kyrka erbjuder gudstjänst en gång i veckan.

På varje enhet finns ett aktivitetsombud som ansvarar för att anordna trevliga och roliga aktiviteter. De är också noga med att lyssna på vad du har för intressen och gillar att göra.
 

Mat & Dryck

Vi vet att måltiden är en viktig del av dagen. Därför är det också viktigt att kunna erbjuda en upplevelse kring maten med vacker dukning och en fin miljö.

Måndag till fredag erbjuder vi två alternativ på lunchrätter. Alla dagar i veckan erbjuds dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ och på fredagar serveras en härlig trerätters lunch. Här hittar du veckans meny.

Firande av högtider
Vi följer årets högtider och firar dessa med god mat och dryck, för den som önskar också i form av aktiviteter och gemenskap. Vi bjuder också in dina anhöriga att delta vid våra gemensamma firanden. Det kan handla om midsommarfirande, en härlig grillkväll, kräftskiva eller adventsmys med glögg.

Matsal på Brogården

Vård & Omsorg

När du flyttar in bjuder vi in till ett välkomstsamtal där även dina anhöriga får delta om du vill. Tillsammans skriver vi en genomförandeplan som innehåller information om dina individuella behov, hur du vill bli bemött, hur du vill att ditt stöd ska ges, när och av vem.

Fotvård, tandläkare och frisör
Fotvård och frisör finns i huset. Folktandvården besöker oss varannan fredag.

Vård

När du flyttar in hos oss blir du automatiskt inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården i Mölndals stad. Insatserna utformas utifrån att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och sker i samarbete med personal, primärvård och sjukhus.

Personal

Hos oss jobbar cirka 60 personer. De flesta av våra medarbetare är utbildade undersköterskor.

Kompetensutveckling

Mölndals stad satsar på kompetensutveckling för all personal inom vård och omsorg genom att erbjuda interna utbildningar via vår egen akademi som går under namnet VOF akademin. Personalen deltar i gemensamma utbildningsdagar med fokus på ämnen så som demens, bemötande, hot och våld, sårvård, nutrition med mera.

Språk
Svenska

Kvalitet

I Mölndals stad strävar vi efter ett personcentrerat arbetssätt. Det betyder att du som individ, dina önskemål och behov är vårt viktigaste fokus, varje gång vi träffar dig. Vi vet att god kvalitet kan vara många saker. Inte minst att i bästa möjliga mån vara så självständig som möjligt. Vid våra äldreboenden arbetar vi utifrån vad god kvalitet är för just dig. Därför är dina tankar och åsikter extra viktiga.

Synpunkter och förslag på förbättringar
Har du synpunkter eller förslag på hur något kan bli bättre kan du berätta för personalen eller fylla i en blankett digitalt eller på papper. På våra boenden får du kontaktpersonal som har ett särskilt ansvar att hörsamma vad som är viktigt för just dig. Vi försöker hela tiden bli bättre och kompetensutvecklar vår personal.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Gatuadress
Konditorivägen 5
Postnummer
437 33
Postort
Lindome
Vill du bli kund hos oss?

Du kan ansöka om att flytta till ett äldreboende när dina behov av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses på annat sätt.

 

Kontakta en socialsekreterare via Kontaktcenter Mölndal om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Brogården

Mölndals kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Mölndals stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.