Om oss

Eklanda äldreboende ligger i bostadsområdet Eklanda på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. I närområdet finns naturstråk och promenadstigar.

Det som utmärker Eklanda är det fina läget och vår vackra och tillgängliga trädgård. Här finns också möjlighet att delta i flera trevliga aktiviteter som våra aktivitetsombud anordnar. Hos oss har du även tillgång till service som fotvård, frisör och tandläkare som finns i huset. 

 

skriv ut

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Boendemiljö inomhus
Lägenheterna är 25-35 kvadratmeter och har toalett, dusch och kylskåp. Säng och madrass ingår. Våning två och tre har stora fina balkonger både på framsidan och baksidan. Våra nedre våningar har balkong åt ena sidan samt en egen uteplats på den andra sidan. I huset finns gemensamma utrymmen som vardagsrum och matsal samt en aktivitetslokal. Det finns också ett spa-rum som är under uppbyggnad.

Wifi och husdjur
I de allmänna utrymmena finns tillgång till gratis wifi. I lägenheterna finns det möjlighet att skaffa eget wifi.

Husdjur får gärna komma på besök.

Boendemiljö utomhus och omgivning
Vi har en fin trädgård och fina uteplatser. Trädgården är skapad utifrån de fyra elementen jord, vatten, eld och luft och är till för att stimulera alla sinnen. Det finns en fontän och möjlighet att slå sig ned och njuta av naturen. Under sommarhalvåret kan du köpa glass och fika på boendets Café Solrosen.
 

Ett av våra gemensamma vardagsrum på Eklanda.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
71
Avdelningar
5
Hyra
5920 - 6750 kr/mån

Aktiviteter

Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Varje vecka anordnas bingo, gymnastik, musikföreställningar, gudstjänst, dans och bio Eklanda. Boendet har ett fint samarbete med en förskola i närheten, där de boende och barnen träffas och umgås över åldersgränserna.

På varje enhet finns ett aktivitetsombud som ansvarar för att anordna trevliga och roliga aktiviteter. De är också noga med att lyssna på vad du har för intressen och gillar att göra.
 

Mat & Dryck

Vi vet att måltiden är en viktig del av dagen. Därför är det också viktigt att kunna erbjuda en upplevelse kring maten med vacker dukning och en fin miljö.

Måndag till fredag erbjuder vi två alternativ på lunchrätter. Alla dagar i veckan erbjuds dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ och på fredagar serveras en härlig trerätters lunch. Här hittar du veckans meny.

Firande av högtider
Vi följer årets högtider och firar dessa med god mat och dryck, för den som önskar också i form av aktiviteter och gemenskap. Vi bjuder också in dina anhöriga att delta vid våra gemensamma firanden. Det kan handla om midsommarfirande, en härlig grillkväll, kräftskiva eller adventsmys med glögg.

Vård & Omsorg

När du flyttar in bjuder vi in till ett välkomstsamtal där även dina anhöriga får delta om du vill. Tillsammans skriver vi en genomförandeplan som innehåller information om dina individuella behov, hur du vill bli bemött, hur du vill att ditt stöd ska ges, när och av vem.

Fotvård, tandläkare och frisör
Fotvård, frisör och tandläkare finns i huset. När du flyttar in erbjuds du att flytta din tandvård till Folktandvården i huset.

Vård

När du flyttar in hos oss blir du automatiskt inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården i Mölndals stad. Insatserna utformas utifrån att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och sker i samarbete med personal, primärvård och sjukhus.

Personal

Hos oss jobbar cirka 65 personer. De flesta av våra medarbetare är utbildade undersköterskor.

Kompetensutveckling

Mölndals stad satsar på kompetensutveckling för all personal inom vård och omsorg genom att erbjuda interna utbildningar via vår egen akademi som går under namnet VOF akademin. Personalen deltar i gemensamma utbildningsdagar med fokus på ämnen så som demens, bemötande, hot och våld, sårvård, nutrition med mera.

Språk
Svenska

Kvalitet

I Mölndals stad strävar vi efter ett personcentrerat arbetssätt. Det betyder att du som individ, dina önskemål och behov är vårt viktigaste fokus, varje gång vi träffar dig. Vi vet att god kvalitet kan vara många saker. Inte minst att i bästa möjliga mån vara så självständig som möjligt. Vid våra äldreboenden arbetar vi utifrån vad god kvalitet är för just dig. Därför är dina tankar och åsikter extra viktiga.

Synpunkter och förslag på förbättringar
Har du synpunkter eller förslag på hur något kan bli bättre kan du berätta för personalen eller fylla i en blankett digitalt eller på papper. På våra boenden får du kontaktpersonal som har ett särskilt ansvar att hörsamma vad som är viktigt för just dig. Vi försöker hela tiden bli bättre och kompetensutvecklar vår personal.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Gatuadress
Eklanda Lund 54 B
Postnummer
431 49
Postort
Mölndal
Vill du bli kund hos oss?

Du kan ansöka om att flytta till ett äldreboende när dina behov av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses på annat sätt.

 

Kontakta en socialsekreterare via Kontaktcenter Mölndal om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Eklanda

Mölndals kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Mölndals stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.