Norlandia GoLife äldreboende

Norlandia GoLife äldreboende

Hälsans promenad 10A, Mölndal

Typ av plats
Omvårdnad
Demens
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Norlandia Äldreomsorgs äldreboende GoLife är ett nybyggt och modernt äldreboende på GoCo Health Innovation City i Mölndal. Hos oss bor du i en trygg och hemtrevlig miljö med fokus på mat, hälsa och gemenskap. Här står omsorg och respektfullt bemötande i centrum för att du ska få ett gott liv – varje dag.

En framtida äldreomsorg
Vi är jättestolta över att som enda aktör utsetts till att driva GoCo-områdets äldreboende. I samarbete med forskare, innovatörer och entreprenörer bedriver vi utveckling för att maximera de äldres livskvalitet. För en äldreomsorg i världsklass.

Hälsa & yoga på GoLife
I linje med GoCo har vi valt Hälsa som inriktning på vårt äldreboende – på så sätt skapar vi ett friskare liv och en meningsfull tillvaro. Hos oss kan man delta i olika rörelseaktiviteter och stärkande utevistelser. Vi erbjuder även yoga i vår yogastudio där alla dina sinnen stimuleras.

Norlandia driver GoLife på uppdrag av Mölndals stad.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Norlandia GoLife har 60 ljusa och moderna lägenheter fördelat på sex enheter - för personer med demenssjukdom och/eller somatik. Lägenheterna är utrustade med stora anpassade badrum, pentry och specialanpassade sängar. Varje våning har kök, matsal och vardagsrum. I våra gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. Din lägenhet möblerar du själv som du vill ha det.

På vår takterrass med fantastisk utsikt, och i närområdet erbjuder vi utevistelse och hälsofrämjande utomhusaktiviteter.

I närområdet
Verksamheten omgärdas av det spännande GoCo-området, trevliga bostadskvarter och rogivande grönområden. I GoCo-området finns det serviceinrättningar så som restaurang och caféer med mera. I direkt anslutning finns bussförbindelser in till Mölndals stadskärna med galleria, butiker, caféer och övriga serviceinrättningar.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60

Aktiviteter

Gemenskap
Genom möten, samtal och aktiviteter skapar vi tillsammans en trivsam atmosfär på våra äldreboenden. Varje dag träffas vi för att umgås och göra saker ihop. Till exempel spela spel, pyssla, fika eller titta på en film. Eller varför inte göra något på tu man hand med en vän eller närstående, eller med din kontaktperson.

Läs mer här.

Hälsa
En meningsfull och hälsofrämjande tillvaro stärker din livskvalitet. På våra äldreboenden är hälsa och rörelseaktiviteter viktiga inslag i vardagen. Med fokus på vad du kan och vill anpassar vi våra aktiviteter till dina förmågor och unika förutsättningar. Så skapar vi ett friskare liv och en meningsfull tillvaro.

Läs mer här.

Norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Hos oss får du måltidsupplevelser med god mat, gemenskap och matglädje. Under trivsamma former blandar vi husmanskost och nya spännande smaker. Vi avnjuter måltider präglade av trevliga samtal vid omtänksamt dukade bord. Under helger och högtider sätter vi guldkant på tillvaron som traditionerna påbjuder.

Läs mer här.

Norlandia måltid

Vård & Omsorg

På vårt äldreboende får du en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg – dygnet runt. Hos oss får du hjälp med praktiska saker som städning, tvätt, sällskap på promenader, matlagning och social samvaro, och personlig omvårdnad, till exempel hjälp med uppstigning, påklädning, läggning och dusch.  

Du får också hjälp med att ta din medicin, såromläggning eller ta prover. Genom vår rehabpersonal får du tillgång till rehabiliteringsinsatser för att bibehålla och stärka dina funktioner och din hälsa.  

Personal

Personal för din trivsel
Hos oss träffar du varje dag vårt erfarna vård- och omsorgsteam som tar hand om dig på bästa sätt utifrån dina egna önskemål och behov. Undersköterskor finns på plats dygnet runt och sjuksköterska fem dagar i veckan. Här finns det naturligtvis också en verksamhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Hos oss får du en egen så kallad kontaktman, en medarbetare som har till uppgift att garantera att du känner dig trygg, att du får vara delaktig och har inflytande över att insatser, bemötande, service och aktiviteter är utformade för just dig. Kontaktmannen tar tillsammans med dig fram din levnadsberättelse och din genomförandeplan som sedan styr din dag på äldreboendet.

Norlandia personal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar
  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Susanne Landhage, verksamhetschef
Gatuadress
Hälsans promenad 10A
Postnummer
431 53
Postort
Mölndal
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Norlandia GoLife krävs ett biståndsbeslut från Mölndals stad. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens socialsekreterare på telefonnummer
031-315 10 00 (växeln).

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.