Sörgårdens äldreboende

Om oss

Sörgårdens äldreboende ligger i norra Krokslätt i Mölndal. Här bor du i ett område med både villor och hyreshus. På Sörgårdens äldreboende finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Hos oss på Sörgården erbjuder vi personcentrerad omvårdnad med fokus på delaktighet.

Under 2021-2022 har vi uppdaterat alla möblerna. Du bor i fina lägenheter som alla har egen uteplats eller balkong. Här finns möjlighet att delta i flera trevliga aktiviteter som våra aktivitetsombud anordnar. Vår egen restaurang invigdes september 2023.

 

skriv ut

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Boendemiljö inomhus
Sörgårdens äldreboende har 33 lägenheter fördelade på två våningar. Lägenheterna är 38-48 kvadratmeter stora och har sovrum alternativt sovalkov, badrum, vardagsrum, hall och kök. Säng finns, annars möblerar du med dina möbler. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

På varje våning finns gemensamma utrymmen som matsal och sällskapsrum. Vi har också ett eget spa.
 

Bli bortskäm i vårt spa.Parboende
Hos oss finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Wifi och husdjur
I de allmänna utrymmena finns tillgång till gratis wifi. I lägenheterna finns det möjlighet att skaffa eget wifi.

Husdjur är välkomna att flytta in med husse/matte.

Boendemiljö utomhus och omgivning
Sörgårdens äldreboende har en fin inhägnad trädgård med promenadstig och porlande springbrunn. Varje våning har egen uteplats.   

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
33
Avdelningar
2
Hyra
6023 - 7040 kr/mån

Aktiviteter

Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Exempel på aktiviteter som vi erbjuder är mini-spa, sittgymnastik, besök till bokbussen, högläsning, besök av vårdhund, musikunderhållning, filmvisning, pub-kväll, promenader, samtal, allsång och bingo. Svenska kyrkan är på plats varannan vecka och erbjuder andakt med sång och kyrkkaffe.

På boendet finns aktivitetsombud som ansvarar för att anordna trevliga och roliga aktiviteter. De är också noga med att lyssna på vad du har för intressen och gillar att göra.
 

På Sörgården finns flera fina uteplatser där vi har det trevligt tillsammans. 

Mat & Dryck

Vi vet att måltiden är en viktig del av dagen. Därför är det också viktigt att kunna erbjuda en upplevelse kring maten med vacker dukning och en fin miljö.

Måndag till fredag erbjuder vi två alternativ på lunchrätter. Alla dagar i veckan erbjuds dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ och på fredagar serveras en härlig trerätters lunch. Här hittar du veckans meny.

Firande av högtider
Vi följer årets högtider och firar dessa med god mat och dryck, för den som önskar också i form av aktiviteter och gemenskap. Vi bjuder också in dina anhöriga att delta vid våra gemensamma firanden. Det kan handla om midsommarfirande, en härlig grillkväll, kräftskiva eller adventsmys med glögg.

Vård & Omsorg

När du flyttar in bjuder vi in till ett välkomstsamtal där även dina anhöriga får delta om du vill. Tillsammans skriver vi en genomförandeplan som innehåller information om dina individuella behov, hur du vill bli bemött, hur du vill att ditt stöd ska ges, när och av vem.

Fotvård, tandläkare och frisör
I huset har du tillgång till fotvård. Tandläkare besöker oss vid behov eller så följer personal eller din anhörig med dig till din tandläkare. Frisör finns i närområdet.

Vård

När du flyttar in hos oss blir du automatiskt inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården i Mölndals stad. Insatserna utformas utifrån att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och sker i samarbete med personal, primärvård och sjukhus.

Personal

Hos oss jobbar cirka 40 personer. De flesta av våra medarbetare är utbildade undersköterskor och här jobbar även några specialistundersköterskor. Flera har även utbildning inom demens.

Kompetensutveckling

Mölndals stad satsar på kompetensutveckling för all personal inom vård och omsorg genom att erbjuda interna utbildningar via vår egen akademi som går under namnet VOF akademin. Personalen deltar i gemensamma utbildningsdagar med fokus på ämnen så som demens, bemötande, hot och våld, sårvård, nutrition med mera.

Språk
Svenska

Kvalitet

I Mölndals stad strävar vi efter ett personcentrerat arbetssätt. Det betyder att du som individ, dina önskemål och behov är vårt viktigaste fokus, varje gång vi träffar dig. Vi vet att god kvalitet kan vara många saker. Inte minst att i bästa möjliga mån vara så självständig som möjligt. Vid våra äldreboenden arbetar vi utifrån vad god kvalitet är för just dig. Därför är dina tankar och åsikter extra viktiga.

Synpunkter och förslag på förbättringar
Har du synpunkter eller förslag på hur något kan bli bättre kan du berätta för personalen eller fylla i en blankett digitalt eller på papper. På våra boenden får du kontaktpersonal som har ett särskilt ansvar att hörsamma vad som är viktigt för just dig. Vi försöker hela tiden bli bättre och kompetensutvecklar vår personal.

Kvalitetsregister

BPSD och Senior Alert

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Gatuadress
Soltorpsgatan 29
Postnummer
431 67
Postort
Mölndal
Vill du bli kund hos oss?

Du kan ansöka om att flytta till ett äldreboende när dina behov av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses på annat sätt.

 

Kontakta en socialsekreterare via Kontaktcenter Mölndal om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Sörgårdens äldreboende

Mölndals kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Mölndals stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.