Widaby

Vassvägen 9 , Sollentuna

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

I december 2016 öppnade vi portarna till vårt nybyggda boende med 54 anpassade lägenheter för personer över 65 år med demenssjukdom eller stora omvårdnadsbehov. Här erbjuder vi en hemlik boendemiljö med vacker trädgård och en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål.

Boendet i Sollentuna ligger på Vassvägen i Sollentuna kommun. Till boendet hör en trädgård med uteplatser, gångstråk, planteringar och möjlighet till egna odlingar.


Organisation

Frösunda Omsorg AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Sigtuna kommun, Täby kommun, Upplands Väsby kommun

Boendet

Rum för avkoppling och rörelse
Vår Vinterträdgård bjuder in till avkoppling och stimulans för alla sinnen. Det finns också en SPA-avdelning med massagebadkar, vilstol och relax. På vår SPA-avdelning finns en frisörsalong.

Trädgården är en oas för alla sinnen
Med fruktträd, växter som lockar fåglar och en porlande fontän skapas en harmonisk plats med möjlighet för både lugn och rörelse. Här kan man såväl sitta ner för att titta på fåglarna, grönskan och njuta av dofterna som att ta en promenad på gångstråken eller ägna sig åt trädgårdsarbete.

Ta en rundtur på Widaby
Är du nyfiken på hur det ser ut på Widaby kan du via se dig omkring på boendet.


 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

5

Lägenheterna

  • Ca 30 kvadratmeter
  • Eget badrum
  • Du inreder själv för att göra det personligt

På boendet

  • På varje våning finns balkonger
  • Gemensamma utrymmena trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö
  • Vinterträdgård
  • SPA-avdelning

Aktiviteter

Gemenskap eller en stund för sig själv
Här finns trevliga sitthörnor som inbjuder till en stunds vila eller en pratstund. Det finns också en festlokal. Denna kan även bokas kostnadsfritt för privata tillställningar med närstående och vänner. För den som vill erbjuder vi även gemensamma aktiviteter. Det kan vara allt från musik, film, spel, dans eller andra kulturella inslag. Vi tar också in delar av det samhället har att erbjuda till boendet. Vi samverkar med aktörer inom exempelvis kultur, föreningsliv, bibliotek, frisör och fotvård.

Mat & Dryck

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten
Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att måltidsmiljön är trygg och behaglig. Det doftar kaffe och hembakat bröd från köken och det finns alltid färsk frukt. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Vill du som anhörig äta tillsammans med din närstående är du välkommen att höra av dig till oss.

Vård & Omsorg

Bemötande och omvårdnad
Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Det handlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare gedigen kunskap om kognition och demens. Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar- det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

Meningsfull dag, varje dag
Vad som är en meningsfull dag är olika för varje person. Oavsett, ska man få sin dag så som man vill ha den. Hur vi ska arbeta utifrån den enskildes behov och önskemål beskrivs i genomförandeplanen som vi följer upp regelbundet. För många är det viktigt med igenkännande av välbekanta sysslor. Vi uppmuntrar därför till att delta i vardagssysslor i köket och trädgården.

Tilläggstjänster

På vår SPA-avdelning finns en frisörsalong.

Personal

Språk

Svenska

Kvalitet

Frösunda har ett digitalt ledningssystem för kvalitet där verksamhetens rutiner och dokument finns. Frösunda har ett digitalt ärendehanteringssystem där alla ärenden rapporteras och utreds, vård- och omsorgsavvikelser, händelser enligt Lex Sarah och Lex Maria.

Patientsäkerhetsberättelse upprättas årligen för varje verksamhet. MAS utför årligen kvalitetsgranskning av hälso- och sjukvården med förbättringsförslag återkopplas till verksamheten. Kvalitetsberättelse finns årligen i förtroenderedovisningen där sammandrag av patientsäkerhetsberättelse finns. I alla verksamheter finns det kvalitetsråd som arbetar med kvalitet och patientsäkerhet.

Närstående?
Frösunda Omsorg är måna om att närstående ska få löpande information om vad som sker i verksamheten. Om du vill få nyhetsbrev och annan viktig information skickad direkt till dig ber vi dig att lämna in dina kontaktuppgifter här. Vi kommer endast att använda adresserna i informationssyfte.

Kontakt

Organisation

Frösunda Omsorg AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

010-130 36 98

Kontaktperson

Anneli Saarinen, verksamhetschef

Gatuadress

Vassvägen 9

Postnummer

192 67

Postort

Sollentuna

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

010-130 36 98

Translate

Tyck till