Timansstenar äldreboende

Om oss

Norlandia Äldreomsorgs äldreboende Timansstenar är ett välplanerat och modernt äldreboende för både somatik- och demensvård i Ljungaviken i Sölvesborg. Här står dina personliga behov och önskemål i centrum. Du bor i en trygg och hemlik miljö med tillgång till våra professionella medarbetare dygnet runt.

Timansstenar drevs tidigare av Frösunda Äldreomsorg, som hösten 2023 blev en del av Norlandia.

Spa och solterapirum
I vårt eget spa kan du njuta av många nyttiga och sköna behandlingar, till exempel fotvård, nagelvård och hårvård. Massage, spabad eller sminkning kan också sätta guldkant på tillvaron. Timansstenar har också ett rum för solterapi inrett i skärgårdsstil och med sköna solstolar för en bekväm stund i värmen.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Norlandia Timansstenar är ett familjärt och tryggt äldreboende med 60 moderna lägenheter. Allt är nybyggt och genomtänkt i detalj. Boendet har en fantastisk utsikt över Sölvesborgsviken och en egen trädgård för aktiviteter, utevistelse och social gemenskap. 

Anpassad boendemiljö
Boendemiljön är utformad av sakkunniga inom demens och kognition (kunskap om hjärnans informationsbearbetning). Material och färger är noggrant utvalda. I vår trädgård har vi lagt extra omsorg på att skapa utemiljöer som är rofyllda och harmoniska, samtidigt som de bjuder in till aktivitet och samvaro.

Norlandia lägenhet

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60

Aktiviteter

Fortsätt leva ett aktivt liv
För den som orkar och har lust finns det närmast ett oändligt antal aktiviteter för den som bor på Timansstenar. En av fördelarna med att bo här är att inte behöva vara ensam. Du kan välja mellan det stillsamma och enskilda i din lägenhet eller att umgås med grannarna i de gemensamma utrymmena. Våra aktivitetsombud har som uppgift att erbjuda dagliga aktiviteter som passar oavsett vilka förutsättningar du har.

Du som närstående är viktig
Närstående är oftast involverade i flytt till äldreboendet. Precis som för den äldre som flyttar är det viktigt att de närstående får ett bra samarbete med personalen på våra äldreboenden. Du som närstående får alltid komma och hälsa på. Det finns inga besökstider - detta är din närståendes hem. 

Mat & Dryck

Mat för alla sinnen
Äkta matglädje bygger på att maten som serveras är god och näringsriktig. Men lika viktig är själva måltidsupplevelsen: Hur maten serveras, hur dukningen ser ut, om det är lugn och ro, om konversationerna kring matbordet är trevliga. Hos Norlandia får du just det, måltidsupplevelser präglade av god mat, gemenskap och matglädje. Smaklig måltid!

Läs mer här

Norlandia mat

Personal

Personal för din trivsel
På Timansstenar finns vårt vårdteam som under ledning av vår verksamhetschef har till uppgift att ta hand om dig. Undersköterskor finns på plats dygnet runt och egen sjuksköterska sju dagar i veckan. Här finns också arbetsterapeut och fysioterapeut.

Vissa medarbetare har även ansvarsroller som kontaktman, måltidsvärd, aktivitetssamordnare, läsombud, hygienombud och dokumentationsstödjare.

norlandia personal

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar
  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Anette Andersson, verksamhetschef
Gatuadress
Klockljungsvägen 4
Postnummer
294 40
Postort
Sölvesborg
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Norlandia Timansstenar krävs ett biståndsbeslut från Sölvesborgs kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta biståndshandläggare på kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Timansstenar äldreboende

Sölvesborgs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.