Norlandia Hässelgården

Om oss

Välkommen till Norlandia Hässelgården, ett modernt och trivsamt äldreboende i Hässelby. Verksamheten är belägen i en större samhällsfastighet med tillgång till café, kiosk, frisör, fotvård och bibliotek. I huset finns även ett seniorboende som bidrar till den sociala atmosfären. Hässelgården omgärdas av trevliga bostadskvarter, rogivande grönområden och med promenadavstånd till Hässelby Gårds Centrum och dess caféer, butiker och restauranger.

Norlandia driver Hässelgården som egen regi och vi välkomnar äldre personer som är i behov av demensvård.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Verksamheten erbjuder 45 lägenheter fördelade på fem våningsplan med inriktning demens. Varje enhet har mottagningskök, matsal, vardagsrum och balkong eller uteplats där vi umgås, intar måltider och genomför en del aktiviteter. I vår utemiljö erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Lediga platser
Demens - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
45
Avdelningar
5 plan

Aktiviteter

Varje dag anordnar vi två aktiviteter/kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje vecka presenteras veckans aktivitetsprogram som är baserat på de boendes önskemål. Programmet redogör även för årets fester och högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har våra boende egentid med sin kontaktman för individuella aktiviteter.
 

Norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i våra kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö.

Huvud- och mellanmålen serveras i varje vånings gemensamma matsal och för de boende som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med måltiden. Våra matintresserade boende får givetvis delta när vi bakar och förbereder måltiderna.

Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.
 

Norlandia måltid

Var lagas maten?
Restaurang Trekanten

Vård & Omsorg

Vi erbjuder en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg dygnet runt. Vi arbetar teambaserat där sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut säkerställer den äldres behov av vård och omsorg.

Våra kontaktmän arbetar för att de boende ska trivas och att all omsorg utförs enligt önskemål.

Naturligtvis följer vi Svenskt Demenscentrums råd och rekommendationer.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och aktivitetsansvarig med vård och omsorg.

Norlandia personal

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar
Övrigt
Förslagslåda finns där man anonymt kan tycka till

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Johanna Fahlander Fallgren, verksamhetschef
Gatuadress
Ormängsgatan 10A
Postnummer
165 56
Postort
Hässelby
Vill du bli kund hos oss?

Norlandia driver Hässelgården som egen regi och för att få en boendeplats krävs ett biståndsbeslut från din kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Norlandia Hässelgården

Hässelby Vällingby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.