Om oss

Ekhöjden ligger vackert omgivet av träd och grönska på en höjd med härlig utsikt. Alldeles utanför finns promenadstråk och trevliga trädgårdar med uteplatser. Mitt emot ligger Solvalla och det är ca två km till Sundbybergs centrum. Måltiderna är en god stund, och aktiviteterna skänker välbefinnande, stimulans och glädje. Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service.

Höjdpunkter
- Leva Livet-team
- Trevlig trädgård
- Kompetent och erfaren personal
- Minibuss för utflykter
- Cykel för turer i närområdet
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet. Varje enhet har gemensamma utrymmen för social samvaro och måltider. Alla enheter har en stor inglasad balkong med infravärme.

Trädgård
Trevlig trädgård med uteplatser och odlingar. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
65
Avdelningar
5
Lägenheterna
32,1 kvm- 41,1 kvm, ett rum
Minettkök, kokplatta, litet kylskåp och diskbänk
Handikappanpassat hygienutrymme med toalett med dusch
Du möblerar och inreder själv din lägenhet för att skapa en personlig och hemtrevlig miljö
Höj- och sänkbar säng med madrass ingår
Trygghetslarm
Telefon finns möjlighet att koppla in
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.

Vad vi gärna hittar på
Vårt aktivitetsutbud innehåller bland annat en skapande verkstad där vi årstidsbaserat målar, använder lera, stickar och virkar som vi sedan ställer ut på vernissage. Vi arbetar även bildterapeutiskt med målning och samtal. I vårt aktivitetsutbud erbjuds du även musikstunder med levande musik och sång, läs & samtalscirkel, bingo, fredagscafé och mycket annat. I vår trädgård kan vi odla, dricka kaffe och njuta av naturen. Med vår cykel och Leva Livet utflyktsbuss åker vi på utflykter.

Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som boenderåd och anhörigträffar.

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Atmosfären ska vara trivsam med trevlig dukning. Vi serverar svensk husmanskost. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.

Frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika serveras och ofta bakar vi till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- Leva Livet-inspiratör med team/Leva Livet ombud
- arbetsterapeut
- fysioterapeut
- sjuksköterskor, som finns tillgänglig dygnet runt
- vaktmästare
- biträdande verksamhetschef
- verksamhetschef

Sjuksköterska och läkare
Läkare besöker regelbundet Forenede Care Ekhöjden. På kvällar/helger/nätter finns tillgång till jourläkare. Sjuksköterskor finns på plats alla dagar i veckan både dag och nattetid, under kvällstid finns det tillgång till joursjuksköterskor. 

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Anna Malmgren, verksamhetschef
Gatuadress
Ekbacksgränd 6B, hus H
Postnummer
172 37
Postort
Sundbyberg
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Ekhöjden.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ekhöjden

Sundbybergs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.