Om oss

Norlandia Äldreomsorgs äldreboende Gutasund är ett modernt äldreboende i en fridfull miljö i Uppsala. Här sätter vi dina personliga behov och önskemål i främsta rummet. Du bor i en trygg och hemtrevlig miljö med tillgång till vårt dedikerade team av professionella medarbetare, tillgängliga dygnet runt.

 

Gutasund ligger i Gottsunda centrum nära centrala Uppsala och har närhet till natur och Ekolns sjö. I närmiljön finns ett stort utbud av service, till exempel apotek, matbutik, café, restauranger, butiker, vårdcentral, bibliotek och teater. Kommunikationerna till är goda och det finns gott om parkeringsplatser för besökare.

 

Gutasund drevs tidigare av Frösunda Äldreomsorg, som hösten 2023 blev en del av Norlandia.

 

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Ditt hem
På Gutasund finns 72 ljusa och moderna lägenheter i tre plan utrustade med stora anpassade badrum, pentry och specialanpassade sängar. För att få det personligt får man själv inreda som man vill ha det.

 

För att enkelt ta en nypa luft och blicka ut över omgivningarna finns rymliga balkonger på varje våning. Vardagsrum, matsal och gemensamma utrymmen är stilfullt möblerade i enkel gustaviansk stil för att skapa en lugn miljö. Utanför Gutasund finner du den vackra trädgården, som blommar från vår till höst.

 

Anpassad boendemiljö
En lugn och trygg miljö är avgörande för att du med demenssjukdom ska må så bra som möjligt. Vi lägger därför stor vikt vid att anpassa boendemiljön för att förstärka rumsuppfattningen, att göra den hemlik, varm och trygg. Varje detalj, från materialval, färger och möbler, är genomtänkta och anpassade för att möta personer med demens på bästa sätt. Allt i miljön såväl inne som ute handlar om att göra verkligheten begriplig och trygg.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
72
Avdelningar
8

Aktiviteter

Fortsätt leva ett aktivt liv
För den som orkar och har lust finns ett stort utbud av aktiviteter för dig som bor på Gutasund.

 

Här finns också tillgång till frisör, fotvård eller massage och till ett speciellt rum för aktiviteter där inredningen inbjuder till rörelse, aktivitet och stimulering. För den som vill erbjuder vi gemensamma aktiviteter; allt från musik och underhållning, spelkvällar, dans, rörelse eller olika uteaktiviteter. Allt för att du ska få din dag som du vill ha den.

 

Du kan samtidigt välja mellan det stillsamma och enskilda i din lägenhet eller att umgås med grannarna i de gemensamma utrymmena. Våra aktivitetsombud har som uppgift att erbjuda dagliga aktiviteter som passar oavsett vilka förutsättningar du har.

 

Sveriges första äldreboende med yogaprofil
Med inspiration från den indiska traditionen har vi utformat en profil för dig som är senior, med anpassade övningar inom yoga, andning och meditation som gör gott för både kropp och själ.

 

Klasserna genomförs i vår rogivande yogasal på plan 5 där vi ofta bjuder på ett efterföljande mellanmål i hälsans tecken. Under dagarna är yogasalen alltid öppen för att du som boende ska ha möjlighet att för en stund uppleva en annan värld – enskilt eller tillsammans med dina nära och kära.

 

Norlandia Gutasund yoga

 

Du som närstående är viktig
Närstående är oftast involverade i flytt till äldreboendet. Precis som för den äldre som flyttar är det viktigt att de närstående får ett bra samarbete med personalen på våra äldreboenden. Du som närstående får alltid komma och hälsa på. Det finns inga besökstider - detta är din närståendes hem. 

Mat & Dryck

Mat för alla sinnen
Äkta matglädje bygger på att maten som serveras är god och näringsriktig. Men lika viktig är själva måltidsupplevelsen: Hur maten serveras, hur dukningen ser ut, om det är lugn och ro, om konversationerna kring matbordet är trevliga. Hos Norlandia får du just det, måltidsupplevelser präglade av god mat, gemenskap och matglädje. Smaklig måltid!

 

Läs mer här

 

Norlandia mat

Personal

Personal för din trivsel
Under ledning av vår verksamhetschef och enhetschefer finns också omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och aktivitetsansvariga medarbetare på plats för våra boende.

 

norlandia personal

 

Språk
Svenska
Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar
  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Alfred Bjernulf, verksamhetschef
Gatuadress
Valthornvägen 53
Postnummer
756 50
Postort
Uppsala
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Norlandia Gutasund krävs ett biståndsbeslut från Uppsala kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta din biståndshandläggare hos kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Gutasund äldreboende

Uppsala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.