Vallonens äldreboende

Vallonvägen 17 D, Västerås

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Vallonens äldreboende är ett trevligt och helt nytt boende som öppnade i november 2017. Lokalerna är anpassade efter äldre och moderna teknik använts för att underlätta för de boende och personal. Bland annat finns det olika typer av larm som kan anpassas efter individen och dess behov till exempel finns det larm som känner av om någon ramlat på rummen.

Boendet ligger i Skultuna nära naturen och motionsspår. Aktiviteter är en stor del av dagen och det anordnas mycket olika aktiviteter både för våra boende och för andra äldre personer som bor i Skultuna. Här finns också en fin trädgård med burkar, träd och sköna trädgårdsmöbler.

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

30

Avdelningar

3 våningar

Lägenheterna

  • 23,2 kvm
  • Badrum med toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare
  • Wifi
  • Uttag för telefon och tv
  • Larm
  • Finns möjlighet till parboende

På boendet

  • Varje avdelning har eget kök och gemensamhetsutrymme med tv
  • Gym, Spa och bastu
  • Trädgård

Aktiviteter

Aktiviteter en stor del av dagen på Vallonens äldreboende. Om man vill så kan man delta i aktiviteter varje dag, det kan handla om olika vardagssysslor som att koka sylt eller gymnastik, målarkurs eller att ta en tur med vår omtyckta parcykel.

Aktiviteterna på Vallonen är öppen för både personer som bor på Vallonen och äldre personer som bor i Skultuna. Här finns en vävstuga, bastu, lokaler för hobbyverksamhet och vi anordnar olika kulturarrangemang och fester. Vi samarbetar med olika föreningar, kyrkan och frivilliga eldsjälar som kommer till oss och bjuder på olika kulturprogram och aktiviteter. 

Mat & Dryck

All mat lagas på Mormors Restaurang som finns här på Vallonens äldreboende.  Alla måltider tillagas från grunden och serveras i restaurangen eller levereras till avdelningarna. Till lunch kan man välja mellan två rätter och det ingår alltid sallad. Frukost tillreds på avdelningarnas kök. Genom restaurangen kan man även beställa smörgåstårtor och andra lättare maträtter. Restaurangen är öppen alla dagar kl. 08.00 - 17.00.

Alla högtider uppmärksammas. Vi anordnar till exempel julfest och Nobelmiddag. Då dukar vi extra fint, äter festligare mat och till maten erbjuds någon form av underhållning som teater, opera och storband. 

Var lagas maten?

Mormors restaurang som ligger på Vallonen

Vård & Omsorg

Omsorg

De flesta som bor på Vallonens äldreboende har stort behov av personlig och medicinsk omvårdnad, därför är Vallonen bemannat med personal dygnet runt. Här jobbar det främst undersköterskor och sjuksköterskor.

Vård

Våra sjuksköterskor ansvara för den medicinska delen på Vallonens äldreboende. De finns på plats dagtid till kl. 23.00, kvällar och helger har vi tillgång till kommunens dygnet runt patrull. Läkare besöker oss en gång i veckan.

Sjukgymnast och arbetsterapeuter finns hos oss dagtid.

Det är gångavstånd till närmsta tandläkare om man behöver göra ett besök. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdsterapeut kommer hit en gång i veckan. 

Personal

På Vallonens äldreboende jobbar cirka 20 personer som består av enhetschef, samordnare, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och en aktivitetsansvarig. Undersköterskor består både av nyutbildade personer och undersköterskor som har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen.

Det är god stämning bland personalen som även är duktiga på att samarbeta mellan våningarna för att hitta på stimulerande aktiviteter för våra boende.

Kompetensutveckling

Våra sjuksköterskor anordnar interna utbildningar för vår personal.

Språk

Svenska, Arabiska, Finska, Persiska, Spanska

Kvalitet

I Västerås Stad Vård och Omsorg arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att vi arbetar hälsofrämjande utifrån varje individs enskilda förutsättningar, för att skapa en känsla av självständighet och meningsfullhet.

Vi för en noggrann dokumentation och ser alla synpunkter och klagomål som ett sätt att förbättra hela vår verksamhet. Även avvikelser dokumenteras och följs upp.

Vi har ett kvalitetsledningssystem som vår kvalitetsgrupp ansvarar för att vi följer. Äldrenämnden i Västerås kommun kontrollerar oss kontinuerligt för att se till att vi uppfyller de krav vi är skyldiga att leva upp till.

Våra värdegrundsledare ser till att vi följer den nationella värdegrunden för äldreomsorgen. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

021-39 38 50

Kontaktperson

Enhetschef Sofia Forsberg, 021-39 38 52

Gatuadress

Vallonvägen 17 D

Postnummer

726 30

Postort

Skultuna

Vill du bo här?

För att få hos oss på Vallonen behöver du ett biståndsbeslut som du ansöker om hos Västerås stad. Vänd dig till Kontaktcenter på 021-39 27 25 eller kontaktcenter@vasteras.se för att ansöka. Du kan också kontakta oss om du har frågor rörande Vallonen.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

021-39 38 50

Translate

Tyck till