Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Laddar karta…

Dagverksamhet Täby

Här hittar du information om dagverksamheter i Täby kommun. Klicka på de leverantörer som du är intresserad av mer information om deras arbetsätt, kompetens och kontaktuppgifter. En dagverksamhet är ett ställe dit man kommer för att träffa andra och delta i olika aktiviteter eller bara få sällskap. 

En dagverksamhet riktar sig till dig som bor hemma men som av olika skäl inte har möjlighet att vara lika aktiv som tidigare. För att delta behöver du ansöka om en plats hos kommunen.

Sponsrade

Linden

Gribbylundsvägen 9, Täby

Hos oss är det våra gäster som bestämmer vad de vill göra på dagarna, vi spenderar mycket tid utomhus och gör många utflykter. Vår funktionsbevarande inriktning innebär att våra gäster deltar i många olika vardagssysslor som att hjälpa till i köket och påta i trädgården.

Träffen

Näsby allé 54, Täby

Träffens dagverksamhet är till för att du som gäst ska ges möjlighet till en inspirerande dag genom social samvaro och aktiviteter.

Ångarens dagverksamhet

Eskadervägen 5 , Täby

Hos oss får man uppleva gemenskap med innehållsrika och meningsfulla dagar. Med till exempel musik, högläsning, fysisk motion och samtal kan vi hjälpa till med att stärka identitet, självkänsla och ge ett sammanhang i livet.

Visa alla

Ansök om dagverksamhet i Täby kommun

Dagverksamhet betalas delvis av kommunen vilket gör att du måste ansöka om att få det. Insatsen är behovsprövade vilket innebär att en biståndshandläggare inom Täby kommun kommer att bedöma dina behov och besluta om dagverksamhet är någonting som passar dig. Är du inte nöjd med beslutet så kan du överklaga. För att ansöka kontakta Täby kommun och be att få prata med en biståndshandläggare inom äldreomsorg. Du hittar kontaktuppgifter på Täby kommuns hemsida

Mer information om ansökningsprocessen

Att välja dagverksamhet i Täby kommun

Efter att du fått ett positivt beslut på din ansökan om dagverksamhet har du i Täby kommun möjlighet att välja vilken dagverksamhet du ska besöka, kommunens eller ett privat företag eller organisation som är godkänt av kommunen. Täby kommun tillämpar nämligen det man kallar lagen om valfrihet (LOV), vilket ger dig rätt att välja bland olika organisatörer och företag som kommunen godkänt.

Du kan söka information om olika dagverksamheter i Täby kommun här ovan på Seniorval.se. Kommunen ska också ge dig information om vilka det finns att välja mellan. 

Är du inte nöjd med den dagverksamhet du väljer så kan du alltid välja en annan.

Om dagverksamhet

På dagverksamheten finns omsorgspersonal som stöttar den som behöver och som föreslår och leder olika typer av aktiviteter. Många dagverksamheter har öppet vardagar mellan klockan 9 och 15 och hur många dagar i veckan du är där varierar utifrån behov och önskemål. Den som behöver transport till och från dagverksamheten får hjälp med det. 

På vissa platser finns det som kallas öppen dagverksamhet. Dessa kan jämföras med en träffpunkt eller mötesplats och för att delta i dessa behöver du inte ansöka hos kommunen.