Lupinen

Brännavägen 67, Härnösand Karta

Om oss

Välkomna till Lupinens dagverksamhet för dig med demenssjukdom. Lupinen är en dagverksamhet som erbjuder aktiviteter, samvaro och gemenskap för våra gäster. Vi fungerar även som avlastning för personer som vårdar anhöriga i hemmet.

Vi jobbar personcentrerat vilket innebär att vi uppmärksammar våra gästers individuella intressen och behov. Vi jobbar också salutogent vilket innebär att vi ser till det friska hos varje individ och låter våra gäster själva göra det de är bra på. Vi hjälper endast med det gästerna har svårare med.

Hos oss på Lupinen arbetar flera personer vilket innebär att vi lätt kan dela upp oss i grupper för att hitta på olika saker beroende på vad våra gäster vill göra.

Fakta Om oss

Kostnader

Det kostar 10 kronor per dag att delta. Lunch kostar 60 kronor. Du behöver inte ta med pengar utan vi skickar hem en faktura.

Öppettider

Lupinen är öppen varje vardag mellan 08.00 och 16.00

Antal platser

Vi tar emot högst 15 gäster per dag.

Målgrupp

Lupinen vänder sig till personer med demenssjukdom som bor hemma.

Aktiviteter

Fokus för våra aktiviteter är social samvaro och att du ska få möjlighet att träffa andra. När du kommer på morgonen serverar vi kaffe med fika. Efter fikat delar vi in oss i mindre grupper beroende på vilka som trivs tillsammans och vad våra gäster vill göra under dagen. För oss är det viktigt att aktiviteterna utformas individuellt beroende på vad våra gäster har för intressen.

Exempel på aktiviteter kan vara att lägga pussel, gå på en promenad, spela boule, ha gymnastik eller besöka en träningslokal.

Vi jobbar med reminiscens vilket innebär att vi har olika föremål och historier som kan väcka minnen hos våra gäster som vi pratar kring. Ibland gör vi olika utflykter, vi besöker bland annat länsmuseet där vi får guidade turer. Ibland kommer museipersonalen till oss och håller föredrag om olika ämnen.   

Personal

På Lupinen jobbar fem personer, en är undersköterska och övriga har gått olika vårdutbildningar. Gemensamt för våra medarbetare är att de jobbat länge inom omsorg. Alla har genomgått utbildningen Demens ABC och andra interna utbildningar.

Arbetssätt
På Lupinen jobbar vi personcentrerat vilket innebär att vi uppmärksammar varje enskild persons behov och förutsättningar. Vi har också ett salutogent arbetssätt vilket innebär att vi ser till det friska hos varje individ. Då är det viktigt att låta dig göra det du är bra på själv och vi hjälper dig med det du har svårare med.

Vi är också noga med att inkludera den nationella värdegrunden för äldreomsorgen i vårt arbetssätt. 

Mat & dryck

Personer med demenssjukdom kan ibland glömma bort att äta och dricka, därför ser vi till att våra gäster får frukost, lunch och något extra att dricka under för- och eftermiddagen. När man äter tillsammans blir det trevligare och våra gäster äter mer. Att förbereda och plocka undan efter våra måltider är en populär aktivitet för våra gäster att delta i.

Dagarna inleds med en gemensam frukost. När vi äter lunch har vi ett salutogent tankesätt vilket innebär att våra besökare får göra det de kan under måltiden och får hjälp när det behövs. 

Fakta mat

Var lagas maten?

I storköket Navet

Ta sig hit

Resor till och från Lupinen kan göras med färdtjänst. Lupinens personal beställer resorna för de gäster som har färdtjänst. Vi har ett avtal med färdtjänstföretaget vilket innebär att du hämtas hemma och lämnas innanför din dörr. Ansökan om färdtjänst gör du hos kommunens färdtjänsthandläggare.

Anhöriga kan även lämna och hämta.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Härnösands kommun

Organisationsform

Kommunal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0611 - 34 82 73

Kontaktperson

Gunnar Stam

Gatuadress

Brännavägen 67

Postnummer

871 62

Postort

Härnösand

Vill du delta?

Lupinen är en biståndsbedömd insats vilket betyder att du måste ansöka om en plats hos Härnösands kommun biståndshandläggare för bedömning. Kontaktuppgifter, växel: 0611 - 34 80 00 socialforvaltningen@harnosand.se

Söker du jobb?

Här hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras inom Härnösands kommun. 
 

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0611 - 34 82 73

Translate

Tyck till