Danvikshems dagverksamhet

Danvikshems dagverksamhet

Danvikshemsvägen 8, Nacka Karta

Besök hemsida
Inriktningar
Demens
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

På Danvikshems dagverksamhet erbjuder vi social samvaro och meningsfulla aktiviteter för dig som bor i det egna hemmet och har en demenssjukdom. Vi finns i nyrenoverade lokaler i samma byggnad som Danvikshems särskilda boende.

På Danvikshems dagverksamhet har du möjlighet att umgås med andra, att delta i både fysiska som sociala aktiviteter, att vistas utomhus och att äta god och näringsriktig kost i gott sällskap. För anhöriga kan den enskildes vistelse hos oss innebära avlastning. Du får gärna komma förbi och besöka oss om du är nyfiken.

Öppettider

Till oss kan du komma helgfria vardagar mellan kl 09.00 och 15.00.

Antal platser

Varje dag har vi plats för 12 personer.

Målgrupp
Vi riktar oss till dig som är över 65 år och har en diagnostiserad demenssjukdom.

Aktiviteter

Dagverksamheten på Danvikshem bygger på gemensamma aktiviteter och vi varierar dagsprogrammet efter önskemål och intressen hos deltagarna. Vi gör dagliga promenader och nyttjar vår underbara trädgård för både rekreation, fysisk aktivitet och trädgårdsarbete. På sommarhalvåret äter och fikar vi utomhus när det är möjligt.


I våra nyrenoverade lokaler finns plats för både umgänge och individuella aktiviteter men vi har också tillgång till Danvikshems rum för sinnesstimulering, spelrum, bibliotek, restaurang, kyrka och gymnastiksal.

I vår lokal har vi ett vilorum för den som behöver komma ifrån en stund.

Personal

Hos oss arbetar en arbetsterapeut och en undersköterska med lång erfarenhet av demenssjukdom och förståelse för aktivitetens betydelse för människans välbefinnande.

Behöver du hjälp med medicinering under dagen så hjälper vi dig med det.

Kompetensutveckling

Vi som arbetar här erbjuds kontinuerlig kompentensutveckling som utgår från verksamhetens inriktning.

Mat & Dryck

Hos oss börjar vi dagen med en god frukost. Lunchen äter vi tillsammans i våra fina lokaler eller utomhus om vädret tillåter. De som vill deltar i dukningen och förberedelserna inför måltiderna. På eftermiddagen fikar vi tillsammans innan hemfärd. Ofta bjuds det på vårt eget nybakta till kaffet. Ibland väljer vi att besöka Danvikshems restaurang. 

Var lagas maten?
Lunchen vi äter lagas av Danvikshems egna kockar i vårt kök. Varje dag serveras även efterrätt. Det finns möjlighet att anpassa måltiderna efter dina önskemål och behov.

Ta sig hit

Du kommer till oss med förbeställd turbunden resa som beställs och samordnas genom oss.

Kontakt

Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Isabella Grigoriou, 08-4529253
Gatuadress
Danvikshemsvägen 8
Postnummer
131 31
Postort
Nacka

Hitta hit

Vägbeskrivning

Danvikshems dagverksamhet

Nacka kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.