Daghöjden

Sandövägen 6-8 , Värmdö

Om oss

Daghöjdens demensdagvård gör det möjligt för dig att bo kvar hemma längre och ger dig som är anhörigvårdare avlösning. På Daghöjden ges du tillfälle till social gemenskap, stimulans genom olika anpassade aktiviteter, sång och musik, utevistelse, delta i köksarbete men också enskilda aktiviteter som exempelvis taktil massage.

Vi garanterar vi att du möts och behandlas med vänlighet, respekt och kompetens. Att du får stimulering, social gemenskap och en trevlig upplevelse. Vi arbetar även för att dina fysiska funktioner bibehålls så länge det är möjligt. Därför tänker vi alltid på att stötta dig och ge dig möjlighet att göra saker själv.

Dagverksamheten bidrar till extra hög trygghet och kontinuitet för dig som i många fall även har hemtjänstinsatser. Du som är anhörig erbjuds närståendesamtal för stöd.

Telefonrådgivning
På torsdagar mellan kl. 14.00-15.30 har Daghöjden telefonrådgivning, tel: 08-570 250 65. Då går det bra att helt anonymt ringa till personalen och ställa frågor om demens eller minnessvårigheter. 

Fakta Om oss

Kostnader

Du betalar en summa till kommunen som är inkomstbaserad, du betalar även för den mat du äter hos oss. Kontakta en avgiftshandläggare på kommuner för mer information.

Öppettider

Vi har öppet vardagar mellan 09.30 – 15.00.

Antal platser

Vi tar emot 10 gäster varje dag, vissa kommer en dag i veckan andra flera.

Målgrupp

Daghöjden bedriver dagverksamhet för dig som har en demensdiagnos. Dagverksamheten är en del av den kommunala hemtjänsten.

Aktiviteter

Som gäst hos oss bestämmer du själv vilka aktiviteter du vill delta i eller om du bara vill ta det lugnt. Det finns också möjlighet till en stunds vila.

På Daghöjden:
-läser vi tidningen varje dag
-går vi på promenader dagligen
-njuter vi av vår härliga trädgård där vi bland annat odlar potatis
-samtalar om gamla minnen
-erbjuder vi taktil beröring
-har vi mycket musik, sång och dans
-olika typer av tävlingar
-firar vi högtider och födelsedagar
-har vi en utbildad vårdhund som uppskattas av våra gäster
-ordnar med utflykter
-får vi besök av personal från biblioteket och kyrkan som bland annat sjunger för oss
-andra aktiviteter kan bland annat vara gruppgymnastik, tipspromenader, bingo, boule, handarbete, målning och hobbyverksamhet

Som kund hos oss utformar du och din kontaktperson tillsammans en genomförandeplan, där dina behov och önskemål om din dag i verksamheten blir tillgodosedda.

Personal

På Daghöjden jobbar undersköterskor med demenskompetens. En av våra undersköterskor har en vårdhundsutbildning och några andra är utbildade inom taktil beröring. Dagligen har vi också tillgång till sjuksköterska.

Du känner lätt igen vår personal som bär arbetskläder och namnbricka. Du träffar samma personal dagligen och våra vikarier är valda med omsorg. 

Kompetensutveckling

Vår personal håller sina kunskaper uppdaterade kring demenssjukdomar bland annat genom fortbildning från Svenskt Demenscentrum.

Faktaruta personal

Språk

Svenska

Mat & dryck

Dagen börjar med fika, sen serveras lunch, eftermiddagsfika och fruktstund. Maten lagas på plats från grunden, de gäster som vill får gärna vara med och hjälpa till med köksarbetet efter förmåga. 

Ta sig hit

Du kan ta dig hit med hjälp av färdtjänst som bekostas av Daghöjden.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Värmdö kommun

Organisationsform

Kommunal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-570 250 65

Gatuadress

Sandövägen 6-8

Postnummer

139 50

Postort

Värmdö

Vill du delta?

Daghöjden är en biståndsbedömd verksamhet vilket innebär att du måste ansöka om ett biståndsbeslut från kommunen för att delta.

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-570 250 65

Translate

Tyck till