Dala omsorg AB

Plutonsväg 8 , Falun

Verksam i
Falun, dock inte ytterområdena i Faluns kommun
Typ av insats
Omvårdnad
Service
Ledsagning
Besök hemsida
Kontakta verksamheten inför ditt hemtjänstval

Om oss

Dala Omsorg är framtidens hemtjänst. Våra värdegrundsord är genuint, kontinuitet och helhet. Vi är privata utförare av hemtjänst, service och ledsagning enligt Socialtjänstlagen i Falu Kommun sedan 2011. Priset på våra tjänster är detsamma, oavsett om du väljer oss som privata utförare eller kommunens egen enhet.

Dala Omsorgs mål är att vara få medarbetare kring varje kund, att se till individuella helhetslösningar och att tänka nytt och kreativ tillsammans med dig som kund. Vårt mål är att på ett professionellt sätt, tillmötesgå varje individs önskemål och behov inom ramen för utförandet.

Vi arbetar nära och personligt med våra kunder. Varje kund har varsin kontaktperson för att skapa trygghet och kontinuitet för både kund, dess anhöriga och personal.

För oss är diskretion viktigt, vi har inga logotyper på våra tjänstebilar. Vänligen kontakta oss om du har några frågor om oss och vår verksamhet!

Organisation
Verksamhetens storlek (antal kunder)

230 kunder i Falun

Tjänster

Vi utför den omvårdnad, service och de tjänster som du fått beviljat av din biståndshandläggare på Falu kommun. Exempel på de tjänster som vi erbjuder är tvättning, städning, inköp, ledsagning, personlig omvårdnad, social aktivitet och samvaro, beredning av måltider och dagligt hushållsarbete.

Vi utför delegerad hemsjukvård som exempelvis medicinering, insulingivning och såromläggning.

Typ av insats
Omvårdnad
Service
Ledsagning

Arbetssätt

Vi har ett rehabiliterande arbetssätt. Vi anpassar oss efter kunden och är måna om att involvera kunden i de sysslor kunden önskar utföra, och vara delaktig i, som exempelvis: promenad, handling, matlagning, bakning och städning med mera.

Kontinuitet
Dala Omsorgs värdegrund är att vara få medarbetare kring varje kund, alltså att hålla en hög personalkontinuitet hos kund. Vår planering är därför mycket noga och speciellt framtagen för att möjliggöra att kund ska få samma personal i högsta mån. På så sätt ämnar vi till att bygga relation, skapa trygghet och få mycket god kunskap om hur kund vill ha sin hemtjänst utförd.
Kontaktperson
Varje kund får sin egen kontaktperson. Kontaktpersonen är den person som kunden träffar mest. För oss är det mycket viktigt med ett väl fungerade kontaktmannaskap och ämnar till att bygga relation och skapa trygghet för kunden.

Personal

Vi är cirka 80 årsarbetare på Dala Omsorg. Verksamheten leds av Dala Omsorgs grundare och VD, Marie Edvardsson. Ledningen består av VD, kund-och personalsamordnare samt organisationsadministratör. Dala Omsorg är indelat i tre grupper. Varje grupp innefattas av en kund- och personalsamordnare samt medarbetare som utför kundernas dagliga besök och insatser. De tre grupperna är indelade utefter Dala Omsorgs kunder och deras geografiska läge i Falun. I och med gruppindelningen syftar Dala Omsorg till att bibehålla hög personalkontinuitet hos kund.

Merparten av Dala Omsorgs medarbetare är undersköterskor eller innehar likvärdig utbildning. Några medarbetare har även kockutbildning. På Dala Omsorg har vi demensombud, friskvårdsombud, ryggombud, ombud i hot och våld i nära relationer, dokumentationsombud och skyddsombud.

Dala Omsorg samarbetar med sjukvårdspersonal (läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, m.fl.) via hemsjukvården, rehab, vårdcentraler, palliativa teamet etc.

Språk
Engelska
Kollektivavtal
Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Mat

Vi lagar gärna maten från grunden hemma hos kund. Önskar kunden långkok eller bakning försöker vi alltid ordna det. För oss är det mycket viktigt att våra kunder får bra och näringsrik mat och att kunden erhålls trevliga måltidssituationer. Vill kunden, sätter vi oss gärna ned för sällskap och trygghet.

Kvalitet

Vi jobbar enligt Falu kommuns riktlinjer. När du blir ny kund hos oss får du en informationsmapp där du hittar information om hur du går till väga om du vill framföra synpunker eller klagomål.

Alla synpunkter och klagomål som når oss tar vi på största allvar och hanteras direkt.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Marie Edvardsson, VD & Verksamhetschef
Gatuadress

Plutonsväg 8

Postnummer
790 41
Postort

Falun

Vill du bli kund hos oss?
Om du vill anlita oss som din hemtjänstutförare ska du kontakta en biståndshandläggare på Falu kommun. Du är även välkommen att kontakta oss direkt om du har frågor eller funderingar.

Har du frågor?

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.