Attendo Hemvård Helsingborg

Om oss

Attendo Hemvård Helsingborg har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med personlig omsorg i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar efter dina behov och önskemål. Målet är att du ska känna trygghet i din vardag. Vi bär alltid arbetskläder, namnbrickor och ID-brickor.

Organisation
Organisationsform
Företag

Tjänster

Hemtjänst
Vi utför hemvårdsinsatser på uppdrag av Helsingborgs kommun. Du som beviljats hemvård av kommunens biståndsbedömare kan välja oss som utförare av insatserna. Exempel på omvårdnadstjänster är personlig omvårdnad, tillsyn och social samvaro.

Hemsjukvård
Utöver hemvård erbjuder vi även hemsjukvård från och med 1 oktober 2021. Våra medarbetare arbetar tillsammans med läkare som är involverad kring medicinska angelägenheter så som medicindelning, såromläggningar och injektioner. Vi har medarbetare som hjälper till med utprovning och installation av olika hjälpmedel i hemmet såsom rollatorer och rullstolar samt rehabilitering och träning.

Det innebär att du som har svårt att ta dig till en vårdcentral istället kan få hjälp av våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter i ditt hem.

När kan jag få hemsjukvård?
Om du på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till vårdcentral på egen hand (eller med hjälp av anhörig eller följeslagare) kan få rätt till sjukvård i hemmet.

Attendo tjänster

Hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål
Få tid över i vardagen! Vill du ha hjälp med vardagssysslor som städning, strykning, tvätt etc? Vi erbjuder hushållsnära tjänster anpassade efter dina behov och önskemål. För oss är varje uppdrag lika viktigt. Dessa tjänster beställs direkt till oss på Attendo och inget biståndsbeslut behövs.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss, vi sköter kontakten med Skatteverket.

För dig som är över 65 år är priset rabatterat. För besök utanför tätorten tillkommer en inställelseavgift som inte är avdragsgill.

För mer information om våra tjänster är du välkommen att kontakta oss.

Vi gör ett kostnadsfritt hembesök hos dig som har frågor om våra hushållsnära tjänster.

Typ av insats
Omvårdnad
Hemsjukvård
Tilläggstjänster

Arbetssätt

Med Attendo kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen samt ett trevligt och respektfullt bemötande.

Vår ambition och strävan är att ge dig möjligheten att styra din tillvaro efter dina behov och önskemål så att vi underlättar och stöttar dig i din vardag.

Fast omsorgskontakt
För oss är det viktigt att du känner dig trygg och respekterad. Du får en fast omsorgskontakt som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Din fasta omsorgskontakt lägger tillsammans med dig upp de dagliga rutinerna så att de anpassas efter dina behov och önskemål. Din fasta omsorgskontakt är också den medarbetare från oss som du mest kommer få besök av. 

Personal

Hos Attendo Hemvård Helsingborg arbetar engagerade medarbetare med olika kompetenser så som vårdbiträden, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Vi har dessutom en Silviasyster med specialisering inom demenssjukdomar samt en aktivitetsansvarig som arbetar med olika aktiviteter och evenemang.

Vi ser det som självklart att våra medarbetare bär arbetskläder, namnbricka och synlig ID-bricka för din trygghets skull.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

"Det är en ära att få komma hem till kunderna och få förtroendet att hjälpa dem efter deras individuella behov."
Anna Bäcklund, undersköterska

Attendo personal

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Attendo Hemvård Helsingborg
Gatuadress
Sofiebergsvägen 63
Postnummer
256 61
Postort
Helsingborg
Vill du bli kund hos oss?

Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur vi kan hjälpa dig. Om du vill välja oss som hemtjänstutförare behöver du först ett biståndsbeslut från din kommun. Kontakta en biståndshandläggare i din hemkommun.

Har du frågor?

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.