Lidingö Stads Hemtjänst

Lidingö

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning

Om oss

Silviahemcertifiering
Vi är Sveriges första kommunala Silviahemcertifierade hemtjänst. Alla vi som arbetar inom Lidingö stads hemtjänst har gått igenom Silviahemmets utbildning i demensvård. Detta innebär att vi är experter på att ge individanpassat stöd.

Att bemöta dig som person oberoende av vem du är och vilka behov du har.Inom Lidingö stads hemtjänst har vi lång och gedigen erfarenhet av vård och omsorg i hemmiljö. Vi har byggt upp en bred kompetens inom området sedan tidigt 60-tal.

Finns nära dig
För att finnas nära våra kunder har vi fyra hemtjänstenheter placerade runt om på Lidingö. Vi har personal som trivs och är engagerade. Många av våra anställda har arbetat hos oss i tio år eller mer.

Vi har ett väl fungerande samarbete med hemsjukvård, husläkarmottagningar och andra samarbetspartners på Lidingö. Löpande kvalitetsarbete och utbildningssatsningar har gett oss en samlad kompetens som är unik.

Dina behov är vårt fokus
Vi sätter dina behov och önskemål i centrum och kan bland annat erbjuda dig daglig omvårdnad, matinköp med möjlighet att betala mot faktura, städning av utbildade städare, manglade lakan från tvätteri eller tvätt hemma. Vi erbjuder även stöd och utbildning till dig och dina anhöriga vid t ex minnesproblematik.
 

Organisation

Lidingö stad

Verksamhetens storlek (antal kunder)

Cirka 750 kunder på Lidingö

Inriktning

Demens

Tjänster

Hemtjänst
Vi erbjuder de service-, omvårdnads och ledsagningsinsatser som ingår i ditt biståndsbeslut. Utifrån beslutet sätter vi oss ner tillsammans och går igenom dina önskemål kring hur tjänsterna ska utföras. 

Servicetjänster
Exempel på servicetjänster är hämtning, tvättning och lämning av smutstvätt, städning och inköp. Matinköpen görs tillsammans med dig via nätet, läs gärna mer här.

Omvårdnadstjänster
Exempel på omvårdnadstjänster är hjälp med personlig hygien och påklädnad. 

Vi kan också hjälpa till med hemrehabilitering enligt övningar som utfärdatas av sjukgymnast. Vi erbjuder även extra förmåner i samarbete med Samhall.

Tillgänliga dygnet runt
Av våra erfarna medarbetare kan du få hjälp dygnet runt, årets alla dagar. På natten ansvarar Lidingö stads nattgrupp, som hjälper alla kunder på ön oavsett vilken hemtjänst du valt.

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning

Arbetssätt

Trygghet och säkerhet
Om du har trygghetslarm eller har svårt att öppna dörren själv, behöver vi ha nycklar hem till dig. Nycklarna ses som värdehandlingar och är inlåsta i ett elektroniskt nyckelskåp, dit enbart behöriga har tillgång. Nycklarna är avidentifierade och kan aldrig spåras till dig.


Kontinuitet

Vår ambition är att det ska vara samma personal som hjälper dig i ditt hem. Du ska känna igen de som besöker dig. När det gäller städningen ser vi till att den utförs av samma person varje gång. Då blir städningen utförd på det sätt som du är van vid och vill ha det på.

Det spelar heller ingen roll om det är helg eller kväll, du kan lita på att det kommer personal som kan och vet vilka behov du har.

Kontaktperson

Hos oss får du en kontaktman som ser till att din hemtjänst fungerar som den ska. Tillsammans med kontaktmannen gör ni en genomförandeplan där det framgår hur din hjälp ska utföras. Beroende på hur just dina behov och önskemål ser ut, försöker vi planera efter det. Har du till exempel önskemål om vilka tider vi ska komma, försöker vi lösa det tillsammans.

Personal

Alla som arbetar hos oss är kunniga och engagerade och de flesta har utbildning som undersköterska eller vårdbiträde. Vår personal trivs och är engagerad. Många av våra anställda har arbetat hos oss i tio år eller mer.

Du ska känna dig trygg med vår personal. Det spelar ingen roll om det är på dagen, kvällen eller helgen - du ska kunna lita på att våra medarbetare känner till dina behov. 

Den personal som kommer hem till dig har legitimation från Lidingö stad, som bärs väl synlig.

Silviahemcertifierade
Som Sveriges första kommunala hemtjänst är vi sedan mars 2017 Silviahemcertifierade, något vi är mycket stolta över

Att arbeta enligt Silviahemmets metodik innebär att all personal hos oss, från städare till chef, har genomgått Silviahemmets utbildning i demensvård. 
 

 

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Spanska

Mat

Du kan få hjälp med måltider när du behöver det, som enklare matlagning eller med att värma färdiglagad mat. Du kan också få sällskap under måltiden, hjälp att dela maten och matning .

Du kan få matlådor, som du sedan kan värma, levererade hem till dig.

Hjälp med måltider och matdistribution är en behovsbedömd insats som du ansöker om hos biståndshandläggare.

Kvalitet

Alla synpunkter tas tillvara och diskuteras. Vid klagomål återkopplar vi alltid med förslag på en lösning. Det finns också särskilda blanketter att fylla i, som sitter i pärmen som alla får vid det första hembesöket. Kontaktmannen kan hjälpa dig med att framföra synpunkter och klagomål.

Certifieringar

Vi är Silviacertifierade. Det är en utbildningscertifiering som innebär att all personal är utbildade i demensvård

Kontakt

Organisation

Lidingö stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073 079 35 65 (kontorstid)

Kontaktperson

Katarina Ström

Vill du bli kund hos oss?

För att ansöka om hemtjänst vänder du dig till en biståndshandläggare som du når via omsorgs- och socialförvaltningens kundtjänst på tel. 08-731 46 00.

Du är välkommen att kontakta oss direkt om du har några frågor. Du kan också kontakta oss via vår Facebook-sida.

Söker du jobb?


Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073 079 35 65 (kontorstid)

Translate

Tyck till