Bräcke diakoni hemtjänst Linköping

Linköping

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning

Om oss

Välkommen till Bräcke diakoni Hemtjänst Linköping.

Bräcke diakoni erbjuder dig hemtjänst med hjärta – med kontinuitet, kompetens och engagemang som ledord. Vi vill att du ska ha möjlighet att fortsätta leva ditt liv på samma sätt som du alltid har gjort, även när vissa sysslor börjar kännas tyngre. Med vår hemtjänst kan du bo kvar hemma så länge som du själv önskar. Med ett gott bemötande, lyhördhet och stor respekt gör vi vårt bästa för att du ska känna dig trygg och leva som du vill i ditt eget hem. Det är du som är expert på ditt liv och vi utgår därför alltid ifrån dina behov och dina önskemål.

När du väljer oss som utförare av din hemtjänst är det bara ett fåtal personer som kommer hem till dig. Genom det skapas förutsättningar för att du lär känna vår personal och kan känna dig trygg med dem. Vi visar alltid stor hänsyn och respekt för ditt privatliv och din integritet. Alla medarbetare du möter har id-bricka på sig för att du ska känna dig trygg när du öppnar din dörr för oss.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares kompetens, som dessutom har extra utbildning och kunskap inom våra profilområden demens och palliativ vård. Du får också en egen kontaktperson som ansvarar lite extra för att lära känna dig.

Hur din hemtjänst ser ut avgörs utifrån dina unika behov, önskemål och beroende på vilka insatser du fått beviljat från kommunen. Den hemtjänst som vi erbjuder se väldigt olika ut. En del behöver bara kortare besök medan andra behöver mer omfattande omvårdnad och service. För oss är det viktigt att du är delaktig och själv får vara med och bestämma om din hemtjänst.

Bräcke diakoni är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och vill vara med och göra hela samhället medmänskligare. Även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

 

Organisation

Bräcke diakoni

Inriktning

Palliativ vård

Tjänster

Hemtjänst
Vi på Bräcke Diakoni Hemtjänst Linköping kan erbjuda hemtjänst efter det biståndsbeslut som du blivit beviljad av Linköpings kommun. Utifrån ditt biståndsbeslut planerar vi tillsammans hur du vill att din hemtjänst ska utföras. Exempel på tjänster kan vara: städning, tvättning, inköp, hjälp med din personliga hygien, leverans av matlådor eller matlagning, hjälper dig att förflytta dig och mer omfattande omvårdnad och service.

Hemrehabilitering
Vi kan hjälpa till med hemrehabilitering på ordination från kommunens arbetsterapeut. 

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning

Arbetssätt

Kontinuitet

Det som utmärker oss på Bräcke Diakoni Hemtjänst Linköping i är att vi är en mindre hemtjänstutförare och därför kan erbjuda dig hög kontinuitet. I så stor utsträckning som möjligt ska det vara samma personer som kommer och utför din hemtjänst. När du träffar våra medarbetare ska du alltid bli bemött av vänlighet och respekt.

Kontaktperson

Som ny kund hos oss blir du utsedd din egen kontaktman som ansvarar för kontakten med dig och dina anhöriga om du så önskar. Det är också din kontaktman som du vänder dig till när du har frågor eller synpunkter.

Dokumentation

Vi dokumenterar våra besök hos dig enligt Linköpings kommuns riktlinjer. Alla eventuella avvikelser rapporteras. Om du vill han vi även föra en kunddagbok där du och dina nära och kära kan läsa om våra besök.

Personal

Vi strävar efter att alla våra medarbetare ska ha hög kompetens och vara utbildade undersköterskor. Dessutom har vi speciell kompetens när det gäller personer med demenssjukdom och inom vård vid livets slut. Vi har även kompetens inom beröringsmassage. 

Språk

Svenska, Arabiska

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Mat

Vi levererar lunchlådor till dig från Servicehuset Blandaren. Maten lagas samma dag och levereras varm. Om du vill ha kvällsmål kan vi hjälpa dig att laga någon enklare maträtt.

Kvalitet

För att alltid utvecklas inom vår hemtjänst arbetar vi mycket med kvalitet. Vårt kvalitetsarbete innebär att vi kontinuerligt följer upp det stöd du får av oss. På kort sikt är det din personliga genomförandeplan vi arbetar utifrån. Vi följer upp genomförandeplanen minst en gång i halvåret eller när du önskar.

De medarbetare som besöker dig dokumenterar också händelser som är viktiga för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga omsorg.

På längre sikt erbjuder vi dig exempelvis utvärderingsenkäter och olika former av träffar så som boende- och enhetsråd. Vi arbetar också aktivt med att förbättra kvaliteten genom synpunkter och avvikelserapportering.

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

013-190 04 50

Kontaktperson

Anna-Carin Gustafsson

Gatuadress

Box 323

Postnummer

581 03

Postort

Linköping

Vill du bli kund hos oss?

Om du tycker att Bräcke Diakoni Hemtjänst Linköping låter intressant, kontakta oss så berättar vi hur du blir kund hos oss.

Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

013-190 04 50

Translate

Tyck till