Meca Services Hemvård

Meca Services Hemvård

Skiffervägen 102, Lund

Typ av insats
Omvårdnad
Service
Hemsjukvård
Tilläggstjänster
Besök hemsida
Kontakta verksamheten inför ditt hemtjänstval

Om oss

Välkommen till Meca Services Hemvård i Lunds kommun!
Meca Services är ett litet familjeföretag som erbjuder dig den bästa servicen med det lilla extra och anpassas efter dina behov och önskemål. Vårt mål är att med respekt, glädje och värme skapa en nära och långsiktig relation med dig och dina anhöriga samt stärka din förmåga att leva ett gott, självständigt och oberoende liv.

Våra insatser präglas av god omvårdnad, trygghet, inflytande och gott bemötande.

Vad som kännetecknar Meca Services Hemvård:
- Alltid samma personal
- Du får besök av max 7 olika personer/månad
- Kvalitet
- Flexibilitet
- Flerspråkig personal

Organisation
Verksamhetens storlek (antal kunder)

Cirka 50 kunder

Tjänster

Hemtjänst
Meca Services Hemvård erbjuder service- omvårdnads och hemsjukvårdsinsatser i hela Lunds kommun. Vi hjälper dig alla veckodagar från kl. 07.00 till 22.30.

Vårt tjänsteutbud innefattar:
Serviceinsatser 
Städning, tvätt, fönsterputs, klädvård, inköp, ärenden, utevistelser med mera.

Omvårdnadsinsatser 
Hygien, dusch, bad, på- och avklädning, toalettbesök, hjälp att äta och dricka, måltidsstöd, matlagning, förflyttning, tillsyn, insatser för att behålla sociala nätverk, socialt stöd samt avlösning.

Hemsjukvårdsinsatser 
Få hjälp med läkemedel, smärtlindring, rehabilitering omläggningar samt vård av neurologiska sjukdomar: demens, Parkinson, Alzheimer, MS, ALS. palliativ vård, stroke, cancer.

Hushållsnära tjänster med RUT-avdrag
Vi tillhandahåller även tilläggstjänster i form av hushållsnära tjänster till de utan biståndsbeslut om hemtjänst från kommunen eller som ett komplement till redan beviljad hemtjänst. Vi kan hjälpa dig med allt från gräsklippning, inköp, ledsagning, storstädning, fönsterputs m.m.

Hur fungerar det med hushållsnära tjänster?
Du beställer och betalar tjänsterna direkt till oss. Du får skattereduktion (RUT-avdrag) för dessa tjänster med 50 procent. Är du intresserad av beställa hushållsnära tjänster är du välkommen att kontakta:
CleanJourencleanjouren@gmail.com, 0760 122 200

Typ av insats
Omvårdnad
Service
Hemsjukvård
Tilläggstjänster

Arbetssätt

Våra insatser inom hemvård präglas av god omvårdnad, trygghet, stort inflytande och gott bemötande.

Vårt mål:
- Att stärka din förmåga att leva ett gott, självständigt och oberoende liv.
- Att med respekt, glädje och värme skapa en nära och långsiktig relation med dig som kund och dina anhöriga.
- Att skapa förtroende mellan dig och våra medarbetare för att förstärka känslan av delaktighet och trygghet.

Kontinuitet
Vi är måna om att erbjuda god kontinuitet. Du får besök av max sju olika personer i månaden.
Kontaktperson
Du får en egen kontaktperson som är den person i vår personal som i första hand kommer att ha kontakt med dig och dina närstående. Kontaktman ansvarar för att det finns en god grundplanering för hur din hjälp och stöd ska utföras.
Genomförandeplan
Vi skriver en genomförandeplan tillsammans med dig. I den framgår hur dina beviljade insatserna ska genomföras i enlighet med de överenskommelser som vi ingått med dig samt enligt Lunds kommuns riktlinjer. Du har möjlighet att framföra dina specifika önskemål om när och hur du vill ha den hjälp som du är beviljad.

Personal

Våra medarbetare är främst undersköterskor och vårdbiträden. De är alla trevliga, glada, pålitliga och serviceinriktade som alltid är redo att bjuda på det lilla extra!

Våra undersköterskor och vårdbiträden har lång erfarenhet inom vård- och äldreomsorg samt lokalvård. Samtliga medarbetare talar flytande svenska och flera är även flerspråkiga. 

När du får besök av oss så bär våra medabretare alltid ID-bricka och Meca Services Hemvårds arbetskläder för att du ska känna dig trygg och säker med oss!

Rehabilitering
För att ge dig precis det stöd du behöver för att få ett så snabbt tillfrisknande som möjligt om du är i behov av rehabilitering så tillhandahåller vi bland annat en legitimerad sjuksköterska, en arbetsterapeut och/eller en sjukgymnast vid behov.

Språk
Engelska

Kvalitet

Vi utgår alltid från kommunens krav när det gäller kvalitetsarbete. Vi arbetar efter vårt kvalitetsledningssystem SOSFS 2011:9 som bygger på god planering, genomförandeplaner och uppföljning.

Avvikelsehantering
Genom regelbundna kvalitetsmöten kommer vi att följa upp eventuella avvikelser på så sätt utvecklar vi vår verksamhet, stärker tryggheten och säkerheten för dig som kund.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Fanny Meza, Verksamhetschef
Priscilla Meza, Samordnare
Gatuadress

Skiffervägen 102

Postnummer
224 78
Postort

Lund

Vill du bli kund hos oss?
För att bli kund hos oss behöver du först ansöka om hemtjänst hos kommunen via denna [link=https://www.mecaservices.se/wp-content/uploads/2021/12/Ansokan_insatser_SoL_IBIC.pdf]blankett[/link]. Sedan kan du välja oss på Meca som din hemtjänstutförare.

Det kostar ingenting extra att anlita en privat utförare som Meca Services AB. Observera att prissättningen för hemtjänst bestäms av Lunds kommun.

Söker du jobb?

Är du intresserad att jobba hos oss, är du alltid välkommen att ta direkt kontakt med oss antingen via telefon eller email.

Har du frågor?

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.