Hemstöd - Norrköping

Om oss

Hemstöd är en förmedlingstjänst där man som äldre, eller anhörig till en äldre som behöver stöd, kan hitta och anlita piggare seniorer som hjälp i vardagen.

Då får de äldre möjlighet till en bättre livskvalitet, anhöriga bättre möjlighet att ta hand om sina nära och kära, och piggare seniorer får möjlighet att bidra till livsglädje och samtidigt dryga ut sin pension.Få stöd i vardagen
I Hemstöds förmedlingstjänst kan du hitta seniorer som registrerat sig som medmänniskor. Där kan du läsa om vilka de är, vad de har för erfarenheter och annat som hjälper dig välja vem du vill ha stöd av.

När du hittat en medmänniska som du kanske vill ha hjälp av kan ni träffas på en kostnadsfri träff. Vill ni därefter ha stöd är det enkelt att boka i Hemstöds system.

Medmänniskan kan vara en anhörigs ”förlängda arm” och t.ex. följa med ut på promenad, följa med på ärenden på stan, personlig hygien, hjälpa till med gymnastikövningar eller ibland bara sätta sig ner och ta en kopp kaffe tillsammans.

Genom Hemstöd får du:
- Alltid samma person som hjälper dig
- Du väljer själv medmänniska, omfattning och vad du vill ha hjälp med
- Troligtvis marknadens lägsta pris
- Säkerhet och trygghet i fokus
- Någon som finns där… som människa.

Tjänster

Hos Hemstöd är det ni som beställare och medmänniskan som kommer överens om vad ni vill ha hjälp med. Den enda begränsningen är att tjänsten ska räknas som hushållsnära tjänst.

Exempel på vad du kan få hjälp med:
- Komma ut på promenad
- Någon som följer med till butiken,frisören eller doktorn
- Hjälp vid på- och avklädning
- Personlig hygien
- Laga mat i hemmet
- Spela spel
- Sällskap över en kopp kaffe
- Hjälpa till med ordinerade hälsoövningar
- Byta en glödlampa
- Hänga upp gardiner och mycket mer…

Träffa några av våra medmänniskor här


Bli Medmänniska 
Hemstöd är ett system där du kan hjälpa äldre människor och samtidigt själv få större ekonomisk frihet.

Många seniorer känner att de har mer att ge och vill fortsatt göra skillnad i samhället. Du som är senior och känner igen dig i det kan ansöka om att bli medmänniska hos Hemstöd. Då finns du med i portalen så att äldre och deras anhöriga kan hitta dig för att öka deras livskvalitet. Du får betalt för de timmar du bidrar och kan på så sätt få dubbel nytta. Både hjälpa andra och samtidigt själv få större ekonomisk frihet.

Läs mer om hur du kan bli en Medmänniska på Hemstöd här 

Säkerhet

För Hemstöd har säkerheten och tryggheten högsta prioritet. Därför har vi flera funktioner som säkerställer att det blir så säkert som möjligt att anlita stöd genom Hemstöd.

Verifierad identitet – Medmänniskans identitet säkerställs med BankID och alltså alltid den de utger sig för att vara.

Du har kontrollen – Ni väljer själva vilken medmänniska ni vill samarbeta med och med tiden bygger ni en stark relation.

Omdömen och referenser – Efter genomfört uppdrag får beställare lämna betyg och ett omdöme på medmänniskans insatser. Det gör att dåligt beteende straffar sig och beställare får hjälp att hitta duktiga medmänniskor.

Ingen brottshistorik – Alla medmänniskor har fått sitt utdrag från belastningsregistret granskat av Hemstöd. Ingen Medmänniska har varit dömd för ett allvarligt brott.

Rätt person på andra sidan dörren – I och med att ni vet vem som kommer kan ni ställa kontrollfrågor innan ni öppnar dörren.

Låg risk att bli lurad – Medmänniskorna är bundna av ett avtal som gör att de inte får ta emot, låna eller ärva något av mer än ringa värde. Bryter de mot det kan de bli straffskyldiga och till och med behöva betala vite.

Försäkring – Hemstöd har självklart en ansvarsförsäkring som skyddar vid olyckor eller om något skulle gå fel.

Kontakt

Har du frågor?

Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.