Seniorglädje - Skåne

Om oss

När hemtjänsten hjälper till med medicin, påklädning och städning hjälper Seniorglädje till med det som gör livet värt att leva - den sociala samvaron i form av en extra vän i vardagen.

Det är alltid samma person som besöker dig och ni planerar tillsammans vad ni ska göra under besöket. Det kan till exempel vara att gå på promenad, handla på lokala matbutiken, få sällskap till vårdcentralen eller laga mat tillsammans. Du kan också få stöd och hjälp med andra vardagssysslor som kan vara svåra att utföra själv, såsom att byta gardiner, pynta inför högtider eller få hjälp med städningen.

Oavsett om du fortfarande bor hemma eller om du flyttat in till ett boende så kan vardagen ibland kännas monoton och trist. Med oss på Seniorglädje har du något att se fram emot varje vecka. Ibland önskar man bara att sitta och prata över en kopp kaffe. Det är skönt att ha den där vännen i vardagen som har tid att lyssna på hur du mår. Hos oss är allt möjligt.

Seniorglädje i media
Det har skrivits en del om oss i media. Vi är både glada och stolta över att man uppmärksammar vår tjänst som är så viktig för många äldre. Här uppmärksammar Uppsala nya tidning/Sigtunabygden vår tjänst i ett reportage.

Här kan du läsa vår debattartikel i Expressen.

Här kan du läsa en artikel om oss i Året Runt.

Tjänster

Vardagssällskap
Önskar du mer sällskap i vardagen? Låt en seniorvän från oss besöka dig på regelbunden basis, exempelvis en eller två gånger i veckan. Vad ni gör tillsammans utgår från dina behov, intressen och önskemål med målet att du ska få en mer glädjefylld och social vardag.

Kanske har du redan hemtjänst idag som tar hand om det medicinska och det praktiska, men du önskar en mer social vardag med sällskap av någon att prata och göra trevliga aktiviteter med. Om det så handlar om att komma ut på en promenad, få sällskap till läkarbesöket eller frisören eller få hjälp med att pynta eller plantera om blommorna. Kanske önskar du bara ha den där extra vännen i vardagen som har tid att lyssna på hur du mår. Hos oss är allt möjligt.

Städning ”kaffe med dammsugare”
Önskar du både ett rent hem och trevligt sällskap? Slå två flugor i en smäll och låt oss ta hand om din vardagsstädning. För oss är det viktigt att, förutom att lämna bakom oss ett rent hem, även lämna bakom oss en trevlig känsla i magen hos dig. Vi utför vardagsstädning med fokus på att göra fint och fräscht, men lika viktig är den sociala stunden när vår seniorvän städar hos dig. Då personkemi är A och O är du själv med och bestämmer vem som ska städa hos dig och det finns alltid möjlighet till samtal och en kopp kaffe om så önskas. 

Matlagning i hemmet
Behöver du hjälp med matinköpen? Det kan vi hjälpa dig med. Behöver du även en hjälpande hand med tillagningen? Det kan vi också hjälpa dig med och på köpet ge både trevligt sällskap och trygghet för dig.

Vår seniorvän sköter både inköpen och lagar mat åt eller tillsammans med dig. När maten är färdiglagad avnjuter du i lugn och ro den hemlagade maten. Detta ger både en näringsrik måltid tillagad med kärlek samt en trevlig och social stund när du får dela måltidssituationen med en någon. Självklart diskar vi även upp och gör fint i köket efter måltiden. Vi har även ett samarbete med Matkomfort, där man kan beställa en matkasse med fina råvaror och där en seniorvän från oss kommer och lagar i ordning maten. Det blir som att gå på restaurang i ditt eget hem.

Avlösning
Är du anhörig och hjälper en närstående idag kan vi på Seniorglädje vara ett fint komplement och erbjuda avlösning så du får lite för dig själv att fylla på med energi. 

Återkoppling
Som en extra trygghet för dig som anhörig har du möjlighet att efter varje möte få en återkoppling kring det senaste mötet då vi berättar vad vi gjort, hur din anhöriga mådde och så vidare. Denna tjänst är frivillig och förutsatt att din anhörig godkänt att vi delar med oss av detta.

Kompetens

Majoriteten av våra medarbetare är pigga och levnadsglada pensionärer. När vi rekryterar seniorvänner, vilket är titeln på våra medarbetare, värdesätter vi personliga egenskaper som omtanke, lyhördhet, tålamod och inställningen att inget är omöjligt. Vår filosofi är att seniorer har livserfarenhet så du och din seniorvän har större utbyte av varandras sällskap och mer gemensamt eftersom ni är nära i ålder.

Våra seniorvänner har olika arbetslivserfarenheter. Många av våra seniorvänner har arbetat inom äldreomsorgen och har erfarenhet av bemötande vid demenssjukdomar. Många har arbetat med helt andra saker, men gemensamt hos alla är att de ser detta som ett meningsfullt extrajobb där de får glädja en annan person och få ge det lilla extra i varje möte. A & O är naturligtvis personkemin och vi matchar alltid dina önskemål mot våra seniorvänner innan vi föreslår en person.

Så här går processen till för att utse din personliga seniorvän:

Ett samtal
Efter att du kontaktat oss pratar vi igenom behovet hos din närstående. Utifrån vårt samtal kommer vi tillsammans överens om vilken sorts profil seniorvännen bör ha och vår rekrytering startar.

Vi föreslår
I nästa steg träffas vi och presenterar personen som vi tror skulle kunna göra din närståendes dag mer glädjefylld. Ni får under mötet lära känna varandra och se om vi lyckats i vår matchning. Mötet är naturligtvis kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Du beslutar
Vi följer upp träffen och du berättar hur det kändes och om du vill fortsätta samarbetet med oss. 

Säkerhet
För din trygghet är vi alltid noggranna med att göra ett utdrag ur polisens belastningsregister innan vi anställer en person. Alla våra anställda skriver på ett sekretessavtal. Vi har även ansvarsförsäkring om något skulle hända under tiden som våra medarbetare jobbar i ditt hem. För våra anställdas trygghet är vi medlemmar i Almega och innehar gällande kollektivavtal.

Språk
Svenska

Priser

Då vår tanke och idé är att vänskap och förtroende byggs över tid har vi en prismodell som utgår ifrån att man abonnerar på vår tjänst. Hur många timmar bestämmer ni, men minimum är 2 timmar/tillfälle. 

Pris: 249 kr/timme efter rut-avdrag. Vi har inga dolda avgifter för resekostnad eller dylikt.

Betalning
Du betalar mot faktura som skickas till dig via e-mail och/eller post.

Rut- och rotavdraget är 75.000 kr. Det är möjligt att använda sitt eget rutavdrag för att betala för tjänster hos en förälder. Kontakta oss gärna för mer information kring Rutavdraget och hur ni kan använda det för att subventionera vår tjänst. Du kan också läsa mer på Skatteverkets hemsida.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Kontaktperson
Susanne Sidmalm
070 567 60 62

Cecilia Sidmalm
076 801 75 75
Vill du bli kund hos oss?

Om du är nyfiken på oss och vår tjänst en glädjefull vardag är du välkommen att kontakta oss antingen via kontaktinformationen ovan eller via kontaktformuläret du hittar längst ner på denna sida.

Har du frågor?

Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.