Röda korsets mötesplats Bergshamra

Björnstigen 10 Nb, Solna

Typ av gemenskap

Mötesplatser och träffpunkter

Om oss

I Solna finns flera mötesplatser som vi kallar för seniorträffar. Du är varmt välkommen att delta i våra träffar, ta del av de aktiviteter vi erbjuder eller bara komma in och dricka en kopp kaffe och prata bort en stund.

På seniorträffarna finns möjlighet att vissa tider träffa äldreombudsmannen, komma i kontakt med stadens anhörig- och demensteam.

Här hittar du presentationer för de andra seniorträffarna i Solna stad: 
Ankaret
Bollen
Gunnarbo
Huvudsta
Sockerbiten
Turkosen

Senioträff Bergshamra drivs i samverkan mellan Solna stad och Röda korset.

Fakta Om oss

Vi erbjuder

Social samvaro, Fysisk aktivitet, IT

För vem

Bergshamra välkomnar alla boende i Solna stad

Mat & fika

I vår cafeteria har du möjlighet att köpa fika och smörgåsar till ett självkostnadspris

Aktiviteter / Träffar

På senioträffen Bergshamra har vi ett veckoschema med olika återkommande aktiviteter som till exempel fyskisk aktivitet och hjälp med att lära sig svenska. Vi har även ett månadsschema då vi planerar in olika större arrangemang.

Här hittar du programmet för Solna stads alla seniorträffar. 

Personal / Volontärer

På Solna stads seniorträffar finns alltid personal på plats och vi har också volontärer som leder de olika aktiviteterna. Våra hälsopedagoger ansvarar för våra friskvårdsaktiviteter.

Vi samarbetar med Solna stads Anhörig- och demensteam, Fixarservice och erbjuder förebyggande hembesök som du kan läsa mer om här nedan.

Anhörig- och demensteam
I Solna stad finns ett anhörig- och demensteam som erbjuder individuella samtal och råd, föreläsningar och utbildningsinsatser för anhöriga. I teamet ingår en anhörigkonsulent, en demenskoordinator med sjuksköterskekompetens, undersköterska och en arbetsterapeut. Du når dem via Solna stads kontaktcenter: 08-746 10 00

Fixarservice
Fixarservice ger praktisk hjälp till solnabor över 65 år. Här kan du läsa mer om hur de jobbar och du kommer i kontakt med dem genom att maila till fixarservice@solna.se eller ringa 08-746 31 46.

Förebyggande hembesök
Det år du fyller 80 eller 90 erbjuder vi ett hembesök av vår arbetsterapeut till dig som inte har hemtjänst. I förebyggande syfte går vi igenom vilken service som finns för äldre i Solna, vi erbjuder ett balanstest och ger information om eventuella hjälpmedel. 

Vill du bli volontär?

Vill du bli volontär?

En stor del av verksamheten drivs av insatser från frivilliga och vi välkomnar alltid nya intresserade. Som volontär gör du en frivillig oavlönad insats och är till glädje för andra seniorer i Solna. Låter detta intressant kan du maila till frivilligsenior@solna.se så kontaktar vi dig för idéutbyte. Välkommen till vår verksamhet!

Ta sig hit

Till seniorträff Bergshamra kommer du genom att ta buss 509 till hållplats Bergshamra centrum. Tunnelbanan till Bergshamra.

Kontakt

Fakta kontakt

Organisation

Solna stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-444 92 20

Gatuadress

Björnstigen 10 Nb

Postnummer

170 71

Postort

Solna

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-444 92 20

Translate

Tyck till