Fästmanssoffans seniorlägenheter

Starbovägen 63-97 , Vällingby

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Lägenheterna är utformade för att passa äldre personers behov och är tillgängliga för personer i rullstol. I badrummen är handfaten höj- och sänkbara, genom färgkontrast i kaklet bakom toalettstolen blir rumsuppfattningen tydligare. I köket finns spisvakt och timer. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Fastigheten är lättillgänglig i två plan. Hälften av lägenheterna ligger i markplan med egen ingång direkt utifrån. Lägenheterna på övre plan har egen ingång från loftgång. De flestat lägenheter har fransk balkong. Hiss som rymmer en rullstol finns i alla uppgångar. Endast hus 5 och 6 har hiss ned till källarplan.

De 26 tvåorna är 53–61 kvadratmeter och de 6 treorna är 67–86 kvadrat.

TV, telefoni, internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem.

Antal bostäder
32
Storlek
2 - 2 r.o.k
Hyra
7400 - 10400 kr/mån

Faciliteter

En stor sal med kök ger möjlighet till gemensamma middagar. I salen finns även en scen som öppnar upp för olika aktiviteter. Salen kan dessutom hyras vid födelsedagar och andra festligheter.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Två tvättstugor finns i källarvåningen i hus 6.

Gästlägenhet
För den som har övernattande besökare finns gästlägenhet att boka.

Läge

Lummig grönska i närområdet
Trädgården består av fem gårdar med flera uteplatser och en boulebana. Samlingssalen har utgång till en balkong som leder vidare ner till en stenlagd terrass med eftermiddagssol. Fastigheten är belägen i ett grönt och lummigt villaområde med fina promenadvägar.Nälsta har anor sedan stenåldern och området är rikt på fornminnen. I närheten ligger Nälsta hembygdsgård från 1600-talet.

Närmaste affärscentrum är Vällingby som nås med buss. Här finns ett stort antal butiker, apotek, vårdcentral, caféer, restauranger och biograf med mera.

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning ansvarar för aktivitetscentret där det finns möjlighet till sociala aktiviteter, kaffeservering och gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Starbovägen 63-97

Postnummer
162 72
Postort

Vällingby

Vill du bli kund hos oss?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via [link=https://bostad.stockholm.se/sa-gar-det-till/boendetyper/seniorbostad/]Bostadsförmedlingen[/link] i Stockholm. [link=https://www.micasa.se/lagenheter/sa-saker-du-lagenhet/]

Här[/link] kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.