Kastanjens seniorlägenheter

Majstångsvägen 4 , Hägersten

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Ofta är det låga eller inga trösklar i lägenheten och i vissa lägenheter finns höj- och sänkbara handfat och WC-stolar. I fastigheten finns alltid hiss. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Lägenheterna renoverades under 2018, då fick de nya spiskåpor, spisar, kyl/frys och nya ytskikt på väggar där behov finns. Tvättstugorna fick även en uppfräschning.

Fastigheten rymmer också en förskola samt ett äldreboende för spansktalande hyresgäster.

Antal bostäder
82
Storlek
1 - 2 r.o.k
Hyra
5850 - 7750 kr/mån

Faciliteter

Vissa parkeringsmöjligheter finns i anslutning till entrén. Garage med förhyrningsplatser finns.

Gästlägenhet
För den som har övernattande besökare finns gästlägenhet att boka.

Läge

Seniorbostäderna ligger i närheten av lummiga Svandammsparken. Matbutik och tunnelbana finns knappa 500 bort.

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren och har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för hyresgästerna och för andra äldre i stadsdelen. Bemanning och öppethållande anpassas efter lokala förutsättningar och behov. 

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Majstångsvägen 4

Postnummer
126 33
Postort

Hägersten

Vill du bli kund hos oss?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via [link=https://bostad.stockholm.se/sa-gar-det-till/boendetyper/seniorbostad/]Bostadsförmedlingen[/link] i Stockholm. [link=https://www.micasa.se/lagenheter/sa-saker-du-lagenhet/]

Här[/link] kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.