Skärholmens seniorlägenheter

Ekholmsvägen 50-66 , Skärholmen

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Trösklar saknas för att underlätta för rullator och rullstol samt minska fallrisken. Handfaten och wc-stolen är höj- och sänkbara enligt Bano-standard. Köket har greppvänliga handtag, spislarm med mera. Tillgängligheten är även hög för synskadade. I hissarna anges våningsplanen med en röst och i entréer och korridorer används kontrasterande färger för att öka rumsuppfattningen. Hiss finns i varje uppgång. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Standard i lägenheterna
I lägenheterna är väggarna målade eller tapetserade. Golven i vardagsrum är av parkett och i sovrum och kök av linoleum. Badrummen har kaklade väggar och plastmatta på golvet. Frysen är frostfri.

Fastigheten byggdes 1968 och består av fyra hus i tre våningar med innergårdar.

Seniorbostäderna är alla ettor på 41–48 kvm och tvåor på 59–66 kvm. De flesta har balkong. De låga husen och trevliga gårdarna är inbjudande och lättillgängliga. En genomgående renovering av husen och gårdarna avslutades 2014. I fastigheten finns även 35 seniorlägenheter för döva och döv-blinda (Måsholmens seniorlägenheter). Även dessa förmedlas av bostadsförmedlingen.

Fastigheten byggdes 1968 och består av fyra hus i tre våningar med innergårdar.

TV, telefoni och internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem (ej fiber).

Antal bostäder
152
Storlek
1 - 2 r.o.k
Hyra
4650 - 7650 kr/mån

Faciliteter

I gemensamhetslokalerna mitt i fastigheten kan hyresgästerna umgås, spontant eller under ordnad aktivitet. Här finns ett kök där hyresgäster kan laga mat tillsammans för gemensamma måltider om så önskas. Gästlägenhet med dusch går också att boka för övernattande besökare.

Läge

Läget intill Skärholmens centrum erbjuder närhet till ett stort utbud av affärer och restauranger samt vårdcentral och tunnelbana. Dessutom är det nära till parker och lekplatser.

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Skärholmens stadsdelsförvaltning ansvarar för aktivitetscentret där det finns möjlighet till sociala aktiviteter, kaffeservering och gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Service
Tillgängligheten är även hög för synskadade. I hissarna anges våningsplanen med en röst och i entréer och korridorer används kontrasterande färger för att öka rumsuppfattningen. Hiss finns i varje uppgång.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Ekholmsvägen 50-66

Postnummer
127 48
Postort

Skärholmen

Vill du bli kund hos oss?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via [link=https://bostad.stockholm.se/sa-gar-det-till/boendetyper/seniorbostad/]Bostadsförmedlingen[/link] i Stockholm. [link=https://www.micasa.se/lagenheter/sa-saker-du-lagenhet/]

Här[/link] kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.