Kvarteret Häggen

Kvarteret Häggen

Slättvägen 61-63, Halmstad Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Intresseanmälan

Allmänt

Kvarteret Häggen färdigställdes 2021. De 29 lägenheterna är fördelade på fem våningar med två entréer. Huset är byggt i betong, vilket ger god ljudisolering mellan lägenheterna.

Lägenheterna är utformade så att du som hyresgäst får en genomtänkt, tillgänglig och bekväm bostad som ska stödja och underlätta för självständighet och oberoende så långt det är möjligt. Tillsammans med gemenskapen i huset ger det dig en ökad trivsel och trygghet.


Kvarteret Häggen är miljöklassat enligt Svanen. Det innebär att du får en bostad med en sund inomhusmiljö och hälsosamma material, vilket också har en positiv miljöpåverkan. På taket sitter solceller som bidrar till att minska husets energiprestanda.

Minimiålder
65 år
Försäljningsstart/Köstart
Uthyrning pågår!

Lägenheter

Innanför din entrédörr, som har tittöga och ringklocka, finns en hall med garderob och hatthylla. På golvet ligger ekparkett som fortsätter in genom hela lägenheten. Väggarna är målade i en ljust varmgrå kulör.

Köket
Köket har vita tidlösa luckor med greppvänliga bygelhandtag.  Köket är utrustat med diskmaskin, spis med glaskeramikhäll och ugn samt kyl/frysskåp.Badrummet
Badrummen har grå klinkerplattor på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Din handduk torkar snabbt på den elektriska handdukstorken och i duschen finns ett handtag monterat på väggen. I alla lägenheter finns dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Post
Posten levereras till postboxarna som finns i entrén, morgontidningen levereras till tidningshållaren utanför din lägenhetsdörr.

Läs mer om utformingen av lägenheterna här.

Lediga bostäder
Här hittar du mer information om våra lediga lägenheter.

Faciliteter

Mötesplatser
Gemensamhetslokalen är husets naturliga träffpunkt. ​Här kan du träffa dina grannar och laga mat tillsammans eller bara umgås. I ett rum intill finns tv och sköna sittplatser. Mitt emot samlingsrummet finns ett hobbyrum.


Förråd
Ett cykel och rullstolsförråd finns i anslutning till entrén. Alla bostäder har dessutom ett eget förråd, antingen i lägenheten eller på plan fem, lätt åtkomligt med hissen.

Utemiljön
Även utomhus finns möjlighet till möten och umgänge, i trädgården finns det trevliga sittplatser intill träd och planteringar och vill du vara mer aktiv finns en boulbana för en match med grannarna. Det finns också möjlighet att odla i pallkrage om du gillar det.

Gästrum
På våning fem finns ett gästrum som kan hyras för långväga nära och kära som vill stanna över natten.

Parkeringsplatser
Har du egen bil så har föreningen 21 parkeringsplatser att förfoga över, varav fyra har laddstolpar för elbil.

Läge

Kvarteret Häggen är beläget i stadsdelen Linehed ca 2,5 km sydöst om centrala Halmstad. Grönområdet Linehedsparken ligger alldeles runt hörnet och i närområdet finns såväl livsmedelsbutik som bibliotek och vårdcentral. Halmstads centrum når du enkelt med buss och det finns flera busslinjer i närheten.

Strax intill kvarteret finns Linehedsparken med utegym, promenadstigar och en amfiteater. I parken finns också ”All världens träd”, en plantering med 100 träd från Asien, Europa och Amerika som man kan studera från tre promenadslingor.

Det är alltid nära till vattnet i Halmstad! Från Kvarteret Häggen är det cirka två kilometer till Östra stranden där det finns både sandstrand och handikappbad.

Service & Aktiviteter

Bovärd
En bovärd finns på plats varje vardag för att stötta i sociala aktiviteter och även att hjälpa till med frågor kring bostaden.

Kontakt

Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Linnea Karlén
Gatuadress
Slättvägen 61-63
Postnummer
302 54
Postort
Halmstad
Vill du bo här?

Fyll i intresseanmälan längst ner på sidan så kontaktar vi dig, eller ring 031-385 11 88.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kvarteret Häggen

Halmstads kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.