Industrigatan

Industrigatan

Industrigatan 2, Ydre Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Anmäl ditt intresse

Allmänt

Här på Ydrehus trygghetsboende hittar du ett boende som är bekvämt, lättillgängligt och anpassat för aktiva seniorer. Här kan du få del av av aktiviteter och socialt umgänge samtidigt som du bor självständigt i din egen lägenhet.

Allt började med att Äldreboendelegationen föreslog i sitt slutbetänkande att en ny lag inrättas som ger kommunerna befogenhet att utan prövning enligt Socialtjänstlagen inrätta och tillhandahålla trygghetsbostäder. Ydrebostäder AB sökte beviljades statligt stöd till ombyggnation av Ydrehus 8 och 9 vid Industrigatan i Österbymo. Ombyggnationen startade i januari 2011 och exakt ett år senare i januari 2012 flyttade de första hyresgästerna in i det nya trygghetsboendet.

Grundidén är att du ska kunna bo kvar här länge eftersom det är ett boende anpassat att åldras i.

Läs mer om hur det är att bo på Ydrebostäders trygghetsboende i artikeln här.

Minimiålder
70 år

Lägenheter

Industrigatans trygghetsboende innehåller 24 lägenheter, åtta styck av varje storlek enligt följande:

1 rum och kök 47 kvadratmeter
2 rum och kök 66 kvadratmeter
3 rum och kök 81 kvadratmeter

Samtliga lägenheter har blivit uppfräschade och har fått nya badrum där toalettstol och tvättställ är vägghängda och justerbara i höjd. Ideén med utformningen av hygienutrymmena är framtagna av norska sjukgymnaster, arbetsterapeuter, industridesigners och arkitekter. Utrustningen och utformningen är gjord så att du ska kunna klara dig själv i ditt eget hem utan hjälp.

Faciliteter

Det finns gemensamhetsutrymmen för måltider och samvaro och en värd/värdinna finns tillgänglig några timmar dagligen för att hjälpa till med aktiviteter och måltider.

Kontakt

Företag
Hemsida
Gatuadress

Industrigatan 2

Postnummer
573 74
Postort

Ydre

Hitta hit

Vägbeskrivning

Industrigatan

Ydre kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.