Alströmerhemmet

Fridhemsgatan 58, Kungsholmen, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Alströmerhemmet ligger centralt på Kungsholmen och har som mål att vara ett aktivt och levande boende med inriktning mot musik och konsthantverk. Ett boende som för dig, utifrån dina resurser och önskemål, erbjuder meningsfulla dagar och god livskvalitet.

Samarbeten
Vi tar emot sjuksköterskestudenter från Röda Korsets högskola som gör sin praktik hos oss. Vårt samarbete med Karolinska Institutet innebär att vi tar emot sjuksköterskor från länder utanför EES som skaffar sig en svensk sjuksköterskelegitimation. Genom dessa samarbeten utvecklas vi och blir bättre. 

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Oasen
För dig som längtar till värmen och solljuset har vi Oasen, ett solterapirum inrett som en semesterort. Här finns sollampor, sand på golvet, fläkt och en ljudanläggning som ger känslan av att sitta på en varm tropisk strand. Vi hjälper dig av med skorna så att du kan känna sanden mellan tårna och så får du en paraplydrink i handen. I Oasen njuter vi av ljuset med solglasögon på och solhatt. 

Lediga platser

Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

113

Lägenheterna

  • 107 ettor och 5 tvåor mellan 30-58 kvadratmeter
  • Kök och balkong
  • Möbler: Omöblerat
  • Alströmerhemmet har öppen fiber från Telia vilket innebär att du som hyresgäst väljer mellan olika leverantörer för TV, telefoni och internet

På boendet

  • Gemensamt kök och vardagsrum på varje enhet
  • Härligt solterapirum där de boende kan njuta av värme och solljus
  • Vacker innergården och hiss direkt ner till Västermalmsgallerian, med tillgång till restaurang, bibliotek och butiker

Aktiviteter

Alströmerhemmet erbjuder aktiviteter för alla sinnen och smaker. En del av utbudet är konst och måleri, syjunta, sittgympa, qigong, dansbana, samtals- och reminiscensgrupper, frågesport och dart, församlingsverksamhet samt musik och sång med bland annat pianokonsert med egen pianist. Beroende på årstid odlar vi tillsammans i vår gemensamma trädgård.

Vi gör även hemma-hos-besök hos dig som önskar, med bland annat vår terapihund Ronja, musikstund eller stödsamtal.

Om sommaren hålls de flesta aktiviteter utomhus och det finns även ett sommarcafé i trädgården.

Utflykter sker året om till olika muséum men främst under sommarhalvåret. Då gör vi båtutflykter till Vaxholm, har picknick vid slottsträdgårdar och fågelsjöar samt besöker Allsång på Skansen.

Alströmerhemmets närhet till Västermalmsgallerian underlättar för dig som har shoppingärenden eller bara vill ta hissen ner för en fika.

Temacoacher
På Alströmerhemmet finns tre Temacoacher som håller i aktivitetsutbudet. Tillsammans har vi konstnärlig, musikalisk samt terapeutisk utbildning och erfarenhet. 

Terapihunden Ronja är vår fjärde arbetskamrat som deltar i både aktiviteter och gör hemma-hos-besök.


Mat & Dryck

Vi serverar lunch och middag samt två mellanmål varje dag. Frukost bestämmer du själv. Till lunch och middag har du två rätter att välja på. Vegetariskt alternativ finns att tillgå. Du väljer själv om du vill äta tillsammans med andra i matsalen.

Vi kokar tillbehör, gör sallad och efterrätter tillsammans i det gemensamma köket. Att laga egen mat i ditt kök går också bra.

Det ligger även en lunchrestaurang i Fridhemmets servicehus, precis i närheten, där det finns möjlighet för våra boenden att äta om de önskar.

Vi fokuserar på måltidssituationen och att hela tiden förbättra måltiderna så att de blir smakrika och trevliga. I detta arbete ingår även att skapa lugn och ro vid måltiderna. 

Var lagas maten?

Mat levereras från Dafgård

Vård & Omsorg

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på Alströmmerhemmet får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.

Hälso- och sjukvård
Omvårdnadspersonal och sjuksköterskor finns hos oss dygnet runt. Läkare nås via sjuksköterska på våningsplanet. I vår verksamhet finns legitimerad arbetsterapeut och sjukgymnast som bland annat kan ge stöd i aktiviteter i det dagliga livet och tillgodose behovet av hjälpmedel.


Personal

Sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden finns här dygnet runt. Här finns också arbetsterapeuter, sjukgymnaster och temacoacher. Alla utbildas i det salutogena arbetssättet som möjliggör att du kan leva hela livet.


Språk

Svenska, Arabiska, Grekiska, Persiska, Tigrinja

Kvalitet

A&O-modellen
Vi är angelägna om att verksamheten ska hålla en hög kvalitet. Därför ska alla medarbetare i verksamheten vara medvetna om verksamhetens inriktning och övergripande mål. Vi arbetar enligt vår egen modell, A&O modellen, där verksamheten indelas i sektorer och varje sektor har tydligt beskrivna mål. 

Systematiskt kvalitetsarbete
Inom A&O arbetar vi systematiskt med kvalitetssäkring. Vårt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete bygger på Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2011:9. I vårt ledningssystem beskrivs processer i verksamheten och vem som har ansvaret för att de ska ske.

Kvalitetsdeklaration
A&O kvalitetsdeklarerar verksamheten enligt Almega Vårdföretagarnas standard. Genom kvalitetsdeklarationen redovisar vi öppet verksamhetens kvalitetsarbete och resultat för allmänheten, beställare och beslutsfattare. Kvalitetsdeklarationen uppdateras varje år.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete på vår hemsida. 

Kvalitetsregister

Det finns ett krav från Kungsholmens stadsdelsförvaltning att registrera information i det nationella registret för palliativ vård samt Senior alert

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-789 33 77

Kontaktperson

Charlotta Wallströmverksamhetschef

Gatuadress

Fridhemsgatan 58

Postnummer

112 46

Postort

Stockholm

Vill du bo här?

För att flytta till oss behöver du ansöka om en plats och det gör du hos din kommun. Du kan också kontakta oss så berättar vi hur du ska gå tillväga eller om du har frågor om Alströmerhemmet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

A&O söker kontinuerligt engagerade och positiva medarbetare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-789 33 77

Translate

Tyck till