Akvarie
Fika ute
Fika
Födelsedag
Förrärr
Halloween
Höstfika
Italiens vecka
Italiens vecka
Matresa
Matresa
Memory
Musik
Omtanke
Puzzel
Sinnenas trädgård
Sinnenas trädgård
Sinnenas trädgård
Sinnenas trädgård
Sinnenas trädgård

Kapplandsgatan

Kapplandsgatan 8, Borås Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Jobbar efter konceptet "hälsa & håll igång"
Attendo Kapplandsgatan är ett äldreboende i Borås där vi jobbar efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar de aktiviteter vi ordnar. Vi har bland annat en egen hälsa & håll igång-värd som planerar alla våra aktiviteter. Attendo Kapplandsgatan har en mysig trädgård med en liten damm där vi har guldfiskar som skapar en trivsam stämning. På våra demensavdelningar har vi våra populära vårdkatter, verklighetstrogna robotkatter som har en lugnande effekt.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Vi har 72 lägenheter fördelat på sex avdelningar varav 36 är inom demensomsorg. Lägenheterna är ljusa och trivsamma med rymliga badrum. Det finns också gott om gemensamma utrymmen för samvaro och aktiviteter.

 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

72

Aktiviteter

Vårdkatter och individuella aktiviteter
På Attendo Kapplandsgatan Äldreboende i Borås arbetar vi efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar våra aktiviteter. Vi har en egen buss som tar oss till olika spännande destinationer. Med vår Side by side-cykel har du möjlighet att tillsammans med en medarbetare följa med på en cykeltur i närområdet. Då sitter du bredvid och trampar så mycket du orkar. Du erbjuds också individuella aktiviteter då du tillsammans med en medarbetare hittar på något som du vill göra. På våra demensavdelningar har vi våra populära vårdkatter, verklighetstrogna robotkatter som har en lugnande effekt.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

Arbetar för att förbättra och utveckla dina förmågor
Här har vi ett rehabiliterande arbetssätt vilket innebär att vi arbetar för att förbättra och utveckla dina förmågor. Vi vill att du ska ha möjlighet att vara delaktig och själv få göra de sysslor som du kan utföra själv för att på så vis behålla dina funktioner. Självklart finns personalen där för att stödja dig och hjälpa dig med de aktiviter som du har svårt att genomföra själv.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som ansvarar lite extra för dig. Vi skriver också en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur du vill ha din omsorg utförd. Sjuksköterskor från Borås stad finns hos oss under dagtid, kvällar, helger och nattetid har vi tillgång till joursjuksköterska. Varje vecka besöker en läkare oss. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Frisör och fotvård har möjlighet att komma till oss om du behöver få håret klippt eller om dina fötter behöver lite omvårdnad.

Personal

Tvåspråkiga medarbetare från olika kulturer
Hos oss leds arbetet av vår verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef som också är vår hälsa & hålligång-värd. Majoriteten av medarbetarna är undersköterskor och några är vårdbiträden. Många av våra medarbetare är tvåspråkiga och vi har kunskaper om olika kulturer som maträtter, högtider och traditioner. Är du nyfiken på vilka språk vi talar kan du kontakta oss och höra efter.

Våra medarbetare får regelbunden kompetensutveckling inom områden som kost, livsmedel, ergonomi, förflyttningsteknik och munvård. Vi arrangerar även utbildningar utifrån vårt koncept hälsa & håll igång som tar upp ämnen som rehabilitering och hälsofrämjande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072-142 45 08

Kontaktperson

Therese Nyberg

Gatuadress

Kapplandsgatan 8

Postnummer

507 44

Postort

Borås

Vill du bo här?

Vill du bo här? För att få en plats på Attendo Kapplandsgatan behöver du ett beslut från en biståndshandläggare på Borås kommun. Har du frågor om hur det går till eller ytterligare funderingar om Attendo Kapplandsgatan är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072-142 45 08

Translate

Tyck till