Allsång på altanen
Veteranbil på besök
Dukning till italiensk fest
Efterrätt
Fia med knuff
Hundpromenad
Italienskt tema
Midsommarfirande
Oktoberfest
Tårtor
Utflykt med Attendobussen
Utflykt
Promenad i parken
Vårdhund

Kvibergsgatan

Kvibergsgatan 17, Borås Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Kvibergsgatan är ett äldreboende i Borås där vi jobbar efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar de aktiviteter vi ordnar. Vi har bland annat en egen hälsa & håll igång-värd som planerar alla våra aktiviteter. Attendo Kvibergsgatan äldreboende ligger i samma hus som andra verksamheter vilket skapar en trivsam stämning. Här finns bland annat ett café som serverar lunch, en träningslokal för bland annat sjukgymnastik samt en förskola. Det finns också ett äldrecenter som är en mötesplats för andra seniorer i området.

Varmt välkommen till oss!

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Lägenheterna är ljusa och trivsamma med rymliga badrum. Det finns också gott om gemensamma utrymmen för samvaro och aktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

86

Avdelningar

7

Aktiviteter

På Attendo Kvibergsgatan äldreboende i Borås arbetar vi efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar våra aktiviteter. Vi har en egen buss som tar oss till olika spännande destinationer. Med vår Side by side-cykel har du möjlighet att tillsammans med en medarbetare följa med på en cykeltur i närområdet. Då sitter du bredvid och trampar så mycket du orkar. Du erbjuds också individuella aktiviteter då du tillsammans med en medarbetare hittar på något som du vill göra.

På våra demensavdelningar har vi våra populära vårdkatter, verklighetstrogna robotkatter som har en lugnande effekt.
 

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Var lagas maten?

Lunchen levereras från Hestra Midgård. Kvällsmålet och tillbehör som potatis, sallad och efterrätter tillreder vi själva på Attendo Kvibergsgatan.

Vård & Omsorg

Omsorg

På Attendo Kvibergsgatan har vi ett rehabiliterande och funktionsbevarande arbetssätt vilket genomsyrar hela verksamheten. Vi vill att du ska ha möjlighet att vara delaktig och själv få göra de sysslor som du kan utföra själv för att på så vis behålla dina funktioner. Självklart finns personalen där för att stödja dig och hjälpa dig med de aktiviter som du har svårt att genomföra själv.

När du flyttar in hos oss utses du en egen kontaktman som har extra koll på dig och din omsorg. Vi skriver också en genomförandeplan som bland annat beskriver hur du vill ha din omsorg utförd. 

Vård

Sjuksköterskor från Borås stad finns hos oss under dagtid, kvällar, helger och nätter har vi tillgång till joursjuksköterska. Varje vecka besöker en läkare oss. Genom Borås stad har vi tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård har möjlighet att komma till oss om du behöver få håret klippt eller om dina fötter behöver lite omvårdnad. 

Personal

Hos oss leds arbetet av vår verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef som också är vår hälsa & hålligång-värd. Majoriteten av medarbetarna är undersköterskor och några är vårdbiträden.

Många av våra medarbetare är tvåspråkiga och vi har kunskaper om olika kulturer som maträtter, högtider och traditioner. Är du nyfiken på vilka språk vi talar kan du kontakta oss och höra efter. 


Kompetensutveckling

Våra medarbetare får regelbunden kompetensutveckling inom områden som kost, livsmedel, ergonomi, förflyttningsteknik och munvård. Vi arrangerar även utbildningar utifrån vårt koncept hälsa & håll igång som tar upp ämnen som rehabilitering och hälsofrämjande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-660 1716

Kontaktperson

Lotta Lövberg

Gatuadress

Kvibergsgatan 17

Postnummer

504 67

Postort

Borås

Vill du bo här?

För att få en plats på Attendo Kvibergsgatan behöver du ett beslut från en biståndshandläggare på Borås kommun. Har du frågor om hur det går till eller ytterligare funderingar om Attendo Kvibergsgatan är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-660 1716

Translate

Tyck till