Villa Odinslund

Vendevägen 9-11, Danderyd Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Äldreboende i Djursholm
Villa Odinslunds äldreboende erbjuder boende i hemlik miljö där den boendes egna behov och önskemål tas tillvara.Läget, på Djursholms torg i Danderyd utanför Stockholm, ger enkel tillgång till diverse affärer, apotek och bibliotek. Vi har en trygg och stabil personalgrupp med låg personalomsättning. Välkomna!

Lätt att besöka
Det finns utmärkta promenadvägar nära vattnet som man lätt når även med rullstol och rullator. Villa Odinslund är också enkelt att besöka tack vare närheten till parkerings- och busshållplatser.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

På Villa Odinslund finns avdelningar finns både omvårdnadsboende och demensenheter fördelade på två våningar med hiss. Det finns sammanlagt 46 lägenheter fördelade på sex mindre enheter i två hus.

Varje enhet har gemensamhetsutrymmen med kök, matsal, TV- och samlingsrum- ett samlingsrum som fungerar som en central mötesplats.

Lägenheterna är 27-30 kvm och är ljusa och luftiga med stort, handikappvänligt badrum med dusch och WC.
De flesta lägenheterna har egen balkong. Dessutom finns stora gemensamma balkonger på varje våning.
Med den boendes egna möbler och kära ting skapas en trygg och hemtrevlig miljö i varje lägenhet.

Kommunikation och service
Kring Villa Odinslund finns bra promenadvägar precis vid vattnet. Här är det nära till affärer, banker, apotek och bibliotek. Villa Odinslund ligger vid Djursholms torg och här finns restauranger och ett aktivt folkliv.
Inköp av exempelvis privata hygienartiklar och av vissa kläder. Beställning och ledsagning till fotvård, frisör, massage och postärenden.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

46

Avdelningar

Sex avdelningar med åtta lägenheter i varje. Två omvårdnads- och fyra demensavdelningar.

Aktiviteter

Utflykter och mycket annat
För dig som bor på Villa Odinslund anordnas till exempel gymnastik, sång och musik, spel och promenader. Våra utflyktsmål finns i centrala Djursholm, vi tar med fikakorg, går på café och besöker det närliggande biblioteket.

Trädgårdar
Våra balkonger är våra trädgårdar där vi tillsammans planterar blommor, lite kryddväxter och grönsaker, och våra boende får möjlighet till en liten naturupplevelse. Här intas även måltider och fika när vädret tillåter.

Underhållning
Vi har regelbundna kontakter med Röda Korset som underhåller med pianospel, klassisk musik och visor från Evert Taubes visskatter. Svenska kyrkan håller i andakter och enskilda samtal med de boende som önskar detta, även samtal som inte har med religion att göra.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den goda dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.


Personal

Här arbetar totalt cirka 50 tillsvidareanställda. En verksamhetschef på heltid och en administrativ verksamhetskoordinator på heltid. Legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal bestående av sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Fast omsorgspersonal bestående av utbildade undersköterskor. Aktivitetscoach och måltidscoach. Läkarrond via Legevisitten en gång i veckan. En silviasyster samt en silviasjuksköterska under utbildning.

Språk

Svenska, Arabiska, Estniska, Finska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0736- 73 94 50, Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Katariina Stjernfeldt, verksamhetschef

Gatuadress

Vendevägen 9-11

Postnummer

182 69

Postort

Djursholm

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0736- 73 94 50, Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till