Hanveden

Vallagränd 47, Haninge Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

I januari 2016 öppnade Hanveden. Ett nybyggt boende med lägenheter anpassade för personer över 65 år med demenssjukdom eller stora omvårdnadsbehov. Här erbjuder vi en hemlik boendemiljö med vacker trädgård och en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål.

Organisation

Frösunda Omsorg AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Upplands Väsby kommun, Tyresö kommun

Boendet

Boendemiljö
Boendet i södra Handen ligger i ett bostadsområde centralt beläget i Haninge kommun. Här erbjuder vi ljusa och anpassade lägenheter. Här inreder man själv för att göra det personligt.

På varje våning finns balkonger. De gemensamma utrymmena är trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö. Till boendet hör en trädgård med uteplatser, gångstråk, planteringar och möjlighet till egna odlingar.

Trädgården är en oas för alla sinnen
Den vackra trädgården utgör en oas för alla sinnen. Med fruktträd, växter som lockar fåglar och en porlande fontän skapas en harmonisk plats med möjlighet för både lugn och rörelse. Här kan man såväl sitta ner för att titta på fåglarna, grönskan och njuta av dofterna som att ta en promenad på gångstråken eller ägna sig åt trädgårdsarbete.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

6

Lägenheterna

  • Boarea 32 kvm
  • Eget badrum

På boendet

  • På varje våning finns balkong
  • Uteplatser
  • Trädgård med gångstråk

Hyra

7 300 - 7 300 kr/mån

Aktiviteter

Meningsfull dag, varje dag
Vad som är en meningsfull dag är olika för varje person. Oavsett, ska man få sin dag så som man vill ha den. Hur vi ska arbeta utifrån den enskildes behov och önskemål beskrivs i genomförandeplanen som vi följer upp regelbundet. För många är det viktigt med igenkännande av välbekanta sysslor. Vi uppmuntrar därför till att delta i vardagssysslor i köket och trädgården.

Rum för avkoppling och rörelse
I ljusterapi-rummet får man avkoppling och inredningen inbjuder till stimulans för alla sinnen. Det finns också en SPA-avdelning med massagebadkar, vilstol och relax.


I rummet för rörelse finns bland annat cykeln jDome BikeAround. På denna cykel kan man med hjälp av Google street view cykla på de flesta gator som finns i världen. Det ger både rörelse och möjlighet till igenkänning.

Gemenskap eller en stund för sig själv
Det finns trevliga sitthörnor som ska inbjuda till en stunds vila eller en pratstund. Det finns också en festlokal. Denna kan även bokas kostnadsfritt för privata tillställningar med närstående och vänner. För den som vill erbjuder vi även gemensamma aktiviteter. Det kan vara allt från musik, film, spel, dans eller andra kulturella inslag.

Vi tar också in delar av det samhället har att erbjuda till boendet. Vi samverkar med aktörer inom exempelvis kultur, föreningsliv, bibliotek, frisör och fotvård.

Mat & Dryck

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten
Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att måltidsmiljön är trygg och behaglig. Det doftar ofta kaffe och hembakat bröd från köken och det finns alltid färsk frukt. Vill man så får man vara med och baka.

Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Vill du som anhörig äta tillsammans med din närstående är du välkommen att höra av dig.


Vård & Omsorg

Bemötande och omvårdnad
Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Det handlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare gedigen kunskap om kognition och demens.

Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar- det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

Personal

För att säkerställa den bästa omsorgen, arbetar ett team med olika professioner runt varje person. Teamet består av verksamhetschef, kontaktman, undersköterska, omvårdnadsansvarig sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, sakkunnig inom kognition och demens.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Frösunda har ett digitalt ledningssystem för kvalitet där verksamhetens rutiner och dokument finns. Frösunda har ett digitalt ärendehanteringssystem där all ärenden rapporteras och utreds, vård- och omsorgsavvikelser, händelser enligt Lex Sarah och Lex Maria.

Patientsäkerhetsberättelse upprättas årligen för varje verksamhet. MAS utför årligen kvalitetsgranskning av hälso- och sjukvården återkoppling med förbättringsförslag återkopplas till verksamheten.

Kvalitetsberättelse finns årligen i förtroenderedovisningen där sammandrag av patientsäkerhetsberättelse finns. I alla verksamheter finns det kvalitetsråd som arbetar med kvalitet och patientsäkerhet.

Kontakt

Organisation

Frösunda Omsorg AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

010-130 35 11

Kontaktperson

Sofia Stenström, verksamhetschef

Gatuadress

Vallagränd 47

Postnummer

136 39

Postort

Handen

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

010-130 35 11

Translate

Tyck till