Om oss

Välkommen till oss!
Norlandia Hanveden är ett modernt äldreboende med 54 lägenheter för personer över 65 år med demenssjukdom eller stora omvårdnadsbehov. På Hanveden får du en hemlik boendemiljö och individuellt utformad vård och omsorg som utgår från dina behov och önskemål. 

Hanveden drevs tidigare av Frösunda Äldreomsorg, som hösten 2023 blev en del av Norlandia.

HBTQI-inriktning
Som första äldreboende i Sverige erbjuder vi en hbtqi-inriktning för äldre i behov av somatisk vård och omsorg. I linje med inriktningen har vi skapat en öppen och inkluderande boendemiljö där du kan vara precis som du är.

Norlandia Hanveden

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Upplands Väsby kommun
Tyresö kommun
Huddinge kommun
Nynäshamns kommun
Täby kommun
Ekerö kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Varje avdelning har kök, matsal/ vardagsrum och en balkong som vetter mot en fin innergård, perfekt för utevistelser. I gemensamma utrymmen kan du umgås med andra, äta dina måltider och medverka i aktiviteter. På innergården anordnar vi aktiviteter, fester och grillkvällar och utanför Hanveden finner du även vår vackra trädgård. 

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6
Lägenheterna
Boarea 32 kvm
Eget badrum
På boendet
På varje våning finns balkong
Uteplatser
Trädgård med gångstråk
Hyra
8000 - 8300 kr/mån

Aktiviteter

Gemenskap och aktiviteter
I gemensamma utrymmen på Hanveden finns trevliga sitthörnor som inbjuder till en stunds vila eller en pratstund. Här finns också en festlokal. Den kan bokas kostnadsfritt för privata tillställningar med närstående och vänner. För den som vill har vi gemensamma aktiviteter. Det kan vara allt från musik, film, spel, dans eller andra kulturella inslag. Vi samverkar också med aktörer inom exempelvis kultur, föreningsliv, bibliotek, frisör och fotvård.

I Hanvedens ljusterapirum kan du koppla av och få stimulans för alla sinnen. Här finns också en SPA-avdelning med massagebadkar, vilstol och relax.

Du som närstående är viktig
Närstående är oftast involverade i flytt till äldreboendet. Precis som för den äldre som flyttar är det viktigt att de närstående får ett bra samarbete med personalen på våra äldreboenden. Du som närstående får alltid komma och hälsa på. Det finns inga besökstider - detta är din närståendes hem. 

Mat & Dryck

Mat för alla sinnen
Äkta matglädje bygger på att maten som serveras är god och näringsriktig. Men lika viktig är själva måltidsupplevelsen: Hur maten serveras, hur dukningen ser ut, om det är lugn och ro, om konversationerna kring matbordet är trevliga. Hos Norlandia får du just det, måltidsupplevelser präglade av god mat, gemenskap och matglädje. Smaklig måltid!

Läs mer här

Norlandia mat

Vård & Omsorg

Bemötande och omvårdnad
Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Det handlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare gedigen kunskap om kognition och demens.

Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar- det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

Personal

Personal för din trivsel
Här finns verksamhetschef, omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut som tar hand om dina vård- och omsorgsbehov och som ser till att du får leva ett gott liv - varje dag - med individanpassad vård- och omsorg och hjälp med dina vardagssysslor. Din särskilda kontaktman ansvarar för att du ska trivas på Hanveden och att du kan leva ditt liv som du vill.

norlandia personal

 

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal.

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar
  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Jane Lundvall, verksamhetschef
Gatuadress
Vallagränd 47
Postnummer
136 39
Postort
Handen

Hitta hit

Vägbeskrivning

Hanveden

Haninge kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.