Bergaliden

Prins Kristians Gata 6, Helsingborg Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Äldreboendet Attendo Bergaliden ligger högt beläget på Landborgen i centrala Helsingborg. Här är det nära till centrum och vill man ta en promenad längs havet ligger även det ett stenkast bort. Vi har en fin trädgård med utsikt över havet, båtarna och vi kan till och med se till Helsingör. 

På Attendo Bergaliden möts du av erfaren personal som ger dig en omsorg som är anpassad efter dig och dina behov. 

Här finns också ett solrum som alla boende har tillgång till, där de kan njuta av värmen samtidigt som det lindrar besvär som exempelvis värkande leder.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

I huset finns det gemensamma utrymmen såsom kök, matsal och allrum. Attendo Bergaliden har en stor samlingssal, en balkong på varje våningsplan med utsikt över trädgården och sundet. I trädgården finns även odlingslådor och ett lusthus.

På Attendo Bergaliden finns också ett solrum som alla boende har tillgång till. Här kan de njuta av värmen samtidigt som det lindrar besvär som exempelvis värkande leder.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

56

Avdelningar

Tre våningsplan

Lägenheterna

  • 31-40 kvadratmeter
  • Dusch och toalett
  • Trinett
  • Vårdsäng

Mat & Dryck

För många människor är måltiderna en viktig punkt på dagen - kanske till och med den viktigaste. Vi tycker att matstunden ska vara trevlig och en tid man ser fram emot, därför arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra både matens utformning men även måltidsmiljön och omgivningen på Attendo Bergaliden. Maten levereras till oss från Dafgård, vi tillagar och värmer sedan upp maten på plats så doften av mat sprider sig i rummen. Vi bakar till våra boenden varje dag, både matbröd och fikabröd.

Attendo Bergaliden använder sig av konceptet Matlust, vilket innebär att göra matsituationen trivsam utifrån alla våra sinnen. Några viktiga hållpunkter i konceptet är exempelvis dukningen som är av stor betydelse, likaså hur personalen talar om och presenterar maten samt hur maten följer årets högtider.

Festliga måltider vid påsk, jul, midsommar och andra högtider under årets gång.

Vård & Omsorg

Kontaktperson
I samband med inflyttning får du en kontaktperson utsedd till dig. Din kontaktperson fungerar som din högra hand vid kontakt med anhöriga, önskemål kring din vardag och mycket mer.

Vård

Under dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska tillgänglig på Attendo Bergaliden. Under övrig tid finns sjuksköterska alltid tillgänglig via telefon. Ansvarig läkare besöker Attendo Bergaliden varje vecka och övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kommer till oss vid behov. 

Personal

Attendo Bergaliden har en verksamhetschef som är fysiskt placerad på boendet.Medarbetargruppen består av undersköterskor, vårdbiträden, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Attendo Bergaliden har också tillgång till silviasyster. 

Vi har måltidsvärdar, sinnesvärdar, en värdegrundscoach och flera kostombud.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073 - 041 10 70, samordnare

Kontaktperson

Lisbeth Unger, verksamhetschef 0708-72 99 94

Gatuadress

Prins Kristians Gata 6

Postnummer

252 23

Postort

Helsingborg

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073 - 041 10 70, samordnare

Translate

Tyck till