Om oss

Susannahemmet i Snättringe i Huddinge kommun är ett modernt äldreboende med trivsamma lägenheter, många sociala ytor, bland annat ett rymligt rehabrum.

Susannahemmet är ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) för personer med ett vårdbehov dygnet runt. Här finns det enheter både för boende med en demenssjukdom och för dem med somatisk sjukdom.

Är du nyfiken på Susannahemmet?
Vi erbjuder visningar av Susannahemmet. För mer information, läs mer här.

En god vardag
Att bo hos oss ska vara så likt ett vanligt hem som möjligt. Du ska känna dig trygg och träffa medarbetare som du känner. Vi utgår från varje individs önskemål och förutsättningar för att dagarna ska bli så roliga och meningsfulla som möjligt. Vi erbjuder stimulerande aktiviteter, trevliga måltider och utevistelser. Mycket i en god vardag kommer ur de små sakerna som att känna att man är inkluderad i det gemensamma ansvaret, t ex att vattna blommorna, duka bordet fint eller vara med och baka till eftermiddagsfikat 

Flytta in med ditt husdjur
Vi vet att djur har stor betydelse för många. På flera av våra boenden finns djur eller möjlighet att ta med sig sitt eget husdjur när man flyttar in. Välkomnar delaktiga anhöriga
Anhöriga är välkomna när de vill och för oss är det viktigt med delaktighet. Vi jobbar aktivt med anhörigstöd och erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper, föreläsningar och rekreationsvistelser. Läs mer om Erstas anhörigstöd här.

Om Ersta diakoni och Ersta äldreboende
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se hela människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Att vi drivs utan vinstsyfte innebär att vårt överskott går tillbaka till våra verksamheter.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet

Boendet

Lägenheterna är mellan 34-36 kvadratmeter. Våra moderna och funktionella lägenheter har ett litet pentry och ett rymligt badrum med tvättmaskin. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar man sin lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Här finns även olika sociala ytor, bland annat matsal och rymliga terrasser på varje plan samt en gemensam samlingssal och ett stort rehabrum. Ditt husdjur är, efter överenskommelse med oss, välkommet att flytta in.


Utemiljön och närområdet
På Susannahemmet är det enkelt att vara utomhus. Vi har både en egen trädgård där boende och medarbetare kan tillbringa tid under sommarhalvåret samt en gemensam gård tillsammans med förskolan som finns i samma byggnad. Här kan äldre och barn träffas naturligt. I våra trädgårdar kan man hjälpa till att odla eller bara sitta och njuta av sol och frisk luft. Varje boendeenhet har också en gemensam stor balkong för utevistelse. 

I närområdet finns Långsjön och fina grönområden. 

Det är lätt att ta sig till Susannahemmet, åker man kollektivt finns en busshållplats precis utanför.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
90
Avdelningar
10

Aktiviteter

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik. Dessutom har vi mer intressestyrda gruppaktiviteter med fokus på till exempel måleri, trädgård och skönhet och spa.

På Susannahemmet har vi en heltidsanställd aktivitetsansvarig som ansvarar för att sätta guldkant på tillvaron för våra äldre. Vi satsar mycket på att våra äldre ska känna meningsfullhet, gemenskap och ha en aktiv vardag. Vi har också flera aktiviteter tillsammans med förskolan där både äldre och barn deltar. 

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.Uppmärksammar temadagar och årstider
Vi förgyller vardagen genom att ta vara på temadagar och årstider, detta för att skapa struktur på tiden. Vi tar in årstiderna till den som inte kan gå ut och uppleva den fullt ut själv, de första vårblommorna, kastanjer på hösten eller granris till jul.

Besök från lokala församlingar
Vi har ett nära samarbete med våra lokala församlingar, både svenskkyrkliga och andra, för att främja de andliga och existentiella behoven. Det innebär bland annat regelbundna andakter och möjlighet till enskilda samtal för både boende och anhöriga.

Mat & Dryck

Matglädje
På Ersta ser vi till hela måltiden. Från aptitretande dofter och dukning till stämningen vid bordet och uppläggningen av maten. På så sätt ökar matglädjen. Under helgerna blir måltiderna lite extra festliga och ibland serveras ett glas vin till maten om så önskas. Både de som bor och de som arbetar hos oss äter tillsammans för att skapa en trevlig stund med samtal och gemenskap.

Här kan du läsa mer om hur Ersta diakoni arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?
Frukost, mellanmål samt tillbehör till lunch och middag lagas på plats, och vår mat levereras av Compass Group.

Vård & Omsorg

Ett gott åldrande
På Erstas äldreboenden ska vi ge förutsättningar för ett gott åldrande och fokusera på vad som ger hälsa. Fysisk aktivitet, bra måltider, social samvaro, natur, kultur och möjlighet till delaktighet är därför viktiga komponenter. Utifrån detta planeras omsorgen utifrån varje persons egna önskemål och förutsättningar. Här kan du läsa mer.

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje boende hos oss har en utsedd kontaktperson. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende. Genomförandeplanen ligger till grund för hur vi arbetar varje dag.

Personal

På boendet jobbar erfarna medarbetare, utbildade undersköterskor, en del med specialistkompetenser exempelvis inom akutsjukvård eller demens. Sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut är legitimerade med lång erfarenhet av äldreomsorg.

Kunskap om kognitiva sjukdomar
Vi har särskilda boendeenheter för personer med kognitiva sjukdomar (exempelvis Alzheimer). Här har våra medarbetare stor kunskap om kognitiva sjukdomar samt rutiner och arbetssätt för att stötta er på bästa sätt. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att du med en kognitiv sjukdom ska få en så bra tillvaro som möjligt hos oss.
 

Alla genomgår regelbundna interna utbildningar och har återkommande handledning. Vi har fokus på att varje medarbetare ska ha kompetens att se dig och dina behov och möta dig där du är.

Språk
Svenska

Ja, Ersta har kollektivavtal genom Vårdföretagarna, branschavtal E och F.

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 


Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Våra egna kundnöjdhetsmätningar har tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar

Ersta diakoni är certifierat enligt ISO 9001:2015 samt miljö 14001:2015.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Kontaktperson
Anna Brusbäck, verksamhetschef
08-714 62 04

Bozena Jansen, enhetschef (boka visning)
08-7146461
Gatuadress
Furuvägen 1 C
Postnummer
141 73
Postort
Segeltorp
Vill du bli kund hos oss?

Vi erbjuder visningar av Susannahemmet. För mer information och anmälan, läs mer här.

Du behöver ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun för att kunna flytta in hos oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ersta Susannahemmet

Huddinge kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.